Od 21.března bude easyJet létat na lince Praha - Edinburgh  .

easyJet: nové destinace

Založil ve fóru Letecké společnosti

Mně by ten čas příletu nevadil. Ale to, že po něm už nejezdí žádný autobus, ale musí se taxi nebo čekat do 5:00.

3 Citovat

Tuší někdo, jestli easyJet bude přes léto pokračovat s linkou Lisabon/Porto-Sal? Pokukujeme po ní, ale zatím stále letenky jen do konce března.

0 Citovat

Netuší někdo, co se děje na Manu (IOM) od 2. týdnu v červnu? Zkoušel jsem googlit a nic. easyJet brutálně seškrtal frekvenci letů z LPL i MAN.

Přitom tam létal dvakrát až třikrát denně. Přitom léto tam je vrchol sezóny.

Tím mi totálně rozboural itinerář, který byl připraven na seškrtání frekvence na 1 let denně. Ale to je druhá věc.

BTW nezná někdo trik, jak zlevnit let Longairu? (když tak do zpráv)

0 Citovat

Ta otázka je špatně položená. Správně by měla znít, co se děje na Manu na přelomu května a června, že toho tam lítá tolik. Standardní stav v sezóně je právě těch pár letů za týden. Důvod, proč toho do prvního týdne v červnu létá tolik je, že se tam koná závod Isle of Man TT. Hlavní událost celého roku. https://www.iomttraces.com/

Až závod skončí, tak tam prostě Easy jet létá tu a tam, víc lidí tam prostě nejezdí.

0 Citovat

To je určitě částečně pravda, ale ono i po konci letního se zvyšuje letová frekvence.

man2.jpg

0 Citovat

Ten zimní letový řád (předpokládám z LPL) je zvláštní, ale jinak to tam vyjma IOM TT létá z MAN a LPL celou sezonu jenom párkrát týdně. Zimu jsem nezkoumal, ale bylo to tak úplně stejné i loni v létě. Každý den i několikrát se tam dá letět z Gatwicku, případně s Aer Lingus z Dublinu. Loni v červenci jsme s nimi letěli za cca 40 liber. 

0