Wizzair - nově zakoupené lety v časech COVID
petr.necesany napsal(a):Poradíte mi někdo? mám v úterý s wizzairem 2 lety, udělané jako 2 samostatné rezervace Řím- Catania, Catania - Praha. Budu muset v té Catanii znovu za gaty do haly přes security check (jakože oskenovat letenku, aby věděli, že tam jsem) nebo můžu zůstat v tranzitním prostoru? Nikdy jsem takhle neletěl, znám buď let jedním směrem nebo přestupní v rámci jedné rezervace... ne 2 samostatné rezervace... díky
Myslim, ze musis vyjst von, a znovu cez security. Ak mas nahodou odbavenu batozinu, tak ju treba vyzdvihnut, a znova odbavit na nasledujuci let.
Poraďte, prosím. Půjde zrušený let v tarifu basic prebookovat na let, ve kterém jsou volná místa už jenom ve vyšších tarifech?
To bych musel koupit poslední pár míst co zbývá na trase KUT-WRO a to se mi nechce. :D Chci si ponechat maximální flexibilitu a tak let měnit na poslední chvili. V basic jde koupit max 7 letenek. A nechci riskovat že by to potom mohlo nejít změnit.
Otázka pro ty, co by si nechali za zlatou cihlu vyvratat do hlavy díru.
Jde nějak udělat hack se sedačkama abych sedel spolu se spolucestujícím podobně jako u Ryan stačí zarezervovat ostatní sedačky? Když dělám novou rezervaci, abych je vyblokoval, ukazuje mi to při každém pokusu jine sedačky jako volné.
Při plném letu čekat tak půl dne před odlet. Pak už jsou volné jen emergency rows. Ale ani tak to nemusí dopadnout vedle sebe.
Zdravím Wizz air mi dnes zrušili let měl jsem odletět dnes v 12:50 nabízí mi let o tři dny později zdarma jak řešit kompenzaci auto budu mít na letišti o tři dny déle a Ubytovani též tři dny navíc výdaje
dekuji za odpověď
Výdaje na auto ti nikdo neproplati. Podej žádost o kompenzaci podle nařízení 261. Můžeš získat takto 250 euro.
Ubytování by zajistit měli, s vymáháním to bude o dost těžší.
Jan Vidim napsal(a):Otázka pro ty, co by si nechali za zlatou cihlu vyvratat do hlavy díru.
Jde nějak udělat hack se sedačkama abych sedel spolu se spolucestujícím podobně jako u Ryan stačí zarezervovat ostatní sedačky? Když dělám novou rezervaci, abych je vyblokoval, ukazuje mi to při každém pokusu jine sedačky jako volné.
Jde, ale není tak spolehlivý jako u Ryanairu. Taky mi to ukazovalo nějak divně, ale ne výrazně, tak jsem aspoň značně zvýšil šance na dobré sedačky. Je to ale pěkná otrava. 🙂
Tak ve čtvrtek dobrá sranda v Katowicích. Wizz prodal o cca 30 letenek víc, než je kapacita letadla, tak proběhlo losování, kdo do Splitu poletí a kdo ne... Netušil jsem, že i nízkonákladovky dělají overbooking.
Hezké :-) Dělá to i Ryanair. Vloni v únoru jsme takhle neodletěli do Palerma z Norimberka. Super pocit, když čekáš u gatu a modlíš se, aby někdo nepřišel a mohl jsi letět. Ale oficiálně overbooking nikdo nedělá, šmejdi :-)
Martin Vícha napsal(a):Tak mě napadá, jestli spíš nezměnili na poslední chvíli typ letadla? Místo nea, že by letěla A320? Dělat overbooking s 30 lidmi je dost overkill...Tak ve čtvrtek dobrá sranda v Katowicích. Wizz prodal o cca 30 letenek víc, než je kapacita letadla, tak proběhlo losování, kdo do Splitu poletí a kdo ne... Netušil jsem, že i nízkonákladovky dělají overbooking.
