Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID
Tak wizz potichoučku zdražuje co může- v týdnu dost vosolili cenu za mimina, uvedli možnost výběru sedaček vedle sebe ,,se slevou" ale co mě štve - v ceníku sice stále uvádějí cenu za flex 12 E, ale počítají min 400 Kč (tedy min 15 E, zjištěno při rezervaci z PL-68PLN nebo HU- 5500Ft), což už je lumpárna.
V klidu jsem. Jen všem říká "Ha, ha, zrušili jsme vám lety, ale protože covid, nemusíme tak řešit kompenzace".
Mně konečně zrušili na Říjen VIE - TLL, konečně pochopili, že když do Estonska je potřeba 16 -17,6 na 100k a A mají přes 43,9 na 100k, tak to je smolík... PS: my jsme za týden z 36,6 na 50,8 :(
Ale nejde mi udělat na tom refund, což je čudné :D
Ono se to u nich musí propsat ještě do nějakého dalšího systému. Nejdřív je to vidět v kalendáři, ale letenka sold-out, pak to zmizí z kalendáře, souběžně s tím už v profilu nejde udělat check-in, následně tam máš hlášku o zrušení, ale až s nějakým většinou minimálním zpožděním jde udělat refund.
Hlásím první vrácené peníze od Wizz Airu za sérií refundů na kartu z července.
Ivo napsal(a):
Mne to tez hodilo zmenu, ale potreboval jsem vyradit 2 lidi z rezervacky tak jsem dal refund. A pak uz neslo koupit novy let - koukni do kalendare letu - posledni let je 24.10 a pak uz neexistuje spojeni az do dubna. Asi nejaka chyba, nejspis ti to brzy zrusi. Podle me se rozhodli zmenit data a nakonec si to rozmysleli a celou zimni sezonu odpiskali.
Tak PRG - LCA už je opět v prodeji.
Zkoušeli jste někdo volat jestli by upravili rezervaci a odebrali z ní cestující a vrátili peníze a přitom ponechali letenky ostatním?
Tak včera večer zrušen let do Marrákeše na konec listopadu. Nabídli mi buď 120% vrácené částky, pokud vyberu v letenkách, nebo 100% zpět na účet. Platnost nabídky je 2 roky. Takže to vyberu snad příští rok v letenkách.
Ten jsem měl na půlku listopadu a zrušili mi ho už před týdnem. Zajímalo by mě, co by na lince Wizzu řekli, kdybych ho chtěl nahradit letem s přestupem v Miláně. 😁
také oplakávám nově zrušený Burgas, přitom Bulharsko je na tom "epidemiologicky" pořád stejně takže prostě nízká poptávka :(
ahoj muzu se zeptat, pokud jsem zrusil letenku s wizz flex tak refindovana castka na wizz acountu musi byt vyuzita nejpozdeji do 90 dnu a pak credit konci bez nahrady ? dik
dimaggio napsal(a):ahoj muzu se zeptat, pokud jsem zrusil letenku s wizz flex tak refindovana castka na wizz acountu musi byt vyuzita nejpozdeji do 90 dnu a pak credit konci bez nahrady ? dik
Ano. Moudrejsi tah je udelat rebooking na stejne drahou/trochu drazsi letenku kamkoliv, treba az za rok.. sance, ze ten let zrusi a nebudes platit wizz flex poplatek je velka :-)
Tak zrušena pondělní rotace do Tirany. Krom září (což už bylo), tak nově i na říjen. Od konce října zatím stále v kalendáři i pondělí.
Jen info pro ostatní, dnes jsem volala na tu českou Wizzair linku (225 850 035) a hned mě to hodilo na to zpoplatněné call centrum. Takže už se asi člověk nikam zdarma nedovolá...nebo funguje to někomu?
Funguje mi to normálně. To že tě tam různě přesměrují nemá vliv na cenu hovoru, důležité je volané číslo
Já jsem se právě ptala, zda je to ta linka se "special fee" a bylo mi řečeno, že ano. Tak nevím teda.
Pořád něco mění, ruší a ještě k tomu posílají maily o změně u letů, které mi už zrušili. 🤣 Momentálně to vypadá, že se chystají zrušit Oděsu z Bratislavy až do konce března. Už jsem přišel o Faro, Marrákeš, Kišiněv, Atény mi změnili tak, že nemá smysl tam na den letět (pokud to tou dobou ještě půjde), snad mi vydrží aspoň ta Neapol příští týden...
Dnes mi poslali změnu letu Vídeň - Lisabon. Ze čtyř dnů mi zbyly tři, což se mi nelíbilo, tak jsem zkusila změnit let a bez problémů a zdarma to prošlo, takže nakonec místo čtyř dnů budeme na místě pět.
Dnes mi přišla změna na let Budapešť - Kazaň. Už tam nemusím v březnu, kdy bude ještě zima :-) Uvidím taky, jak jim bude létat Sputnik V.
Ahoj, zrušila jsem letenku s wizz flex a brzy mi končí platnost kreditu. Přemýšlím jestli někam letět v nejbližší době, když se situace pořád mění 😕 Napadlo mě koupit něco, kde je velká pravděpodobnost zrušení a kredity tak "otočit". Nemáte náhodou někdo nějaký tip? Moc děkuju 🙂
J0x napsal(a):Neměla sis tu letenku s flexem rušit, ale rovnou předělat na něco jiného. :)
Chyba zacatecnika :-)