Ahoj, Myslím nejenom já se zajímá jak je to s odletem z Německa, asi před hodinou Německo opět přitvrdilo (https://www.idnes.cz/zpravy/zahr...nicni_jhr) Máte někdo informace jak je to s cestovateli kteří mají pouze tranzit na Německé letiste a odlétají hned pryč?:) Děkuji za jakékoliv oficiální info, nemohu dohledat, před týdnem to bylo ještě pro nas v pohode:) Děkuji Jirka www.jorgus.webnode.cz .
Záleží, do jaké skupiny zemí nás zařadí. Pokud do skupiny vysoce rizikových zemí, tak bude stále platit vyjímka na tranzit. Pokud do skupiny rizikových zemí s mutujícím virem, tak tam už pak vyjímka na tranzit neplatí.
Taky jsem zvedavej, co z toho vyleze. Mám letět příští pátek z Berlína s FR a dneska je poslední den, kdy ještě můžu posunout let...
Já to chápu tak, že pokud nás zařadí do skupiny s mutací, tak tranzit lze, ale pouze s registrací a testem, viz.:
Pro nově definovanou skupinu rizikových zemí s mutujícím virem platí následující pravidla:
Pro přijíždějící z těchto zemí platí povinnost registrace příjezdu a doložení negativního testu bez výjimky (tedy i v případě např. průjezdu Německem, pobytu do 24 hod., nebo mezinárodní dopravy)
Děkuji za info..a zeptám se ještě..kdyz nazpět budu priletat do Německa z Kanaru musím mít test nebo nemusím za stávajících podmínek? Budu znova vstupovat do Německa tak bych asi měl mít ne? Tzn si ho vyřídit na Tenerife během pobytu..:(
To bude něco o té tmavě červené barvě na semaforu, co si momentálně cucá z prstu EK. Na ČT1 o tom mluvili jako o hotové věci, ale ostatní deníky mlčí a zmiňovali se o tom jen jako o návrhu.
Členské státy by patrně měly mít právo veta, ale jestli to ti naši schválili, tak je to ještě kvalitnější vláda, než jsem si myslel.
Mno a co když na Kanarech zjistím při tom testu že mám Koronu díky tomu testu před odletem do Nemecka..pak je člověk 14 dní v izolaci v nějakém hotelu na Kanarech a musim si vzit neplacené volno v práci.. předpokládám že si ten hotel taky platí sám co?:) sorry za možná stupidní dotaz ale doteď mě toto téma Korony míjelo:)