Zrušení letu leteckou společností - jak to chodí?
Ahoj,
máme koupenou letenku přes Gotogate PRG > CTU > SGN a pak zpět KUL > PVG > PRG. Tam je to Sichuan airlines a zpět China Eastern. Nyní asi dva měsíce před odletem přišel takový dost stručný email z Gotogate, že letecká společnost let zrušila a prý letecká společnost nenabízí žádný alternativní let a že nám vrátí peníze. Vypadá to, že Sichuan airlines přestali létat přímý spoj CTU > SGN, v rezervačních systémech už ho nevidím a CheckMyTrip mi u tohoto letu píše "Flight cancelled".
Máte někdo zkušenost s podobnou situací, řešili jste to přes prodejce nebo přímo s aerolinkou? Bohužel Sichuan airlines nejsou úplně komunikativní a proto budu rád za jakoukoliv radu, předem díky.
No a o čem chceš komunikovat? Když ten let už není, tak s ním nemůže nikdo letět.
Čekej na peníze a vyber si něco jiného.
A poděkuj osudu, pokud je od G2G v rozumném čase dostaneš... Pokud by ti oni hledali nějaký alternativní routing bez placené podpory by bylo z říše scifi, ale zázraky se (možná) dějí.
S Gotogate nechceš vůbec nic řešit a hledej letenky jinde. Každopádně doufej, že ti peníze vrátí co nejdříve a plnou částku.
Надежда Константиновна Крупская napsal(a):No a o čem chceš komunikovat? Když ten let už není, tak s ním nemůže nikdo letět.
Čekej na peníze a vyber si něco jiného.
Treba alternativni routing?
Diky vsem za rady, pockam na vraceni penez, je to pres Vanoce, takze za rozumne penize uz nic neporidim, tak holt poletime jindy.
Už měsíc a půl tahám z Edreams peníze za letenky od ČSA do Kodaně, které posunuli o 8 hodin a nechal jsem je zrušit. Na maily nereagují vůbec, jediná jakžtakž komunikativní je podpora na jejich facebooku, ale i tak vždy jen napíší milion omluv, že ještě ty peníze nemám a že teď už do 10 dní určitě dorazí :) a takhle už přes 40 dní :D Byly to zrumbované letenky za pár set korun, takže mě to nijak zvlášť netrápí, ty peníze mi nechybí a nespěchám na ně. Aspoň si takhle vyzkouším ten proces, aby mě to pak nikdy nelákalo u podobných vykuků koupit nějaký dražší letenky. Gotogate je ještě o level větší zmrd, takže s těma penězma bych do Vánoc určitě nepočítal :D
Zkušenost s supersaver, což je stejně jako G2G součást Etraveli Group 8 měsíců od storna leteckou společností po výplatu. Ale třeba se kluci zlepšili:-)
Надежда Константиновна Крупская napsal(a):No jednak banka je Revolut, což už situaci zhoršuje a jednak by se asi blbě prokazovalo, že ty letenky jsou zrušený (možná ani nejsou, na webu ČSA se tváří jako platné v nových časech). Chargeback je jasný v případě, že letenky jsou zrušený aerolinkou a prodejce odmítá vrátit peníze. Jiná věc je žádost o zrušení letenek z mé strany na základě posunu obou letů o 8 hodin, čímž jsou nepoužitelné.Tohle můžeš mnohem rychleji vyřídit s bankou.
Rekl bych, ze u Gotogate plati, jak na koho narazis a jak moc to urgujes. Taky me treba 2-3 mesice slibovali, ze potvrdi zmenu data letu zpusobenou leteckou spolecnosti, a nic. Totalni ignorace.