Koupě letenky pro nenarozeneho infanta
Pokud jsi ty informace napsala hned v úvodním příspěvku, vše mohlo být třeba dávno vyřešeno k Tvojí spokojenosti v pár postech:-)
Děkuji :*) S prvním jsme cestovali taky od malička, ale je pravda, že až teď od těch cca 2 let z toho něco má i on, do roka to pro něj přínos nemělo (jak tady výše někdo psal). Nicméně každý nemá to štěstí, aby měl hlídací babču po ruce nebo vůbec nekojil a já jsem zvyklá cestovat celý život alespoň jednou měsíčně někam, už ten poslední rok je fakt hrozně smutnej, natož abychom s přítelem "cestovatelem" seděli na zadku další 2 roky ... a věřím tomu, že i druhý mimčo bude zlatej cestoparťák, kterej nebude otravovat spolucestující a kterýmu změna prostředí a letadlo nebude dělat nejmenší problém a rodinné návštěvy v Allicante mu utuží zdraví. Protože autem je to s malým mimčem teprve očistec :).
Docela chápu i jako máma ty hejty na děti v letadle (letos poprvé po 20ti letech jsem letěla s cestovkou a měla jsem tedy dost...), ale to je o soudnosti toho rodiče a adaptabilitě dítěte. Když mi let malá/malej probrečí (s čímž nepočítám), do letadla ho tahat nějakou dobu nebudu...ale paradoxně mám zkušenost takovou, že malinké děti cca do toho roka jsou naprosto bez problémů a "otravní začínají být až potom" - i s ohledem na podtlak v uších, se kterým se neumí poprat, příp. jiné faktory. Tak uvidíme.
aga.endy napsal(a):Jo, Wizz to má. Je to služba flexible travel partner a stoji to cca 10euro/jeden směr. Koupila bych mu letenku jak pro dítě 2-11, a jméno a datum narození přidala po porodu. Někde jsem ještě vyčetla info, že když chceš sedadlo pro infanta, je možné mu koupit letenku pro dítě a pak do jména vypsat infant a do příjmení jeho celé jméno, a mělo by to být ok. Kdyžtak si to ještě prostuduj u wizzu. A z chlapú tady si nic nedělej😀, já taky chci cestovat s prckem, nejbližší letenky mám na březen a to mu budou 4.měsíce, mám to s flexem, takže to případně posunem... (s prvním jsem taky lítala odmalička a vytvořila si z něj parťáka na cesty...a...v letadle nebrečel, neječel, ani nekopal do sedačky atd (kojila jsem co to šlo😀, když byl větší tak jsem se mu věnovala co nejvíc, sice jsem po letu byla k.o.já, ale spolucestující byli spokojení, že je klid, a já taky, že někam cestujem). Když už byl "větší", cca od dvou let, jsem s ním lítala sama na Madeiru, Azory atd, vždy se 2.přestupy a pohoda....teď to plánuju taky...
Souhlas. Mě ale nešlo jen o ty destinace, ale nízkonákladovky po Evropě všeobecně - kde je a není problém dokoupit infanta dodatečně nebo u kterých leteckých společností při koupi letenky není vyžadováno datum narození, pokud bych koupila kvůli pohlaví 2x infanta. Tyhle reakce pořád beru :)
cali napsal(a):Pokud jsi ty informace napsala hned v úvodním příspěvku, vše mohlo být třeba dávno vyřešeno k Tvojí spokojenosti v pár postech:-)
Opravdu nechápu tuhle nutnost tahat někam mimino letadlem. Za prvé je to otravné pro ostatní cestující, ale hlavně je to nezodpovědné vůči tomu dítěti.
Zazil jsem u Ryanu (PRG - PMI), ze letenka pro dospeleho stala v akci 10e, ale za infanta chteli standardnich 40e, takze sme za mrnouse platili vic, nez za 3 seated pasazery dohromady (a to jsem ty letenky nakonec nechal propadnout, bylo to letos v lete na srpen, nicmene mesic predtim jsme v Chorvatsku zjistili, ze s pulrocnim ditetem stejne neni idealni jezdit k mori v takovem vedru)..
