Vstup do Itálie pro turisty – formulář, koronavirus
Martin Vícha napsal(a):Nevíte někdo, jak je to teď v Itálii s domestic lety? Jde mi o to, jestli při přeletu třeba z Benátek do Neapole, budu potřebovat test. Nějak to nemůžu najít. Díky.
není lepší jet vlakem, časově to vyjde na stejně a je to o dost pohodlnější...
Ahojte, 18. května se chystám do Říma. Rozumím tomu dobře, že od 15.5. má být dostatečný pro vstup do Itálie PCR test bez nutnosti karantény?
Díky.
Sis nemohl nechat utéct letenky za 7eček? :-) Do Itálie ti stačí i antigenní test. Navíc to vypadá, že od toho 15.5. bude pro očkované a ty, co prošli kovidem, vstup do Itálie bez jakýchkoli testů. Ale uvidíme, co bude toho 15.5., puvodně ta karanténa měla končit v dubnu...
assengers on "Covid-tested" flights are required to:
- hand in to the carrier and to whoever is in charge of carrying out the controls, upon boarding, a certification attesting to the negative result of the molecular test (RT PCR) or antigenic test, carried out by means of a swab , no later than 48 hours prior to boarding,
http://www.salute.gov.it/portale...&tab=9
A přímo na stránce MZV:
. VSTUP NA ÚZEMÍ ITÁLIE A TRANSIT
POZOR! Pro přijíždějící ze zemí kategorie C, kam spadá i Česká republika, je povolen vstup s negativním PCR nebo antigenním (provedeným výtěrem) testem ne starším 48h. Výjimku mají děti mladší 2 let. Do 15.5. 2021 byla prodloužena platnost nového nařízení: před příjezdem je povinný test - karanténa 5 dní a opět povinný test (testy mohou být antigenní nebo PCR)
Taky mám ty lentenky (Vídeň-Řím) na 18.5. s FR, ale už teď vím, když vidím co mi naskákalo práce, že to neprolítnu :-(...
Zatím žádné ofiko info, zda se skutečně bude karanténa rušit k 15.5. Máte někdo bližší info?:)
Taky mě to enormně zajima, kvůli Sicílii, žije tam moje ségra a říkala že nejspíš to zruší, čísla padají, ale ze mam kvůli letence počkat radsi do patnactyho...
Zdravím,
s kamarádem jsme si koupili letenky z Prahy do Trapani (Sicílie) 28.5.-1.6. a měl bych pár otázek, kdyby někdo věděl. Ve směru tam stačí teda jen antigen? Nějaký formulář či překlad testu potřebuju? Hotely fungují? Máme rezervaci, tak předpokládám, že ano? A poslední je návrat zpět, je nutné do letadla a po příjezdu na testy? Je v ČR pak karanténa?
Díky 🙏🏼
Zdravím Radku, informace sepisujeme vždy k našim průvodcům, Itálii jsem dnes aktualizoval: https://www.cestujlevne.com/pruv...oronavirus
Překlad testu potřeba není, pokud si vyžádáte potvrzení pro účely cestování (což je nezbytné, jinak se papír o výsledku vůbec nevydává), automaticky bude i v angličtině.
No hlavně na MZV píšou že sicilskou vládu je vysloveně požadován PCR test, plus registrace v jejich formuláři, který je jen v italštině. Takže tím antigenním testem bych si nebyl tak jistej.
To je fakt s tím PCR testem, je to strašně chaoticky... mam tam byt tyden před @Radek Peka, který asi leti 29.5., 28.nic neleti, ne?
V tom formuláři je kolonka daňový kód, automaticky generovaný kod, coz vůbec nevím co ma byt. Prej hospody v Itálii otevřený jen venku a všude povinné roušky ale vůbec nikde nemusí být respiratory. Kdybyste něco s Itálií věděl napište...
Aha, ségra hlásila z Lombardie...
Tak se asi na Sicílii vybodnu samý komplikace do p..i :-)
edit... rainews.it Změny od 17.5.
Celkově je tedy rozdělení regionů a autonomních provincií v různých oblastech na základě úrovní rizika počínaje 17. květnem následující: žluté pásmo pro Abruzzo, Basilicata, Kalábrii, Kampánii, Emilii Romagnu, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Ligurii, Lombardie, Marche, Molise, Piemont, autonomní provincie Bolzano, autonomní provincie Trentino, Apulie, Sardinie, Sicílie, Toskánsko, Umbrie a Veneto; Oranžová zóna Valle d'Aosta.
Ahoj,
jako ta Sicilie mi přijde zatim nejvice zmatečná 🙂 MZV ma porad v info PCR. Na webu s formularem pro Sicílii píšou molecular test. Tak snad nekdo po utery hodi info😉
V nejnovějším formuláři si mám vybrat důvod příletu do Itálie. Není tam ale možnost zvolit si turistické účely. Co jste tam vyplnili vy?:)
https://www.mzv.cz/rome/cz/viza_...blika.html
Mne hlavne nejde ani otevrit ten formular, nefunkcni...
Kvuli sicilii si nechat za 15kil stourat v nose PCR... ani nahodou
Poslušně hlásím, že na cestě Vídeň - Ciampino dvakrát vyžadovali vidět PCR test - před odletem a po příletu. Italské formuláře nikdo vidět nechtěl.