Koronavirus - kompenzace za zrušené lety a navazující služby
tramin napsal(a):
Já žádal ještě o den dříve a taky nic. Na kdy byl let?
Let bol v polovici července. Dnes som im pisala e-mail, tak snad sa dockam nejakej odpovede. Minule im to trvalo asi 2 tyzdne.
Keellim napsal(a):
A rusila jste sama nebo čekala až let zruší TAP, kamarádce přišel Voucher 4 dny po žádosti, ale let zrušil TAP.
Problém vidím v tom, že u svojí rezervace ten let stále vidím jako platný, navíc nikde není možnost ani změny termínu, kterou nabízí na lety do 30.září. Na jaký mail si to posílala?
Posielala som na customer@tapmilesandgo.com
Uz som im raz písala a odpisali mi po 4 tyzdnoch, ze narok sa spracovava a mam cakat. Letenky som zrusila 24.3. ked sa este dali zrusit lety do 31.8. a o vouchery som poziadala az 24.4.
Mam od nich mail o zruseni rezervacie aj maily s pridelenymi identifikatormi ROR, cez to cislo som si ich aj nasla vo vyhladavaci, v akom stave je moja poziadavka a stale tam je len, ze je to v procese.
Dnes 2 emaily od Easyjetu. Nejdřív, že jsem šťastlivec a ukradli jen detaily mého letu, nikoliv údaje o kreditce a číslo pasu. A druhý email, že většina oddělení firmy nefunguje a finance jsou jedno z nich, takže platba přijde do 90 dní. :D
jlomnicka napsal(a):Posielala som na customer@tapmilesandgo.com
Uz som im raz písala a odpisali mi po 4 tyzdnoch, ze narok sa spracovava a mam cakat. Letenky som zrusila 24.3. ked sa este dali zrusit lety do 31.8. a o vouchery som poziadala az 24.4.
Mam od nich mail o zruseni rezervacie aj maily s pridelenymi identifikatormi ROR, cez to cislo som si ich aj nasla vo vyhladavaci, v akom stave je moja poziadavka a stale tam je len, ze je to v procese.
Pokud víš, co přesně bylo na screeně, tak si ho s trochou snahy dokážeš udělat teď taky. Stačí na to jít přes "Prozkoumat prvek". To je taky důvod, proč moc nevěřím screenshotům :D
LATAM - bankrot, požádal o ochranu před věřiteli.https://www.fly4free.pl/latam-wn...ankructwo/
Teď si s nimi píšu o voucher, který chci přeměnit v prachy... To mě fakt .... Když už najdu cestu, jak to udělat, tak se musí toto stát...
Audit napsal(a):LATAM - bankrot, požádal o ochranu před věřiteli.https://www.fly4free.pl/latam-wn...ankructwo/
Oblibeny LATAM, to je sila! Skvely servis mezi Evropou a Jizni Amerikou, i brazilske vnitrostatni lety byly fajn, navic dobre fungujici FFP. Nakonec i ta zmena z LATAMu na Lufthansu mezi Frankfurtem a Madridem nebude jen o horizontalne nastavitelnem sedadle v byznysu ...
Ahoj řeším koupené letenky přes GOTOGATE.COM let od SmartWings. 17.3 jsem vyplňoval formulář na refundaci na gotogate a od té doby bez jakékoliv zpětné vazby. Volal jsem také do SmartWings a ty mě odpálkovali, že to musím řešit tam kde jsem to kupoval, což chápu a taky jsem již dávno provedl. Dnes jsem absolvoval tedy ještě 15 minutový rozhovor na lince podpory gotogate, kde mně přišlo, že mě teprve začnou řešit až teď. Nemá s podobnou situací někdo zkušenosti? Smartwing se na webu tváří že refundace ne jen změny termínů.
Já bych to asi ještě jednou zkusil přímo u letecké společnosti. Jednou jsem kvůli výrazné úspoře kupoval na gotogate letenky a poté jsem potřeboval něco změnit. Vše jsem ale řešil s leteckou společností, jako bych kupoval přímo u nich. Pravda, nebyli to SmartWings, ale někdy hodně záleží na tom, jakému operátorovi se dovoláš.
