Vstup do Španělska pro turisty od 1.7., QR kod
Doufám, že na domestic lety ve Španělsku testy nepotřebuješ s výjimkou letů na Baleárské a Kanárské ostrovy. Ostatně ani v SpTH nejde vygenerovat QR kód na let Španělsko - Španělsko.
Takže dnešní let Mallorca Malaga. Nevyplňuje se žádný formulář, žádný QR kód, žádné PCR testy. Na příletech dete do fronty "lety že Španělska", ukážete letenku a jdete...
Nejsou nějaké novinky do budoucna ohledně vstupu do Španělska, konkrétně mi jde o Kanáry? Stále platí pro vstup PCR testy?
Ještě pořád je nutnost předkládat na ubytku negativní test?
Zkušenosti s počasím na Tenerife v květnu? Samozřejmě jsem si přečetla spousty statistik, ale třeba v lednu to moc nesedělo, pršelo v podstatě denně a někdy i dost, to už asi v květnu nehrozí nebo jo? Nevadilo by mi, když sem tam zaprší, ale aby propršela půlka týdne, to bych asi nechtěla :-(.
Aluška napsal(a):Nejsou nějaké novinky do budoucna ohledně vstupu do Španělska, konkrétně mi jde o Kanáry? Stále platí pro vstup PCR testy?
Ještě pořád je nutnost předkládat na ubytku negativní test?
Zkušenosti s počasím na Tenerife v květnu? Samozřejmě jsem si přečetla spousty statistik, ale třeba v lednu to moc nesedělo, pršelo v podstatě denně a někdy i dost, to už asi v květnu nehrozí nebo jo? Nevadilo by mi, když sem tam zaprší, ale aby propršela půlka týdne, to bych asi nechtěla :-(.
Pořád je to beze změny, také to kvůli odletu pravidelně sleduju. Před cestou tam PCR, před návratem antigen, po návratu doma další PCR. Počasí je tam v květnu fajn a celkem stabilní;)
Vypadá to, že aspoň už není potřeba se testovat při každé změně ubytka, to je pozitvní zpráva :-)
@Aluška - ano, stačí v utytování předložit negativní výsledek testu z ČR, při zěně ubytování se snad v dalším hotelu jen vyplňuje nějaké prohlášení, nový test netřeba...
Proc by mel byt po navratu s Kanaru dalsi PCR v CR Kanary nejsou prece cervene , cervene je Spanelsko ale pokud zvolim s Kanaru na prestup ornazovou zem tak by mel stacit na cestu zpet AG a tim to konci navic pokud bude prestup jako tranzit bez setrvani v cervene zemi tak opet je to let z oranzove zeme Nebo se mylim ?
mikir napsal(a):Proc by mel byt po navratu s Kanaru dalsi PCR v CR Kanary nejsou prece cervene , cervene je Spanelsko ale pokud zvolim s Kanaru na prestup ornazovou zem tak by mel stacit na cestu zpet AG a tim to konci navic pokud bude prestup jako tranzit bez setrvani v cervene zemi tak opet je to let z oranzove zeme Nebo se mylim ?
Pokud ovšem poletíš z Kanárů přímo do ČR, PCR test bys měl absolvovat.
AlejandraS napsal(a):koukám, že ta francouzská A75 je celá Toll free až na ten viadukt Millau, přes který ale nevím, jestli chci jet, nebo se na něho koukat zespod :D
Každopádně ani na Mallorce si nežijí na obláčku
https://www.theolivepress.es/spa...r-14-days/
Millau: Dá se oboje, zajímavější je to z údolí. Na příjezdové silnici do města od jih je v serpentinách odstavné parkoviště s výhledy na údolí a most, ale asi je tam často narváno. I městečko je velmi hezké a stojí za procházku.
Celá ta A75 je zajímavá, mnohem zajímavější než spodem podél pobřeží. Kdo má rád Francii, tak si to vychutná.
Aluška napsal(a):Kanáry jsou bohužel pro nás ,jako celý Španělsko, červený...
