Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID
Michal napsal(a):Ještě jiný nápad - když vezmu jedno z těch dvou dražších fare, počítá se to z něho nebo jen z basicu?
iba z basicu..
Podle mě wizz vypnul záměrně VIE-IEV už včera kvůli akci za 10E, aby nemusel za červen nic vracet...
Nějaké dobré tipy na poslední kolo? Malta už je refundovaná.
Makedonie má ban do 13.6., ale vypadá to, že nás Wizz už předběhl :) Do 23.6. jsou všechny lety sold-out. Rumuni svůj parciální ban mají do 16.6.
Ja mam IEV-ATH, LTN-LWO. A veril bych jeste BUD-NQZ. Ale vse s wizz flex, uz je to asi loterie. Ty atheny z kyjeva by mely byt tutovka dle toho, co posilal Tonic.
Dnes zrušen let VIE-AGP s datem odletu 22.6. Protože je to méně než 14 dnů před odletem a nejsou žádné výjimečné okolnosti, mám nárok na 250 EUR, že ano?
Budou se kroutit protože covid a budeš muset k soudu.
Krom toho Wizz má v podmínkách poplatek za neúspěšnou žádost o kompenzaci (cca 40-50 €), jestli mě paměť neklame.
Michal napsal(a):
Budou se kroutit protože covid a budeš muset k soudu.
Krom toho Wizz má v podmínkách poplatek za neúspěšnou žádost o kompenzaci (cca 40-50 €), jestli mě paměť neklame.
Ano, mají tam poplatek 50 EUR na osobu. Beru to tak, že žádná omezení Covid již nejsou - odlety a přílety ve Vídni i Malaze jsou povoleny. Mám v tom 10 letenek, to je 2500 EUR kompenzace, to už se vyplatí soudit...:)
Ivo napsal(a):Ja mam IEV-ATH, LTN-LWO. A veril bych jeste BUD-NQZ. Ale vse s wizz flex, uz je to asi loterie. Ty atheny z kyjeva by mely byt tutovka dle toho, co posilal Tonic.
Takze ak to zrusia vratia aj ten poplatok za wizz flex a ak to nahodou poleti, tak to zrusim sam na poslednu chvilu a teda pridem len o ten poplatok maximalne?
petr napsal(a):
Ano, mají tam poplatek 50 EUR na osobu. Beru to tak, že žádná omezení Covid již nejsou - odlety a přílety ve Vídni i Malaze jsou povoleny. Mám v tom 10 letenek, to je 2500 EUR kompenzace, to už se vyplatí soudit...:)
Nedovedu si predstavit, ze by ti to jakykoliv soud nekvalifikoval jako bezduvodne obohacovani. Protoze umysl proletet vsech 10 letenek tam urcite nebyl.
Ahoj lidi, může mi někdo prosím vysvětlit, jestli byl můj let zrušen, nebo ne? Přišel mi včera mail od Wizz Airu o zrušení letu Vídeň - Porto 24.6. , ale když se přihlásím tak v itineráři vidím "new outbound flight details". Ten "novej" let je úplně stejnej jako ten starej...
Screenshot zde: https://imgur.com/YG204I5
Je to můj první let z Wizz Airem, tak v tom mám trošku guláš.
Děkuju.
Ondrab napsal(a):
Nedovedu si predstavit, ze by ti to jakykoliv soud nekvalifikoval jako bezduvodne obohacovani. Protoze umysl proletet vsech 10 letenek tam urcite nebyl.
Úmysl proletět tam naopak byl :) Vsadil jsem na to, že Španělsko pustí turisty do země také od 15.6, nikoliv až od 1.7. Nicméně tato skutečnost nemá žádný vztah k letu samotnému. Na lety se žádné restrikce nevztahují a rozhodnutí jej zrušit bylo čistě z vůle Wizzair - neprodali dost letenek. Například Budapešť - Malaga dnes Wizzair poletí.
petr napsal(a):
Úmysl proletět tam naopak byl :) Vsadil jsem na to, že Španělsko pustí turisty do země také od 15.6, nikoliv až od 1.7. Nicméně tato skutečnost nemá žádný vztah k letu samotnému. Na lety se žádné restrikce nevztahují a rozhodnutí jej zrušit bylo čistě z vůle Wizzair - neprodali dost letenek. Například Budapešť - Malaga dnes Wizzair poletí.
Takze Vas bylo opravdu 10 lidi, co jste chteli letet v cervnu do Malagy?
to @Michal
Odkial mas info ze Moldavsko otvorí od 14.06?
na webe VCZ je toto:
3. DOPRAVA:
Na dobu do 30. 6. 2020 došlo k pozastavení mezinárodní pravidelné letecké dopravy. Od 26.5. začaly fungovat některé mezinárodní autobusové nebo vlakové spoje.
Např. Z eurokontrolu. Původně to bylo do konce června, ale pak to zkrátili. Však tu půlka přispěvatelů z tohoto topicu z toho měla bobky, protože nakoupila letenky z Kisineva na druhou půlku měsíce, protože to pak zkrátili.
petr napsal(a):Dnes zrušen let VIE-AGP s datem odletu 22.6. Protože je to méně než 14 dnů před odletem a nejsou žádné výjimečné okolnosti, mám nárok na 250 EUR, že ano?
Te zklamu, ale pokud W6 uvedla COVID-19, která je v jednom krásném paragrafu EU komise z Dubna (Aktualizované) uvedena jako příčina rušení, tak nedostaneš nic. Takhle jsem se hádal s OE tři měsíce a posílal jsem i citace apod 261... ale je tam někde v tom zakomponována věta o COVID-19, takže zkusit to můžeš, ale velké naděje si nedělej. Navíc WHO podle mě ještě nezrusili status pandemie. (Pokud se nepletu).
https://www.theguardian.com/trav...ry-reopens
Plno moznosti na 120% kredit :-)
London Luton (LTN) - Athens (ATH)
Mala by to byt tutovka. Co myslite?
Vsazeno 28 € na ATH-LTN. Opačný směr bych sice dal taky, ale má to nesmyslně vysoké částky a ty už nebudou ani v base fare.
Bohužel jsem nedohledal nějaký OFICIÁLNÍ řecký zdroj, ať už v angličtině nebo řecky (s překladačem se to dá taky), abych zjistil, co vlastně vláda schválila. Pokud bude a bude s pozitivním výsledkem, přileju víc.
Ondrab napsal(a):
Takze Vas bylo opravdu 10 lidi, co jste chteli letet v cervnu do Malagy?
Ano, náhrada za zrušenou Sicílii.
Roiman4 napsal(a):
Te zklamu, ale pokud W6 uvedla COVID-19, která je v jednom krásném paragrafu EU komise z Dubna (Aktualizované) uvedena jako příčina rušení, tak nedostaneš nic. Takhle jsem se hádal s OE tři měsíce a posílal jsem i citace apod 261... ale je tam někde v tom zakomponována věta o COVID-19, takže zkusit to můžeš, ale velké naděje si nedělej. Navíc WHO podle mě ještě nezrusili status pandemie. (Pokud se nepletu).
Uvidíme, dnes BUD-AGP normálně letěl. Každopádně to bude boj :)