2021 - kam právě teď letět bez problémů? Aktuální tipy
Nevim jak ty Kanary , na Tenerife ,ale my litame v zime nebo tedy na prelomu prosince a ledna jen na Lanzarote nebo na Fuerteventuru , celkem jsem byli 6X v tom obdobi a koupani bylo porad ,stejne tak jako chozeni v kratasech a tricku , je pravda ,ze na to mam trosku jiny pohled, protoze v Irsku je bezna teplota ve vrcholu leta 18-22 stupnu ,coz jsou vlastne zimni Kanary a teplotu more jako v zime na Kanarech tu skoro nemam vubec ,mivam tu tak 16 stupnu ,zazil jsem uz i 18 ,ale to je malokdy a v lete se tu bezne koupu ,takze zimni more 17-19 nekdy i 20-21 na Kanarech je parada :-))
Jo a jinak je Irsko v pohode ,vcera jsem priletel ,sice kontroluji formular a prijde pak na mobil dotaz jestli jsem porad na te adrese co jsem zadal ,kde mam byt 14 dnu ,ale v country se to prilis neresi ....staci rict ze si jdu nakoupit
mikir: Irsko je v pohodě, ale asi jen pro domorodce, ne? Pro turisty stále uzavřeno, jestli se nepletu.
@mirjur, nemuzu uplne posoudit, na co se ptaji kdyz se prokazujes jinym nez irskym pasem .ale formular co je on line na mzv vyplnuje kazdy a na pasovce kontrolovali jen jestli sedi jmeno a datum narozeni ,papirove formulare jsou porad k dispozici ,ale mam pocit ,ze ten on line je lepsi, vyplnujes v nem jen zem odletu a letiste odletu a priletu a adresu kde budes 14 dnu pripadne datum drivejsiho odletu,kontakni tel a email Na duvod cesty se v nem neptaji Na potvrzeni co ti prijde vzapeti na email je jen jmeno s datem narozeni a pouceni
Pri level5 je ubytovani jen pro mistni ,ale podle meho kdyz najdes nejake soukromi nebo nekoho znameho, tak je asi jedno jestli jsi nebo nejsi domorodec a dal te v country nijak neprudi policajti sice jsou ,ale kdyz uz te zastavi tak se ptaji jen kam jedes a reknes na nakup a hotovo Vcera jsem odjizdel z letiste v Dublinu v 21 do Corku a cestou v centru jsem par zjevne turistu na pujcenych kolech videl , druha vec co tu budes delat ,kdyz je vse zavreno a priroda prakticky v ramci country kde bydlis
mikir: no že by se eventuelně proletěla ta eurovka z Budapešti... ale jak říkáš, když je vše zavřeno a není kde bydlet, tak je to o ničem
cali napsal(a):[citace="taclik.j"]
Včem je to blud?
http://philippine-embassy.de/visas/
[/citace]
Já neumím anglicky, ale překladač říká, že s partnerkou dostanu víza. Doklad si zajistím.
mirjur s tou Budapesti to tady uz resi vic lidi ja tu letenku mam taky a chystam se ji proletet jen zatim se u tranzitu do Madarska uvadi
Tranzit přes letiště je možný pouze tranzitním koridorem (viz výše), t.j. autem. Rodinní příslušníci nebo známí mohou cestujícího dovézt nebo vyzvednout z letiště. Upozorňujeme ale na to, že letecké společnosti mohou odmítnout vstup občanů ČR na palubu letadla směřujícího do Budapešti. Občané ČR se mohou z HU vracet přímými mezinárodními spoji vlakem ČD, naopak Regiojet i Flixbus do konce listopadu vlakové i autobusové spojení mezi CZ a HU přerušili.
Nic noveho jsem zatim nezjistil ,podle toho co pisou ten vlak ve smeru tam moc mozny asi nebude ,ale to budu resit az zase budu v CR ,mam koupenou jen eurovku Budapest -Dublin ,kdybych bydlel v Dublinu tak nabidnu nekomu nocleh za odvoz do Budapesti ale bohuzel mam to do Dublinu 250 km ,leda bych jel pri dalsi ceste do CR do Dublinu autem nechal auto na letisti a pak bych tedy mohl vzit nekoho ke me na nocleh ,ale zatim nevim jak vse bude
taclik.j napsal(a):Já neumím anglicky, ale překladač říká, že s partnerkou dostanu víza. Doklad si zajistím.
Tak si zajisti i úřední překlad oddacího listu;-)
[/citace]
Tak si zajisti i úřední překlad oddacího listu;-)
[/citace]
On bude z Anglie. Tak snad cajk. To nejzákladnější ale nemám, chybí Filipínka.