Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID
To u mně taky. Mají resty už z července. To už je o hodně déle, jak 64 dnů. Tak jsem jedno všední odpoledne chvíli prokrastinoval a napsal jim.
1smrk napsal(a):
Ahoj, muzes pls poradit jako postupovat ? Mam taky Aqabu 17.12. z Vidne, 4 obousmerne letenky.., mame to koupene pres Pelikana. Nikdy jsem kompenzaci neuplatnoval, protoze to mam pres Pelikana, nemam ani ucet u Wizzair. Dekuju za pomoc
[/citace]
skus popatrat(nie je nad vlastne pricinenie,skusenost) je tu dostatok informacii, a ide to aj bez agentur .
niemandos_1 napsal(a):
No mě taky už dlouho nic neposlali. Píšou nejdriv za 64 dní nebo kolik po probydleni, tak jsem to zatím neřešil.Ale když jim budu psát, tak zmínim i to 😀😀
To píšou, ale nepíšou tam žádné "nejpozději do", nebo jsem to přehlíd? 😆 Taky mi cosi dluží.
J0x napsal(a):[citace="niemandos_1"]
No mě taky už dlouho nic neposlali. Píšou nejdriv za 64 dní nebo kolik po probydleni, tak jsem to zatím neřešil.Ale když jim budu psát, tak zmínim i to 😀😀
To píšou, ale nepíšou tam žádné "nejpozději do", nebo jsem to přehlíd? 😆 Taky mi cosi dluží.
[/citace]
Proto píšu, že jsem to zatím neřešil, protože jsem probydlel tento rok 6 reservací přes Wizz a nejstarší je kolem 90-100 dnů. Takže zatím vyčkávám, jestli to začnou posílat nebo ne. Ale když už jim budu psát, tak to zrovna zmíním.
Dnes mi nabehol kredit za ubytko z konca jula, tak mozte odlozit sudne zaloby, isto to dorazi i vam :)
No a cul dalse za august
By som to upravil aj v mojom predoslom prispevku ale sam seba ignorujem :)
baca12 napsal(a):Taky se mi něco dosypalo. Ale nejsem s to poznat, za které ubytko z Bookingu. Přišly 4 generické maily o kreditu a na Wizz účtu mám jen jednu položku.Dnes mi nabehol kredit za ubytko z konca jula, tak mozte odlozit sudne zaloby, isto to dorazi i vam :)
PACU BOOKING credited: 0.75 in EUR expires: 14 June 2022 23:59 PM
Něco přes 10 €.
Ubytek bez připsaného kreditu mám ale 12. Díky pandemické pauze si jsem jistý jejich počtem.
EDIT: Tak dorazil i ten zbytek. Pěkných 46 euro.
Taky mi dopoledne přišel mail od Wizzu, ale radost z toho moc nemám. Včera jsme se konečně domluvili a koupili letenky (pro 4 lidi nebylo vůbec jednoduché sladit termíny) a už dneska nám do toho Wizz hází vidle :-(.
Tych zmien bude este pozehnane, ale to sa dalo v dnesnej dobe cakat. Ja som na to vlastne stavil a celkom sa oplatilo. Len momentalne to vyzera, ze ocesali slusny pocet aj letnych letov ... cosi som cital u poliakov, ze maju rovnaky problem ako mal kedysi ryan s odborarmi, tak uvidime, ci to nakoniec bude dovod na radost.
no tiez pozeram ze Malaga na april zrusena a aj Charkov z Pardubic na jun ... nechame sa prekvapkat
My koupili letenky na Gran Canarie na září za 20€ zpáteční, dneska zrušili všechny lety od června do zaří, takže jsem naštvaná, Tenerife nechali, ale tam letíme v červenci, tak to pro nás nemá smysl
Já bych vyčkal, GC je tak atraktivní destinace, že je možný, že tímto směrem nějaké lety přidají
S Wizzom som asi na chvilu skoncil. Akoze chapem, ze situacia sa dynamicky meni. Ale ta frekvencia zmien je u nich neskutocna. A super, ze pre istotu rusia cele 1/4 rocne bloky.Za posleny rok nezostala bez zmeny ani 1 letenka.Meni aj FR, ale to sa neda porovnat.
Za mě teda super za ty změny. Flexibilní letenky se vždycky v téhle době hodí. Člověk nakoupí a pote se rozhoduje. Za ty peníze co to stojí (při nakupu do předu) je riziko ztraty minimální.
Já jsem neprozřetelně nakoupil na konec ledna Kyjev, tam s Wizzem (posunuto ze so na ne), zpátky s Ryanem. Mám teď teda poloflexibilní výlet, ale zase zlí jazykové tvrdí, že tam možná tou dobou nebude dobré letět. 😆
@Tom:19: každý to má jinak. My jsme limitováni konkrétním termínem a teď s tím Wizz šachuje. K čemu nám bude kredit nebo možnost změnit let (resp. já bych to na 99% využil, ale ti ostatní ne, to jsou "sváteční cestovatelé"), když se jen hodně těžko dokážeme domluvit na jiný termín...
@divan: chápu . Ale v dnešní době s něčím počítat nemá absolutně smysl. Poté si hold člověk musí koupit letenku chvíli pred odletem. Rád bych měl také jistotu v plánování, ale z druhé strany tuto situaci využívám k nákupu "flexibilních" letenek. Prostě vím, že Wizz mi letenku na 99% změní a nakupuju tu nejlevnější letenku v okolním termínu co mě zhruba zajímá. Případně ruším a využiji jinou zakoupenou letenku. Těch pár eur mě nevytrhne co v tom člověk točí.
jedinej let, co mi snad Wizz nezměnil, byl Vídeň- Jerevan, za 12 měsíců ani o 5 minut
a to jsem zrovna potřeboval :D
@Tom_19: tak my s tím samozřejmě nepočítali absolutně, v dnešní době to nejde. Brali jsme v potaz že možná budeme mít smůlu. Což ale nemění nic na tom, že mě to netěší...
V dnesnych casoch letenku bez sluzby flex uz nekupujem, zmena zo strany wizzu neznamena automaticky flexibilitu ... asi tak polovica dnesnych zmien bola len kozmeticka, cize bez moznosti rebookingu.