easyJet: nové destinace
Mně by ten čas příletu nevadil. Ale to, že po něm už nejezdí žádný autobus, ale musí se taxi nebo čekat do 5:00.
Tuší někdo, jestli easyJet bude přes léto pokračovat s linkou Lisabon/Porto-Sal? Pokukujeme po ní, ale zatím stále letenky jen do konce března.
Netuší někdo, co se děje na Manu (IOM) od 2. týdnu v červnu? Zkoušel jsem googlit a nic. easyJet brutálně seškrtal frekvenci letů z LPL i MAN.
Přitom tam létal dvakrát až třikrát denně. Přitom léto tam je vrchol sezóny.
Tím mi totálně rozboural itinerář, který byl připraven na seškrtání frekvence na 1 let denně. Ale to je druhá věc.
BTW nezná někdo trik, jak zlevnit let Longairu? (když tak do zpráv)
Ta otázka je špatně položená. Správně by měla znít, co se děje na Manu na přelomu května a června, že toho tam lítá tolik. Standardní stav v sezóně je právě těch pár letů za týden. Důvod, proč toho do prvního týdne v červnu létá tolik je, že se tam koná závod Isle of Man TT. Hlavní událost celého roku. https://www.iomttraces.com/
Až závod skončí, tak tam prostě Easy jet létá tu a tam, víc lidí tam prostě nejezdí.
To je určitě částečně pravda, ale ono i po konci letního se zvyšuje letová frekvence.
Ten zimní letový řád (předpokládám z LPL) je zvláštní, ale jinak to tam vyjma IOM TT létá z MAN a LPL celou sezonu jenom párkrát týdně. Zimu jsem nezkoumal, ale bylo to tak úplně stejné i loni v létě. Každý den i několikrát se tam dá letět z Gatwicku, případně s Aer Lingus z Dublinu. Loni v červenci jsme s nimi letěli za cca 40 liber.