Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID
Jj, ještě tam ke slovu přichází cena letenek - každá další rezervace s Flexem musí být stejně drahá nebo dražší. Jinak při zrušení z tvé strany, dostaneš jen novou cenu mínus poplatek za Flex.
U zrušení ze strany Wizzairu to nejspíš nikdo vědomě nezkoušel - např. původní letenka za 10 + Flex za 11, změníš ji na novou za 5, Wizz let zruší - kolik ti ale bude vracet? 21 nebo 16? Tipuji, že 16.
Skoro urcite 16, nova cena letenky prebije starou. Jen jak rika Michal, nejde to delat donekonecna, jelikoz furt musis kupovat stejne drahe/drazsi letenky. Pokud jsi ale zacal na par stovkach, tak to v dnesni dobe vyjde driv, nez v tom budes mit nejaky vetsi cifry.
mam tam 60eur. pokial do toho prihodim dalsich 10 20, je to ok. priorita je neprist o tych 60.
pripadne si pockat na dalsiu akciu 'flex za euro' .. platnost kreditu konci 1/2021
Podařilo se někomu v posledních měsících posunout zrušený let o více než dva měsíce?
Volal jsem na linku a zatím bez úspěchu. Že to jde jen o měsíc (online by mi to šlo až o dva). Víc "nemůžou".
Po asi trojím přemlouvání, ať se zeptá supervisora, že se ho tedy zeptá a zavolá za 10 minut zpátky. Zpětný hovor ani po půl hodině nikde :D
Ne. Ptal jsem se kolik by stalo to posunout o vic jak 2 mesice... pry 30eur/gbp... uz si nevzpominam.
Druhý pokus a taky neúspěšný. Tenhle operátor už aspoň tvrdil, že jinak 60 dní (jak mi to ukazuje online). Ale doby smlouvání na lince jsou už asi pryč.
Má někdo vysledováno v jakým časovým horizontu ruší wizzáci lety? Dělají to i na poslední chvílu (2-3dny před odletem) nebo je aspoň trochu nějakej standart cca těch 14dnů? Chápu, že v dnešní době, se všechno svádí na covid a rušit lety můžou jak chcou, ale přece je tady spousta z vás, co s nima lítá často, tak má trochu přehled. Díky.
Teď v zimě to ruší s předstihem, v létě to bylo s max 2 až 3 týdením předstihem. Což ale může být dáno tím že na to mají teď více času. :DDD ale pro představu MXP - HBE rusili tento týden s datem odletu 21.12.
Nemám teď rezervaci, která by vydržela nezměněná do 3 dnů před odletem. Zatím se vždy posunul odlet aspoň o 10 minut :D (což znamená možné refund) Takže z mojí zkušenosti jsou v tomhle docela seriózní a davaj vědět celkem včas.
Já právě s nima letenky kupuju vyjímečně, první lety změnili taky v podstatě během pár dnů, ale teď další let, co bych potřebovala vyjímečně zrušit já, tak se drží a nic nezměnili, jen osekali termíny, ale jak naschvál, ten můj ne :-) Mám je koupený asi už 2měsíce na 29.12. a zatím, žádná změna :-D kruci :-D
Aluška napsal(a):Já právě s nima letenky kupuju vyjímečně, první lety změnili taky v podstatě během pár dnů, ale teď další let, co bych potřebovala vyjímečně zrušit já, tak se drží a nic nezměnili, jen osekali termíny, ale jak naschvál, ten můj ne :-) Mám je koupený asi už 2měsíce na 29.12. a zatím, žádná změna :-D kruci :-D
Jestli osekali data okolo tak pravděpodobně tvůj let vydrží. Ale stát se může cokoliv.
Zrušili všechny lety do 19.12., zbytek zatím drží, takže je otázka, zda už to nechaj a poletí nebo to ještě zruší třeba do konce roku všechno...
Dik za echo, uz som veru 1€ flex necakal, ale je to tu a ja mam v oktobri takmer kazdy den nejaky let :D
Mate nekdo tip na nejakou zajimavou letenku ve skvelem pomeru cena/vykon? Idealne 10eurovky.. Ja bral treba BTS-LED na 10/2021.
Lukáš Horák napsal(a):To bude asi LED :-D
Ano, preklep. Velmi povedeny v tomto pripade :-D. Pardon.
Ivo napsal(a):Mate nekdo tip na nejakou zajimavou letenku ve skvelem pomeru cena/vykon? Idealne 10eurovky.. Ja bral treba BTS-LED na 10/2021.
10 eurovky to sice nejsou, ale jak jsem psal ve vedlejším vláknu tak:
Michael napsal(a):
[citace="Michael"]
Dají se najít docela zajímavé letenky na říjen za 20€ RT s WDC.
Vídeň-Mykonos
Vídeň-Yerevan
Vídeň-Menorca
Viden-Malaga
Vídeň-Prishtina
Vídeň-Podgorica
Viden-Zakyntos
Viden-Alghero
Viden-Porto
Viden-Tallin
A bude toho pravděpodobně více.
Ceny víceméně na říjen z Vídně stále aktuální s tím rozdílem, že je dnes Wizz Flex za 1€. Jen Jerevan je zhruba za 30-40€ RT, což je stále super cena.
A pravděpodobně toho bude více.
Případně z Prahy na Kypr v dubnu za cca 1000kc, ale míst moc není, takže se to možná rychle vyprodá. A potom skoro celý říjen cca 1100kc RT.
Praha - Tirana od ledna do března cca za 600, ale otázkou je, zda se vůbec poletí.
[/citace]
Zobral som Suceavu za 20€ RT, odtial busom do Iasu a odtial busom do Kisineva (cela trasa do 300 km). Rumunskom som len prechadzal, takze zaujimave po kazdej stranke v mojom pripade. Pravdepodobne este flexnem na odlet domov z Bukuresti, alebo potiahnem do Odesy ... uvidime.
Zobral som aj Porto - ma to potencial na Madeiru alebo Azorske
Ja som zobral na
Marec berlin brandenburg
September maltu
oktober alghero, petrohrad, suceava, jerevan, faro (tu som sa odrbal a neprikupil flex)
Verim v posuny letov a vyskladanie si letneho ci vianocneho itineraru :)