Ahoj, poradili byste mi někdo se zrušeným letem? Máme objednaný ten chybový tarif na Havaj PRG-LHR-LAX-OGG a teď mi došel mail od letušky, že máme zrušený let LAX-OGG a že si ho máme přebukovat. Jak byste mi doporučili postupovat, jaké mám možnosti? Nikdy jsem tohle nemusel řešit. Přikládám část toho mailu: Dobry den, Dopravce American air. Zrusil dne 11/02/2015 svůj let BA5187 z LAX do OGG. V tomto pripade je mozne let zmenit na odlet 10/02 ci 12/02/2015 z Prahy a nebo posunout odlet z LAX do OGG na 12/02/2015 rano. V přiade noclehu však dopravce ubytovani nehradi. Prosim kontaktujte nas co nejdříve pro dohodu náhradního spojeni. Dekuji Vam Díky za rady .
Zdravím. Chci se zeptat. V polovině července jsem měl letenky do Dubrovníku. Letuška.cz mi napsala, že lety jsou dopravcem zrušeny.
Nabízeji plnou refundaci, kde si účtují poplatek za dobropis (OK), ale zároveň dále zmiňují, že mi s tím propadají servisní poplatky a pojištění.
Jako nejsou to žádné ohromné sumy, o které bych měl přijít. Ale z principu mi vadí ten přístup, že se zruší let, oni si naúčtují storno poplatek a k tomu mi ještě propadne cca další 1/3 z ceny letenek?
Mají na tohle vůbec právo?
Mají. Je to nevýhoda toho, když kupujete letenky přes zprostředkovatele místo u aerolinek. V ceníku a T&C to Letuška má, a s jejich zněním souhlasíte při nákupu letenky.
To jako vážně? Já měla doteď za to, že při nákupu letenky jsem kryta jak aerolinkou, tak prostředníkem..
A co cestovko, to takovou věc nekryje? Vždycky si před odletem sjednám cestovní pojištění přes srovnátor, kde mají v podmínkách taktéž zrušené lety, a mám klid, alespoň doufám, že to tak je.
Pridam zkusenost s Air Canada… rok zpatky zrusen let a novy opozden… pozadano o kompenzaci 3x600eur. Nejdriv me vyfakli, pak mi poslali 3x900cad jako projev dobre vule, ktere jsem odmitl… dnes pristalo na ucte 1x600eur a 2x300eur… plus ty vouchery co mi poslali jsou porad aktivni.-) Zrovna jsem je uplatnil… sice to trvalo, ale timto dekuji Air Canada za letni dovolenou zdarma.-)
To mi připomíná, že v mailu budu mít ještě 15% slevu na sedačky u Turkish Airlines. Tu nevyužiju a rád někomu přenechám. V dalším mailu mi pak připsali pár tisíc mil.
EDIT: Opravena výše slevy a podle textu mailu je to jen na moje jméno.
Jako, ze pouzitim voucheru od kanadske aerolinky, ktery jsem odmitl jsem spachal trestny cin na uzemi CR za ktery mohu byt trestne stihan v teto zemi? Nejsem pravnik, ale asi to risknu.
If your flight is within the EU and is operated either by an EU or a non-EU airline
If your flight arrives in the EU from outside the EU and is operated by an EU airline
If your flight departs from the EU to a non-EU country operated by an EU or a non-EU airline
If you have not already received benefits (compensation, re-routing, assistance from the airline) for flight related problems for this journey under the relevant law of a non-EU country.
uplatneni odmitnutnych voucheru... hmm, takovy trosku oxymoron ci typicka ceska ulicka. pokud na to mas zaludek a nemas s tim nejake moralni dilema, jdi do toho. budiz ti prano a nejspis to i projde bez nejakych ofuku. ja uz to bohuzel nezaziju, ale treba jednou bude existovat spolecnost bez vychcanosti, podvodu a ferovost bude takovou nejakou samozrejmosti. nic, jsem blazen a snilek, ale doufat v to muzu, ne?
Mě je vcelku jedno, že je někdo zloděj. To si musí srovnat sám se svým svědomím. Ale veřejně se tím chlubit a ještě se ostatním posmívat, to už chce opravdu silnou náturu.