Do Anglie na občanku
Dobrý den,
22.11. mám letět do Manchesteru, ale chvíli na to letím do Ruska a momentálně mám pas na ambasádě kvůli vízu a nevím, jestli se mi do odletu dostane zpět do ruky, tak se chci zeptat, jestli nejsou problémy se vstupem do Anglie na občanku. Četl jsem něco tady, tak se raději ptám.
Problém nebude,pas je lepší jen proto,že nemusíš přes imigračního urednika,ale muzes přes automatické brány a je to rychlejší. Brexit nebude do konce roku a podle mě tahle komedie neskončí brexitem ani v budoucnu,ale to už je mimo téma:)
Před třemi týdny jsme byli v Londýně na občanku, žádný problém. Jen britská imigrační soudružka v Bruselu na nádraží si ty obgčanky zvědavě prohlížela a pak je s kolegou zanášeli do nějakýho svýho systému, že takový doklad ještě neviděli :-)
Je to v pohode. Jdeš jen k imigračnímu úředníkovi. Poprvé a naposledy přes občanku se mě ptal, co budu dělat v Londýně a na jak dlouho tu jsem. Tak očekávej i možná nějakou tu otázku.
Anglicky neumím překvapivě vůbec nic, tak jim toho moc neřeknu. Uvidím, třeba se ke mě pas dostane ještě před odletem. Jinak díky za informace.