[0B] Praha - Bukurešť 799 Kč
Diky moc za odpoved..ja se starsim lital na zamestnanecke letenky takze to vubec nevim..:)proto me to prekvapilo ze je to 40 ecek RT za mimino:)
Tak jsem neodolal a vzal to taky. Nicméně když jsem viděl ty luxusní ceny půjčení aut, tak jsem to vzal rovnou na 9 dní v červnu a dáme roadtrip včetně Transfagarasan. Tak teď jen přes půl roku doufat že to vyjde :-D
Za tu cenu i kdyby škodilo...
A u půjčení nezapomeň na dobré pojištění, ty levné nabídky jsou dukátová past;-) Osobní zkušenost...
Nejak ty destinace nechapu ,ale kazdeho vec kam chce letet, spis me zajima co je na Wizzu tak mimoradneho ,ze tu kupujete letenky s takovym predstihem byt za 20 euro zpatecka je fajn
Letel jsem s nima naposledy pred vic jak 4 roky a nemam pocit ze by tam byla treba zmena v zavazadlove politice ,nebo nejake jine vyhody krome toho klubu
A je nejaky prehled co je za 20 euro ? Vim ta Bukurest je s Blue Air, o te spolecnosti sice vim ,ale to bude neco jako Transavia nebo jako zkrachly Wow air ne ?
Si myslis, ze sme nakupili letenky pre "mimoriadnost" Wizzu? :D Ano, dobre si si odpovedal na svoju otazku - ta 20 euro spatecka je fajn.
Ale ten cas leti co? Za 4 roky prebehla zmena batozinovej politiky X krat. Jeden cas sa dala prirucna odbavit na prepazke do podpalubia, predtym sa davala pred nastupom do vozika pristaveneho pred lietadlom, no a teraz mame malu batozinu.
Prehlad destinacii vo vedlajsom vlakne "Wizzair: akční ceny letenek"
Tak Wizzair je mimoriadny v tom, že lieta do takých destinácií za 20 eur ako žiadna aerolinka. Takisto žiadny problém s refundáciou a kreditom v prípade rušenia alebo zmeny časov. A k Blue Air... Kúpené keďže Rumunsko z Prahy/Viedne za tú cenu a na sezónu asi nikdy nebolo. Nie všetci snívajú o Kanároch cez Stansted
A hlavně myslím Rumunsko je nejvíce turisticky podceňovaná země v Evropě s ohromným potenciálem.
Já jsem teda místo investice do nejistých letenek raději přispěl 20 eur uzbecké spisovatelce, která uvízla s manželem na návštěvě syna v ČR kvůli C-19, a teď musí u nás podstoupit radioterapii za 350 tisíc.
Jde si s tim i krasne vyhrat, otevrit dve a vice zalozky v Chromu Praha - Bukurest & Bukurest Praha
Pripadne i jine destinace Bukurest - Dublin 7.5 , Neapol 5, z Cluje je Larnaka za 7,5 atd.
dolphi napsal(a):Jde si s tim i krasne vyhrat, otevrit dve a vice zalozky v Chromu Praha - Bukurest & Bukurest Praha
Pripadne i jine destinace Bukurest - Dublin 7.5 , Neapol 5, z Cluje je Larnaka za 7,5 atd.
https://www.flyblueair.com/en/gb...re-finder/
Tady je jiný problém, 0B po první vlně byli v řiti na hranici bankrotu, druhá vlna je bez státní pomoci dorazí. Tedy ok, risk 20 eur je v pohodě, ale rozhodně bych s nimi žádné složité itineráře nedělal. Tyto ceny mohou být jen zoufalý pokus na získání cash, nakonec v historii jsme podobné chování aerolinek viděli. Tedy zase bych tlumil nějaké extra radosti, nakonec stačí se podívat na historický vývoj jejich cen. Druhá věc, která mně trochu velí být v pozoru je, že se objevují na prodej vouchery za lety z té první Covidové vlny za +/- 20% hodnoty, a to mně nabízejí Číňané z US... Nevím, poznáme, 20 eur risk ok.
Z bankrotem jsem tak trochu pocital a koupil to radeji klasicky pres Airbank a ne pres Revolut, jestli mi to bude/nebude k cemu se uvidi v cervnu alias charge back. Muj prvni tip na krach je Norwegian, sekera obrovska, skandinavske platy, stat rekl cau, a wizzair po 5 eurovkach je dorazi.
jj Norwegian jsou hodně načatí. Na druhou stranu férově zaplatili za Covidové lety/nelety.
Jako 18 tisíc mi visí TAP, tak co je proti tomu 18 stovek u Blue Air. Naopak bych teď vůbec nekupoval žádný dalkovky za velký prachy.