A to je to na co nejvic nadavam ,ze kazda zeme ma svou mapu Kanary podle PSA nebo podle ceho se ted hodnoti nejsou cervene ostrovy maji PSA bud ve 2 nebo mozna nektery 3 a nevim jiste jestli neni nektery v 1 dele jsem to ted nesledoval , ale v kazdem pripade by mely byt oranzove a jestli neni na vnitrostatnich letech nic vyzadovano tak mohu treba letet z Kanaru na Mallorcu a ta je oranzova a poletim do CR jen s AG a dal nic ,stejne by to mohlo fungovat i s Irskem i kdyz jde o mezinarodni let , jenze Irsko to zrejme nerozlisuje a vyzaduje po priletu PCR, z CR chapu ale z oranzove zeme do oranzove ?
No jeste ty 4 tydny pockam a pak se uvidi co bude treba ,,,ale doufam ,ze se konecne zacnou vsichni chovat normalne ,,,,i kdyz na druhou stranu si iluze nedelam ,po tom co vsichni v Evrope predvadeji ,,,
mikir napsal(a):a jestli neni na vnitrostatnich letech nic vyzadovano tak mohu treba letet z Kanaru na Mallorcu a ta je oranzova a poletim do CR jen s AG a dal nic
Takhle to nikde nefunguje. Jelikoz jsi byl v poslednich 10 (14) dnech v jine rizikove zemi/miste, tak se musis ridit predpisy podle puvodniho mista.
danny napsal(a):[citace="mikir"]
a jestli neni na vnitrostatnich letech nic vyzadovano tak mohu treba letet z Kanaru na Mallorcu a ta je oranzova a poletim do CR jen s AG a dal nic
Takhle to nikde nefunguje. Jelikoz jsi byl v poslednich 10 (14) dnech v jine rizikove zemi/miste, tak se musis ridit predpisy podle puvodniho mista.
[/citace]
Pokud někdo zjistí, kde všude kdo posledních 14 dnů byl.
Ahoj, měl bych otázku na španělský příletový formulář.
V posledním kroku je otázka: "Do you have a certificate of a negative result from a PCR, TMA or RT-LAMP test (Covid-19) carried out in the 72 h prior to your arrival in Spain?"
Je mi jasné, že když budu mít PCR test, zaškrtnu ano. Pokud ale jsem očkovaný a od 7.6 nebudu muset mít PCR test, tak zadám, že ne? O očkování není podle mě ve formuláři ani zmínka.
Ahoj, ja myslim, ze se ten formular bude jeste predelavat, a ze stejne jde vyplnit az 48 hodin pred odletem, mam takovy pocit
Předpokládám, že už na Kanárech neplatí, že se musí při každé změně ubytka předkládat negativní test? Aspoň jsem to u nich už na stránkách nenašla. Stačí jim předložit jen ten vstupní test, co musí být při příletu? I když bych měnila ubytko třeba každý 3dny?
Aluška napsal(a):Předpokládám, že už na Kanárech neplatí, že se musí při každé změně ubytka předkládat negativní test? Aspoň jsem to u nich už na stránkách nenašla. Stačí jim předložit jen ten vstupní test, co musí být při příletu? I když bych měnila ubytko třeba každý 3dny?
Přesně tak, stačí původní negativní test. Při pobytu delším než 15 dní a další změně ubytování potom jen na recepci vyplňujete prohlášení, že nevykazujete žádné symptomy nákazy.
Viz https://www.hellocanaryislands.c...-interest/
Po vyplneni mi to napsalo error, nic mi neprislo, je to tim, ze nemam zaznacene sedadlo? Nebo je neco spatne?
hencovapetra napsal(a):Po vyplneni mi to napsalo error, nic mi neprislo, je to tim, ze nemam zaznacene sedadlo? Nebo je neco spatne?
ano sedadlo musí být vyplněný
Pokud nechci podvádět, neexistuje jiná možnost než čekat na odbavení a vyplňovat formulář na poslední chvíli?
Jo, existuje ještě možnost koupit si sedačky dopředu, pak nebudeš muset podvádět, nebo vyplňovat 24 hodin před letem.