Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID
Podle https://metropole.at/coronavirus-in-austria/ budou destinace Belgrade, Graz, Innsbruck, Kiyv, Kosice, Milan, Nice, Prague, Split und Warsaw až v druhé vlně (tedy od 22.6.), ale to je konkrétně zmiňován Austrian Airlines, ohledně létání wizzu nic konkrétního, jen, že v červenci chtějí mít až 55 destinací z vídně
UK a IRL majú lockdown do min 18.06, ale pozor vacsina letov funguje normalne (napr. do Portugalska), chcelo by to zistit krajiny kde maju Uk zakaz (napr. z UK Malta do min. 30.06)
Grécko, Francúzko a Nemecko otvoria od 15.06
Je to tak divne napísané, myslia tym zakaz vstupu cudzincov, tým pádom napr VIE-ATH na zajtra 02/06 mozu letiet len Gréci a ostatný majú smolu? Čiže buď pojde len prázdne lietadlo alebo to zrušia? No uvidíme
Mig21 napsal(a):Celkem optimisticky vidím Polsko-Anglie. Vzhledem k tomu, že Poláci chtěli letiště otevírat letiště ve třech vlnách, moc nevěřím, že od šestého si k sobě pustí letadla z Anglie.UK a IRL majú lockdown do min 18.06, ale pozor vacsina letov funguje normalne (napr. do Portugalska), chcelo by to zistit krajiny kde maju Uk zakaz (napr. z UK Malta do min. 30.06)
Ano, ale je to risk, zakaz platí len pre cudzincov, obcania PL mozu prijst spat domov z UK a hned do karanteny, takze tie lety nemusia byt zrusene
Nemohl jsem si pomoct, ale mělo by to být ok 😀
My to točíme kreditem už od počátku 😀 Super je tak proměnit vratku kreditu za auto nebo hotel. Z půlroční platnosti jsou rázem 2 roky a s 20% bonusem k tomu.
Polsko:
LOT dnes zrušil mezinárodní lety do 19.6., v kombinaci s omezením sedadel (příkaz hl.hygienika) na polovinu a uzavřením hranic do 12.6. + uzavřený schengen do 15.6. se otvírá další porce investičních letenek - např do Izraele... Jdete do toho?
LOT není Wizzair a daná situace není zákaz letů. Wizzair se může zabejčit a létat všemu navzdory. Risknout overbooking, kompenzace z něj, dodržet všechny požadavky hygieniků. Obzvlášť jestli jim bigdata vyjedou mezi pasažéry známé firmy se spekulativními nákupy...
Přesně :D
Každopádně SQL dotaz na zákaznické účty, které během května nakoupily víc jak 10 stornovaných letenek na květen, nebude moc složitý a porovnání jeho výsledků se seznamem pasažérů už vůbec ne.
Nicméně nosná myšlenka byla, že to, co dělá Lot, není na základě vládního nařízení a Wizzair může, ale nemusí následovat. Polské orgány nejspíš vydají další zpřesnění pravidel mezinárodní letecké dopravy, co omezí lety do některých zemí. Avšak je to jen dedukce na základě minulých prohlášení a názor politiků mezitím mohl projít evoluční proměnou.
Zdar investoři, jak je to u Wizzu s Flexem? koupil jsem z investic letenku na maltu pro dvě osoby, ale druhá osoba nakonec nemůže letět. Půjde zrušit z rezervace jen jedna osoba s refundem za kredity na 90 dní, nebo musím stronovat celou rezervaci ?
Nemám vyzkoušeno, ale Flex se platí na každou osobu zvlášť, tak by to teoreticky mohlo fungovat
Tak jo, odpovím si sám.. :) se strachem v očích se mi podařilo druhou osobu z rezervace vyškrtnout a mít rezervaci jen pro sebe. přebytek má přijít na kredity
Tak s Wizz jsem ruletu dnes prokoučoval. Včera vyhlásil lot začátek letů do KTW na 20.6 a zároveň KTW letiště oznámilo pravděpodobné prodloužení zákazu po 6.6. Večer jsem spekuloval, kolik kreditu do toho od vložím a kam, odložil jsem to ,no do rána mě Wizz předběhl a zcela nečekaně vše z PL v noci do 14.6. zavřel....
Tak si teď musím spravit chuť na Turkish, od 10.6. prodávají 3 denní rotace z Prahy do IST za akční ceny a přitom Praha není mezi destinacema, do kterých se 10.6. budou rozlétávat. Podle mě je to možná lepší akce do Asie než právě řešený Nágpur.
Na spravení chuti (i když já měl zase štěstí a má intuitivní letenka Bergamo-Varšava 8.6 už hlasí "vyprodáno") tak todle by měla být pro následující dny "jistota" - Moldavsko a Gruzie
Gruzie už je fuč (nejde ani check-in). Malta a Polsko ve stadiu lehčí klinické smrti. Sold-out, ale ještě jde udělat check-in.
Takze momentalne ostava len ten Kisinev vsak Tam som sa v rychlosti splasil a trochu neuvazene investoval 50% kreditu uz pred tyzdnom (ktory mohol za ten cas byt reinvestovany :) a stale cakam, kedy to uz zrusia.
No z/do KUT ostali v systeme este posledne 2 junove dni. Kupujete?
30.6. (VIE, PRG, ATH, GDN, KTW, WAW, WRO)
29.6. (RIX, KRK)
indierock napsal(a):
No z/do KUT ostali v systeme este posledne 2 junove dni. Kupujete?
30.6. (VIE, PRG, ATH, GDN, KTW, WAW, WRO)
29.6. (RIX, KRK)
Tak jsem koupil KRK
tobiasek6 napsal(a):
Nemohl jsem si pomoct, ale mělo by to být ok 😀
včera dopoledne koupeno , před 15 min došel mail o zrušení a kredity jsou rozmnoženy :-D
Diky za tip
Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne :D
Moldavsko rozhodlo, že od 15.6. létá (https://cancelaria.gov.md/sites/...06.20.pdf)
70 € imaginárního kreditu rázem fuč, ale třebas Kypr ještě podrží. Moldovani nejsou ani v jejich druhé vlně povolených zemí :D