Dneska mi zmenili let Viden - Valencia na konci rijna (zrusili ctvrtecni rotace, takze pouze tydenni pobyt)
Volal jsem na linku a prehodili mi to bez reci na Tenerife (v aplikaci to samozrejme nemaji) za 30 eur zpatecni to docela vyslo :)asi zalezi jak se tam kdo vyspi
zrušili středeční rotace na září a říjen do Kutaisi z PRG
btw. neletěl někdo nyní do Gruzie? Na webu se píše, že stačí očkování ale aerolinka může požadovat test, na webu Wizz jsem nenašel nic......
Vtipnější je, že mi po zrušení rotace z PRG-KUT-PRG udělali KUT-PRG-KUT...
Jinak vymazána rotace Krakov-Tromso až do listopadu. To mě mrzí víc.
norbic napsal(a):zrušili středeční rotace na září a říjen do Kutaisi z PRG
btw. neletěl někdo nyní do Gruzie? Na webu se píše, že stačí očkování ale aerolinka může požadovat test, na webu Wizz jsem nenašel nic......
Letěl jsem do KUT z MXP, očkování stačilo.
Ahoj, poradíte mi někdo prosím. V neděli 1.8.21 se vracím z Varny s Wizzair do ČR. Je potřeba mít test na covid aby mě pustili do letadla? Jedná se mi o to, jestli po mě budou chtít test při kontrole lístků na gatu od Wizzairu. Na letišti ve Varně po mě bulhaři nic chtít nebudou a v ČR bych si ho do 5 dní udělal. V bulharsku není úplně snadný a levný si test udělat... Díky za odpovědi.
Ahoj, ja letim z Varny do Prahy s Wizzairem ted ve stredu 28. 7. a zadne testy v Bulharsku delat neplanuji. Na strankach MZV je uvedeno, ze staci test udelat do 5 dni po navratu, tak verim, ze zadne problemy s odletem nebudou. Navic je Bulharsko v zelene kategorii zemi, tak test jeste pred odletem, to uz by opravdu nedavalo ze zelene zeme smysl (tak jako mi ani nedava smysl test ze zelene zeme po navratu).
Ahoj, suomi.findland, díky za odpověď. Můžeš sem prosím dát info, jak to dopadlo. Přeju ti šťastný návrat...
Hombre: Ahoj, takze situace na letisti ve Varne na odletu do Prahy: ac jsme meli jen malinke batuzky, presto jsme museli na check in, kde nam vystavili jejich vlastni verzi letenky. A chteli tam videt QR kod ceskeho prijezdoveho formulare, jinak by nam tu letenku nedali. Ja krome jmena a emailu vyplnil vsechny oatatni udaje do prijezdoveho formulare fiktivni, aby me v CR zbytecne nenahanela hygiena kvuli ponavratovym testum. Po prijezdu ze zelene zeme odmitam delat saskarnu s testy. Nastesti na ten QR kod koukla pani jen ocima a nijak dal to nezkoumala. S vystavenou letenkou jsme pak sli pres prvni kontrolu - kontrola OP, te jejich letenky + mereni teploty. Pak klasicka bezpecnostni kontrola, kde to kapacitne moc nestihali, takze se tvorily fronty, ktere postupovaly tempem 10 metru za 20 minut. Pak policejni kontrola - vystup z Bulharska - Pouze OP + letenka. A pak kontrola na gatu - letenka + OP. Na priletu v Praze pak kontrolovali OP a mnohym lidem i QR kod prijezdoveho formulare v mobilu, ale nam zrovna nastesti ne...
Takze test mit predem urcite nemusis, jak ses ptal :-) .
suomi.finland: Ahoj, moc děkuji za info a vyčerpávající informace :). Představa, že si budu shánět v sobotu nebo v neděli ve Varně test, byla pro mě noční můrou... po zkušenostech s místními úřady. Jinak pobyt u moře paráda. Doporučuji pobyt v Achtopolu - je to sice asi 150km od Varny, ale není to přeplněné letovisko, jako například Primorsko...