Vstup do Itálie pro turisty – formulář, koronavirus
Zajímá se tu někdo o situaci v Itálii - Jaké státy má v červené zóně a jaká je asi +- šance, že se k nim přidáme ?
Přemýšlím nad rychlovkou do Apulie, ale jsem líný hledat info jaké jsou nálady na omezenování vstupu lidí z rizikových zemí :D
Já koupil nedávno letenky do Říma s Ryanair a včerá jsem dostal email že letenky ruší. Přitom nevidim nikde že by se situace zhoršila nebo se změnilo nařízení?
Jestli to bylo z Prahy, tak tam se rušilo snad všechno, kromě Varny. Moje Benátky taky zrušené.
Já mám letenky na Bari (Ryanair) na pondělí 12.10. a zatím tam vidím status: Confirmed. Akorát Italové zvažují povinnost testu před vstupem. Směřuje to tu řádně do kopru, best in covid.
Itálie zvažuje zavedení povinných testů na covid-19 pro přijíždějící z Česka , sdělilo ČTK ministerstvo zahraničí. O opatření rozhodnou dnes italské úřady.
via idnes
Italy bych chápal, jsme nejhorší v Evropě. Sicílie byla pro mě backup, ať aspoň jednou letos někam letím. A v přírodě by mě snad nikdo kvůli roušce nehonil.
A máme po ptákách:
Itálie zařadila Česko do kategorie rizikových zemí. Do země tak bude možné cestovat jen s negativním testem starým max. 72 hodin. Možné je podstoupit rychlotesty na některých letištích. Itálie zatím NEZVEŘEJNILA, OD KDY nařízení platí.
Cítím z toho kvalitní novinařinu nebo ještě kvalitnější úředničinu. To chtějí PCR test nebo rychlotest?
Petr napsal(a):Áchjo 26.10 mám Katánii, listopad Řím 😪
Když jsem 3. a 26. září letěl z Katowic do Catanie, nebyla ani na jednom letišti žádná kontrola OP/pasu (pokud nepočítám Ryanair kvůli palubního lístku před nástupem) a nikdo nechtěl ani žádný formulář z čestným prohlášením. Takže pokud je to stejně, nebylo by možná ani nutné podvádět. Pro mě je to ale s rouškami stejně k ničemu.
Leoš Literák napsal(a):A máme po ptákách:
Itálie zařadila Česko do kategorie rizikových zemí. Do země tak bude možné cestovat jen s negativním testem starým max. 72 hodin. Možné je podstoupit rychlotesty na některých letištích. Itálie zatím NEZVEŘEJNILA, OD KDY nařízení platí.
Šajze... dva týdny na jihu jsou v zadeli... šťourání v nose si mohou nechat. Místo I se nabízí Francie, pokud tedy tady nepřitvrdí.
Ahmad Masúd napsal(a):Šajze... dva týdny na jihu jsou v zadeli... šťourání v nose si mohou nechat.
Tak hrozné to není.
Leoš Literák napsal(a):Bohužel s okamžitou platností, takže sobotní Neapol pá, pá...A máme po ptákách:
Itálie zatím NEZVEŘEJNILA, OD KDY nařízení platí.
Chtěl jsem se tím všude chlubit, ale nakonec z toho nic není, ... ale stejně mi to nedá to hodit alespoň sem :D
" od 8.10. platí povinnost prokázat se negativním testem na Covid-19 nebo jeho absolvování po příjezdu do země. " https://www.mzv.cz/rome/cz/viza_...blika.html
a tady máš odkaz na Italský web : http://www.viaggiaresicuri.it/ap...einviaggio
Belgio, intera Francia, Regno Unito, Paesi Bassi, Repubblica Ceca, Spagna, (come da Ordinanza del Ministro della Salute del 7 ottobre 2020 , in vigore dall'8 ottobre e fino al 15 ottobre 2020): coloro che entrano / rientrano in Italia da questi Paesi (dopo soggiorno o anche solo transito nei 14 giorni precedenti l'ingresso in Italia), oltre a compilare un'autodichiarazione, devono anche:
a) prezentovat un'attestazione di essersi sottoposti, nelle 72 ore antecedenti all'ingresso nel Territorio Nazionale, ad un test molecolare o antigenico, effettuato per mezzo di tampone e risultato negativo;
Martin V napsal(a):" od 8.10. platí povinnost prokázat se negativním testem na Covid-19 nebo jeho absolvování po příjezdu do země. " https://www.mzv.cz/rome/cz/viza_...blika.html
a tady máš odkaz na Italský web : http://www.viaggiaresicuri.it/ap...einviaggio
Belgio, intera Francia, Regno Unito, Paesi Bassi, Repubblica Ceca, Spagna, (come da Ordinanza del Ministro della Salute del 7 ottobre 2020 , in vigore dall'8 ottobre e fino al 15 ottobre 2020): coloro che entrano / rientrano in Italia da questi Paesi (dopo soggiorno o anche solo transito nei 14 giorni precedenti l'ingresso in Italia), oltre a compilare un'autodichiarazione, devono anche:
a) prezentovat un'attestazione di essersi sottoposti, nelle 72 ore antecedenti all'ingresso nel Territorio Nazionale, ad un test molecolare o antigenico, effettuato per mezzo di tampone e risultato negativo;
Ok, tohle jsem nevěděl, smutné díky :-D
tak aspon uz nemusi niektorych trapit, ze v Taliansku je povinne nosenie "voslintanych hadriku" aj vonku :D