Kazdopadne letenky sme pro obe deti kupovaly vzdycky az po narozeni - ani jedno ze svych deti jsem nikdy nebral do letadla driv nez v 6ti mesicich a nejvic se mi osvedcilo kupovat leteky 2-5 dnu dopredu pres e-letenky, protoze s detma clovek nikdy nevi, zvlast za aktualni situace je to vyslovene sazka na cervenou/cernou ;)
To byla opět velmi konstruktivní odpověď. O koze a o voze. Navíc od člověka, který očividně ani dítě nemá. Pokud nechápete, nechlubte se tím a raději si o této problematice něco přečtěte. O zodpovědnosti toho očividně také moc nevíte. Pěkný den
Vladimír Vladimírovič Popičimušvihli napsal(a):Opravdu nechápu tuhle nutnost tahat někam mimino letadlem. Za prvé je to otravné pro ostatní cestující, ale hlavně je to nezodpovědné vůči tomu dítěti.
JJ, za infanta se často platí víc, s tím počítám. Dobrá cena je jen u větších leteckých společností, nikdy ne u nízkonákladovek. A mrňousovi bude v září půl roku a teď jsou ceny letenek všude více než příznivé, tak proto bych chtěla koupit teď - i jako dárek. Jinak souhlas, že ideál by byl kupovat letenky tak den před odletem, s ohledem na nemocnost atd. (rušili jsme hooodně plánů už). To už jsou ale většinou také úplně jiné ceny bohužel :/ a pro 8 lidí, to už je znát...
kickass1 napsal(a):Zazil jsem u Ryanu (PRG - PMI), ze letenka pro dospeleho stala v akci 10e, ale za infanta chteli standardnich 40e, takze sme za mrnouse platili vic, nez za 3 seated pasazery dohromady (a to jsem ty letenky nakonec nechal propadnout, bylo to letos v lete na srpen, nicmene mesic predtim jsme v Chorvatsku zjistili, ze s pulrocnim ditetem stejne neni idealni jezdit k mori v takovem vedru)..
Kazdopadne letenky sme pro obe deti kupovaly vzdycky az po narozeni - ani jedno ze svych deti jsem nikdy nebral do letadla driv nez v 6ti mesicich a nejvic se mi osvedcilo kupovat leteky 2-5 dnu dopredu pres e-letenky, protoze s detma clovek nikdy nevi, zvlast za aktualni situace je to vyslovene sazka na cervenou/cernou ;)
Já se Vladimíra Vladimíroviče musím zastat. V této době stačí jakákoliv komplikace k tomu, aby se z pohodové dovolené stal nebezpečný výlet. Zvlášť s půlročním dítětem. Ale jinak děkujeme za ponaučení. Ona bude ve výsledku i sranda s pojištěním.
neferure napsal(a):To byla opět velmi konstruktivní odpověď. O koze a o voze. Navíc od člověka, který očividně ani dítě nemá. Pokud nechápete, nechlubte se tím a raději si o této problematice něco přečtěte. O zodpovědnosti toho očividně také moc nevíte. Pěkný den
Však já vám to nezakazuju, ale lituju to dítě, že má hloupou maminku. Radite mi, ať si něco o tom přečtu, přitom sama evidentně víte o rizicích prd. Každé takové ZBYTNÉ cestování s takto malým kojencem je určité, ne malé, riziko. Ale jo uznávám, bylo zbytečné reagovat, jeďte si kam chcete :)
Pro hloupější, jako floodland, tedy kopíruju zmíněnou pasáž:
You can add a child/infant to your ticket by contacting our call centre on 0090 850 250 67 77.
FLIGHT PASSENGER FARE CLASS FARE RULE DOMESTIC & NORTH CYPRUS SCHEDULED FLIGHTS INFANT G/P/U/T/Z/V Fixed fare of TRY 20 applies* X/S/N/K/H/M/L/B/Y Fixed fare of TRY 30 applies* * Fixed fee of USD 5 is applied to all fare classes for flights arriving to North Cyprus and fixed fee of EUR 5 is applied to all fare classes for flights departing from North Cyprus. CHILDREN G/P/U/T/Z/V Standard fares apply X/S/N/K/H/M/L/B/Y 10% discount is applied on standard fares DOMESTIC – DOMESTIC CONNECTING FLIGHTS INFANT All Fare Classes Fixed fare of TRY 20 applies CHILDREN All Fare Classes Standard fares apply INTERNATIONAL SCHEDULED FLIGHTS INFANT G/P/U/T/Z/V Fixed fare of EUR 20 applies X/S/N/K/H/M/L/B/Y Fixed fare of EUR 30 applies CHILDREN G/P/U/T/Z/V Standard fares apply X/S/N/K/H/M/L/B/Y USD 30 discount is applied on standard fares INTERNATIONAL – DOMESTIC CONNECTING FLIGHTS INFANT All Fare Classes Fixed fare of USD 12 applies CHILDREN All Fare Classes Standard fares apply INTERNATIONAL – INTERNATIONAL CONNECTING FLIGHTS INFANT Q/I/E/W Fixed fare of USD 30 applies F/A/J/C Fixed fare of USD 50 applies CHILDREN Q/I/E/W Standard fares apply F/A/J/C 10% discount is applied on standard faresŘadím se taky mezi ty hloupější... Dotyčná přece nepsala, že chce ausgerechnet letět s PC. My jsme se jí snažili upozornit, že to je velice variabilní, závisející na dopravci, trase atd. a že kdyby hned tyto informace sdělila, dalo by se jí poradit hned.
