Ahoj všem cestovatelům, chtěla jsem se zeptat, zda někdo ví, jak je to s letenkami zakoupenými teď u společnosti Wizzair. Pokud si koupím letenku na červen a situace se nezlepší - tedy buď moje země, nebo cílová destinace budou stále uzavřeny a nebude možné letět, vrátí mi wizzair peníze, popřípadě vystaví mi voucher na budoucí lety? Nebo se už teď chrání nějakou klausulí , že nepojistí žádné budoucí lety, které se kvůli Koroně nebudou moci uskutečnit? Děkuji moc, .
Update: zavolal jsem podruhé a místo asi Ukrajince jsem vyfasoval nějakého zřejmě Orientálce, řekl jsem mu, že si to nemůžu změnit sám, protože nejbližší 2 měsíce na té trase prostě nic neletí, on se mě zeptal na data (asi škoda, že jsem se neodvážil říct místo března třeba květen, ale nechtěl jsem ho dráždit) a za minutku bylo změněno. O nějakých limitech mi neřekl ani slovo...
Tak se mi přátelé podařilo vyhrát nad Wizzem s PRG-TIR na 4.1. :D dostal jsem 3x Rebook na oneway, behěm 14ti dní :D sice to bylo o hodinu později, o hodinu zpět, a pak zase o hodinu později... :D ale ve výsledku dovolili 120% refund :D jsem spokojený.. samozřejmě jen z části
ahoj kdyz mam od Wizzairu zakoupenou letenku, ale zeme je uzavrena (Armenie) takze dopravce me tam neni schopen dopravit, tak mohu dostat penize zpet nebo rebook na jine datum bez doplaceni ceny?
Předpokládám, že je to VIE-EVN, stačí počkat oni to zruší, protože ty lety budou prázdný. A když nezruší, tak to znamená, že lety jsou relativně obsazený, tzn. pravděpodobně budeš moci do země letět.
edit: jde i rebook (na "comparable route") i refund, ty teď vyřizují rychle on žádosti jsem čekal 3 dny a peníze na kartě
Dneska mi přišel mail, že mi ruší srpnový let Praha - Tirana. Možnosti změny přes web pouze Katovice - Podgorica nebo Norimberk - Skopje. Ach jo, musím rodině dovolenou naplánovat jinam...
Posílám jen pro info zasaženým zrušením linky W6 z Vídně do Maroka. Zrušenou Marrakesh bylo možné po telefonu rebookovat na Tenerife. Ale na webovkách alternativní let nenabízí, je potřeba volat.
Wizz prehodil lety do Abu Zabi na februar, marec a april Dubaj. Pozitivna zmena, do Dubaja sa da cestovat bez karantennych obmedzeni, uvidime, ci sa to bude aj naozaj lietat.