Jakub Langer napsal(a):
Oblibeny LATAM, to je sila! Skvely servis mezi Evropou a Jizni Amerikou, i brazilske vnitrostatni lety byly fajn, navic dobre fungujici FFP. Nakonec i ta zmena z LATAMu na Lufthansu mezi Frankfurtem a Madridem nebude jen o horizontalne nastavitelnem sedadle v byznysu ...
Já myslím, že zatím úplně nekončí. Je to stejné jako Avianca. Ochrana před věřiteli podle Chapter 11 v USA. To prodělaly svého času všechny hlavní US společnosti...Taky např. Avianca stále lítá. V tom řízení se teprve rozhodne, jestli to ustojí nebo ne. Není to klasický bankrot, jak ho známe v Evropě, tj okamžité zastavení provozu. Hlavně je to načasované na post Covid dobu, aby se vyhli té finanční odpovědnosti vůči věřitelům, která vznikla právě teď..
Spíše mne fascinující, jak ty ochrany před veřiteli ukazují stav ekonomiky.
LATAM aktiva cca 10miliard dolarů a dluh 50 miliard, podobně Thomas Cook nebo Hertz.
Myslím, že podobně je na tom Ryanair.
A takových bude většina.
tak to je asi vsade tak .. tiez vacsina mojho okolia ma aktiva par tisic eur, max desiatky tisic eur a potom dlhy v podobe hypoteky 100 tisic plus.
Po vrácení peněz za leteneky přes Bravofly PRG/ LAX / PRG s BA, jsem uplatnil na storno 30,- eur před týdnem cestovní pojištění na Premium účtu od Erste.
Dnes připsáno na účet.
Při započtení kurzu jsem v plusu cca 1 000,-Kč.
Již druhé proplacení cestovního pojištětní přes Premium účet u Erste.
Předchozí servisní poplatek u Airbnb.
Ahoj, jak si mám přebrat, že mám část rezervace u Singapurců místo Confirmed jako Reserved? To je předstupeň zrušení? ...už by bylo na čase :D
Audit napsal(a):
Po vrácení peněz za leteneky přes Bravofly PRG/ LAX / PRG s BA, jsem uplatnil na storno 30,- eur před týdnem cestovní pojištění na Premium účtu od Erste.
Dnes připsáno na účet.
Při započtení kurzu jsem v plusu cca 1 000,-Kč.
Již druhé proplacení cestovního pojištětní přes Premium účet u Erste.
Předchozí servisní poplatek u Airbnb.
A jak se na to muze vztahovat cestovni pojisteni, kdyz je to poplatek za sluzbu pri zruseni letenky. Ne storno za nemoc.
Letuška.cz dohání takové legendy jako gotogate:
Zrušená letenka ze strany dopravce. Přesto 245 Kč administrativní poplatek a chtějí si nechat i 490 Kč servisní poplatek z platby za letenku :D
Ahoj, dokázal někdo dostat voucher napřímo od TAPu, když byla letenka koupená přes OTA? Jestli se mám psychicky připravovat na komunikaci s Gotogate a nebo je mohu elegantně obejít :D
matej15: ano, já mám 4 různé letenky vystavené přes OTA (lastminute), a bez problémů jsem dostal voucher v plné původní ceně letenky + dalších 20% od TAP jako bonus, platnost 2 roky, využitelné na jakékoliv jméno.
Narozdíl od Ryanairu velká spokojenost s takto nastavenými podmínkami.
Vyřízení trvalo od 2 do 5 dnů, u každé letenky jinak.
Tak hlásím, že letenky s TAPem na Madeiru za původní cenu 3900 Kč/os. na přelom června a července jsem dnes úspěšně zdarma přebookoval přes pražské zastoupení na vánoční termín (za 14k). Samozřejmě tomu předcházela informace o zrušení letů.