Cali ja jsem ten potencial zazil tak pred 40-50 lety ,pravda napred me nebylo 18 , 2x cesta s rodici autem cestou do Bulharska a zpet s nejakymi zastavkami v Rumunsku, 1x vlakem, 1x lyzovacka na Poiane Brasov a naposledy uz po vojne s prvni zenou autem, opet nejake zastavky v Rumunsku
Od te doby tedy tech 40 let jsem tam nebyl, jiste to bude jine , ale nejak me to tam netahne ,stejne jako do ostatnich postkomunistickych zemi
Na ten let z Dublinu do Bukuresti jsem se dival ...bral bych ho ted ,kdyby tam byl tranzit do Prahy ve stejny den ,kdyz pro CR zacina byt prilet z Irska bez testu
Mam skoro pocit ze ten Blatny se dival na moznosti a zjistil ze se s Irska pomalu v druhe pulce listopadu skoro neda dostat...tak aby mel politicke body...ze vylepsuje toho PSA...no da KLM pres Amstr za 91 euro OW .jinak ty klasicke cesty Ryanairem s nejakym prestupem zadna nenavazuje ani kdyz nepohrdnu EasyJetem na Wizz se taky nikde netrefim ...hledam to celou dobu co jste se hadali s Dimikem -)) tipuju ze byl sjety ,diky za kompliment o tom fajn chlapikovi ,,kdo mi ted bude nadavat do hrdych Iru -))
Tonicu Kanary jsu super ty se jim vyhybas jak ja Kyjevu ,,teda taky to bude 42 let co jsem pres nej jel do Moskvy vlakem -))
Kdovi kolik na jare skonci leteckych spolecnosti...leda bych se prihlasil do toho konkurzu na reditele letiste Pardubice ,,,ale tam neni pry nutna znalost anglictiny a leteckeho provozu,,,,.-)) tak pek jedine poradce v Mosnove LOT se nezda ,,, a polsky umim lepsi jak Nohavica -))
tonic napsal(a):Mikir, hned by som siel na Kanary, neboj :) ale tie si necham asi na rodinnu "dovolenku"
Na rodinnu dovolenku jedině na Slovensko :-))) Kanáry, jak se zdá, jsou pod náporem desetieurovkáčů a to bych neriskoval. Když už low-cost, tak jedině Haluškistán.
mirjur napsal(a):kurnik, z neznámých důvodů mi to nejde zaplatit... :-(
Též mi to nešlo kreditkou RB, debetkou ČSOB šlo, zkus jinou kartu...
Tak neprošla RB, neprošla ani ČS, která funguje snad vždycky, ale nakonec prošla kreditka od Hello Bank... zajímavé. Takže koupeno na 10-13/6, třeba už otevřou ten Transfagaraš. :-)
Ahmad Masúd napsal(a):[citace="tonic"]
Mikir, hned by som siel na Kanary, neboj :) ale tie si necham asi na rodinnu "dovolenku"
Na rodinnu dovolenku jedině na Slovensko :-))) Kanáry, jak se zdá, jsou pod náporem desetieurovkáčů a to bych neriskoval. Když už low-cost, tak jedině Haluškistán.
Ahmade musis vedet kam na Kanarech jet kde je klid a halusky jsou fajn i parenica a taky si jeste pamatuju na Chopku ..pro silny vietor nepremavame ...a borovicka tekla proudem -) akorat co postavili Liptovskou Maru tak uz nebyl Chopok ani Malino Brdo tak bohate na snih jako drive Slovensko mam hodne rad ,a na Morave nikdo rozdeleni nechtel , Slovaci jsou fajn , zena mela pribuzne na Orave ,,to je taky pekny kraj na vymeny obchod s Polskem -)) jenom si musis dat pozor na medvedy
Mam ale pocit ze low-cost uz Slovensko ,alespon top destinace v hlavni sezone ,uz zas az tak uplne neni
No ale tady je fronta na Bukurest jak kdysi na banany nebo s zidlickou v listopadu celou noc pred cestovkou Treba si to koupi i Katerina Ostra a otestuje jestli bude bez penez a bez dokladu rychleji nez na Mallorce, ale tak jak pise Cali potencial je velky ..tehdy jsme si pred 50 lety troufli treba i do oblasti Suceava .. ovsem kdyz dostal autobusak co jely pubertacky na tabor do Bulharska defekt tak v kazdych dverich hlidal jeden chlap a to se jelo civilizovanou trasou---
Mikre, pro Katku tohle není žádný terno,ta otočila Rumunsko za 120kč za zpáteční let 😁. Sice to bylo před 3 lety a Cluj, zato s návštěvou mafiánské vesnice...