PCR test po návratu ze Zanzibaru
MIGUELAS napsal(a):@Katerina. Tomu stornování letenek rozumím, zvláště poté, co jsi že všech stran získávala rozporuplné odpovědi, cestují s tebou 2 děti atd. Ale nebylo by lepši letenky vyměnit nebo koupit nové do destinace, kde budeš mít klid a děti si to užijí stejně nebo i lépe než ZNZ. Za mně třeba Dominikána, asi s malým příplatkem... Nebo aby člověk unikl tomu nešťastnému třítýdennimu marasmu tak aspoň spojit dva Egypty za sebou, každý týden v jiném hotelu. Protože tak jak to prezentujes, nejedete nikam a to by byla škoda, čas a ztracené zážitky ti nikdo nevrátí.
Děkuju moc :) za rady. Dominikána zní hezky. Ale když se tady cestování stalo téměř trestným činem, tak už se nám nikam nechce. Zkusíme na podzim. Máme stále letenky a otevřenou rezervaci. Cestujeme rádi i s dětma. Minulý rok jsme byli v Kalifornii těsně před covidem. To bylo super. Teď se nám už nikam nechce. Buhvi jakou karanténu ještě vymyslí.
Vam se Zanzibar nelíbí? Kde to tam je tak nejak nejhezci, normalni a mene turistu? Sever je asi masakr ne?
Dominikana se Vam libi vic? :)
richard.pastorek napsal(a):Pokuta az 3mega, navrat za Zanzibaru...
https://zpravy.aktualne.cz/domac...47ab5f122/
to by u soudu neprošlo.. když nemůžou zakázat vycestovat, tak to není porušení ničeho a nelze za to udělit pokutu. Můžou nařídit dlouho karanténu třeba v hotelu a za peníze turisty. Ale ta pokuta by neprošla, to je jen, aby se lidi báli.
@Katerina. To není o tom, že by se mi Zanzibar nelíbil. Poprvé jsem tam byl cíleně, podruhé jako zakončení cesty po Tanzanii a letos potřetí víceméně ze zoufalství, když všechny destinace, které jsem plánoval byly už jen s testem a dalšími nepříjemnými podmínkami, něco mi padlo a nebyl čas na přípravu dlouhých itineraru po Mexiku typu z jednoho pobřeží na druhé za měsíc, navíc už tehdy last minute letenky do Cancúnu i Punta Cana byly drahé. Gastronomicky u mě vyhrává cokoli před Afrikou, ale takové barvy moře jako na Zanzibaru uvidíte snad jen v Cancúnu nebo některých karibských ostrovech.
Pokud se třeba za půl roku pro ten Zanzibar rozhodnete, rád poradím, i když tady budou větší znalci, např. miro776.
@Mirek, zvykej si. Budou tě nazývat k, vemenem, cynikem, starým senilním zapsklym dědkem... A to floodland je relativně v pohodě, jsou tady i těžší kalibry. Budeš se muset naučit být splachovací😅 jestli ti to stojí za to.
Někdo někoho nazývá a někdo zase sliboval jak bude pasivním uživatelem nebo se bude vyjadřovat jen k Zanzibaru. A k těm výrazům, za pravdu se každý zlobí no :)
@eva.vaver Já jsem ve svém vlákně, ale na co ty sem lezeš, přišla si sem radit? Škoda, že mě Mikir předběhl v jiném vlákně, jsi ideální kandidát na blok. Za celou dobu tvého zbytečného působení zde jsi neporadila nikomu, montujes se akorát do mne a dvakrát si dnes plivla a urazila pár lidí ve fóru o viru. To je celá tvá "aktivita" za několik let.
MIGUELAS napsal(a):@Katerina. To není o tom, že by se mi Zanzibar nelíbil. Poprvé jsem tam byl cíleně, podruhé jako zakončení cesty po Tanzanii a letos potřetí víceméně ze zoufalství, když všechny destinace, které jsem plánoval byly už jen s testem a dalšími nepříjemnými podmínkami, něco mi padlo a nebyl čas na přípravu dlouhých itineraru po Mexiku typu z jednoho pobřeží na druhé za měsíc, navíc už tehdy last minute letenky do Cancúnu i Punta Cana byly drahé. Gastronomicky u mě vyhrává cokoli před Afrikou, ale takové barvy moře jako na Zanzibaru uvidíte snad jen v Cancúnu nebo některých karibských ostrovech.
Pokud se třeba za půl roku pro ten Zanzibar rozhodnete, rád poradím, i když tady budou větší znalci, např. miro776.
děkuju :)
dalsia prijemna skusenost od typka, co na Zanzibare zije. Hlavne ze statistiky nula a vykriky radosti typu "tam je este svet normalny"
sobotni uvitani po priletu ze Zanzibaru cele letadlo muselo cekat na ocichani psem ten pozna covid?
floodland napsal(a):Zanzibar bude ještě zajímavý. Už jsou první úmrtí po návratu s "negativním" testem.
Zajímavé. Je nějaký odkaz?
Ja bych to tedy tipoval spíš na nákazu z fronty na PCR test nebo z letiště. Ty fotky odtamtud vypadají dost děsivě i pro lidi, co nemají rádi davy normálně.
Nic ve zlém. Ale asi jen blázen si mohl myslel že v zemi, kde oficiálně Coronavirus neexistuje, budou dělat ty testy skutečně. Jednak na tom dobře vydělali a jednak asi nechtěli odrazovat další turisty-). Ale možná to bylo jen kvalitou testů :-))
V priebehu par hodin sa ku mne dostali dve informacie zo Zanzibaru, tak nech si urobi kazdy nazor na tento raj, kde posledne mesiace nemali oficialne ziadneho nakazeneho
Tohle už povoleno je. Prezident Tanzanie se nakazil koronavirem v Keni. Doma by se mu to nestalo - tam COVID není!
Aby se v Keni teď nezačali ti pozitivní hromadit, když jsou v Tanzánii oficiálně zakázaní...
Raven napsal(a):[citace="floodland"]
Zanzibar bude ještě zajímavý. Už jsou první úmrtí po návratu s "negativním" testem.
Zajímavé. Je nějaký odkaz?
[/citace]
Také by mne zajímal
A umřel bohužel na nemoc, která neexistuje. Nebo teda s nemocí, podle oblíbené interpretace.
Jardo, bohužel v globálním měřítku, nechci, abych byl za antisocialniho jedince, ale lidi je bohužel jako hoven... zvláště v Africe... Kdybych na ZNZ nebyl třikrát, tak bych snad jel zase, spíše ale ne, začíná období dešťů.... A zákazy a černé zóny a zákazy české nebo jiných vlad jako ta perlička od pana Matovice by mě určitě nezastavily.