Tokio z Prahy 340 euro
Mimořádná linka Praha-Tokio,
přístav nádherných dnů.
Mimořádná linka Praha-Tokio
dávných přání a snů,
Tohle nema smysl kupovat... japonci mozna nekdy v dubnu teprve reknou jak to bude od leta se vstupem do zeme.
Japonci už to řekli, podmínka vstupu do země bude alespoň jedna vstupenka na Olympiádu. Sama jsem nad tím uvažovala, Japonsko byl vždycky můj sen.
Cena dobrá, ale po tom co mi letos Japonsko 2x zrušili, tak počkám až vstup bude na tuty...
AlejandraS napsal(a): Japonsko byl vždycky můj sen.
Japonsko je super, ale určitě bych volil jiný termín než léto.
A já bych určitě volil jiný termín jak olympiádu. I při menších akcích ceny ubytování raketově rostou.
Já tam byl v květnu a myslím, že je to pro Japonsko ideální termín, a tady souhlasím s Michalem, každá velká akce prodražuje úplně vše (i běžný závod F1 zvedne ceny v okolí klidně i na více než trojnásobek), takže pokud nejedeš speciálně kvůli olympiádě, tak kdykoliv jindy to bude jen lepší.
O Japonsku teď bude mít spoustu aktuálních detailních infos jeden profláklý cestovatel, který tam nedobrovolně tráví kvůli lockdownu už několik měsíců;-) Modří vědí...
Já byl v květnu na Honšú, v říjnu na okinawě a kjúšú, a pak ještě začátkem listopadu jen na okinawě.
Vždycky vyšlo počasí a na podzim málo turistů... Možná bych i ten podzim upřednostnil před jarem...
@cali
Myslíš pana bruma :-). Ten už tam přece není. Dával fotku medvěda v kontejneru z Prahy 😀. Ale možná to byla historická fotografie.
Opravuji: Nejzajímavější termín je duben, kdy probíhá kulturní festival Kanamara Matsuri.
https://theculturetrip.com/asia/...val/?amp=1
Vhodný termín na Japonsko záleží na tom, kam chcete jet a co vidět a dělat. Přelom dubna a května je Golden Week, ve druhé půlce podzimu jsou barevné listy, které na některých místech znamenají návaly a velkou obsazenost hotelů:
https://zoomingjapan.com/travel/...-in-japan/
http://japan.aoimirai.net/resour...japan.html
Pro mě byl ideální červenec, který jsem celý strávil na Hokkaidó (tam asi nejlepší měsíc, pokud nejedete lyžovat) a na Honšú (mj. stanování s výlety v horách v údolí Kamikochi, výstup na Fudži, který je mimo léto zakázaný). Počasí bylo ideální, pršelo jen vyjímečně, turistů včetně domácích bylo poměrně málo. Následně jsem byl začátkem srpna v Kjótu a Naře, kde bylo většinou také pěkně a minimum turistů (velmi levné hostely mimo sezónu).
Na závěr jsem šel kousek Kumano Kodo, kde bylo znát to letní teplo a vysoká vlhkost vzduchu při výstupu s batohem 1. den prudkou cestou v lese (byl jsem celý zpocený, což se mi stává málokdy). Mimo tento výstup to bylo už příjemné, akorát jsem musel skončit o den dříve, protože se blížil tajfun Noru. Ten dorazil na pevninu asi 50 km západně od Tanabe, kde jsem před odletem z Kansai pobýval. Projít se v té době prázdným městem za deště a větru na pobřeží s vlnami byl také zajímavý zážitek. Druhý den jsem si na stejném místě u písečné pláže při modré obloze zaplaval, což je také lepší v létě než na třeba na jaře, kdy tam má voda kolem 20°C.