Já jsem asi hloupější, než jsem si myslel. Ona tazatelku chtěla letět s Pegasem, nebo proč to sem zhrzelý Tomáš dává?
Tazatelka se pohybuje v jiném časoprostoru, nebo je intoxikována, popřípadě obojí dohromady.
To vsechno jsou jen uvahy, 1 dite na cestovani jako kdyz nic, ale 2, to uz si pak kazdy uvazi, kdy s nima a kam jede/leti😂. Vlastni zkusenost.
floodland napsal(a):Já jsem asi hloupější, než jsem si myslel. Ona tazatelku chtěla letět s Pegasem, nebo proč to sem zhrzelý Tomáš dává?
Chtěla rady, zkušenosti. Ale tak jasně, když nemáte, tak je snazší házet flamy.
U Easyjetu na mrňousí letenky neplatí žádné akce (kupováno současně s dospělými), takže ač bez nároku na místo mnohem dražší letenka než pro dospělého aneb baby-friendly aerolinka jaxviňa.
KLM a Delta uměla infanta prodat sólo přes infolinku, ale z neznámého důvodu musela minimálně u jedné z uvedených aerolinek být vydána klasická papírová letenka. Nemožnost odbavení online.
Tzv. seamless travel v podání AA a BA znamenal nemožnost se s infantem odbavit online, obsluha AA na regionálním letišti (TRI) vykazovala chronickou neschopnost vydat palubní vstupenky pro infanta až do PRG. Na LHR si vás AA a BA přehazují jako horký brambor.
Vzhledem k okolnostem a obecně obtížné predikci co bude nebo nebude za tři týdny, natož tři měsíce bych - být vámi - nákup letenek s klidným srdcem nechal až po narození. Zajímavých letenek budou fůry i potom.
No a já bych měla také jeden travelhack - nenarozený infant letenku nepotřebuje, cestuje gratis. Takže absolvovat cestu před porodem a vymluvit se na obezitu.
To je zatím nejlepší nápad. Cenově to vyjde super a navíc nenarozený infant nevyrábí žádný hluk, takže neobtěžuje okolí.
floodland napsal(a):To je zatím nejlepší nápad. Cenově to vyjde super a navíc nenarozený infant nevyrábí žádný hluk, takže neobtěžuje okolí.
Okoli obtezuji pouze rodice, kteri se neumi nebo nechteji postarat o sve vlastni ratolesti.. Moje oblibene video:
https://www.northernstar.com.au/...t/3336058/
Komu vadi deti na palube, ma moznosti si vzdycky priplatit za private jet, nestoji to zas tolik a zbavi vas to stresu ze spolucestujicich :) Levnejsi variantou jsou noise cancelling sluchatka, doporucuju Bose Quiet Comfort II.. ;)
A proč to pohlaví novorozence vůbec řešíte? Proč u pohlaví neuvedete Mx? Dneska je děsně moderní nestresovat malé děcko předurčením pohlaví už v rodném listě, ať si svobodně vybere v pozdním věku takové, jaké bude chtít. A pokud se to aerolince nebude líbit, pohrozíte při odbavení genderovou šikanou a medializací, nějaká neziskovka s tím jistě ráda pomůže.
A pokud vyberete jako křestní jméno třeba Vlasta (do toho genderově znásilňujícího Vlastimil vás snad nikdo na matrice nutit nebude), jako jediný problém zbývá datum narození. Zkuste trefit alespoň měsíc.
kickass1 napsal(a):Levnejsi variantou jsou noise cancelling sluchatka, doporucuju Bose Quiet Comfort II.. ;)
A proč se nedají používat v letadle ty opěrky co má Škodovka? Kvůli jinýmu natlakování kabiny?