Opuštění letiště v UK během COVIDU
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak je to s tranzitem na letišti v UK. Chceme letět přes Londýn na Kánárské ostrovy. Je možné mezi dvěma lety, kdy je nutné znovu odbavit zavazadlo, opustit letiště bez nutnosti karantény nebo testu v UK? Případně za jak dlouho musí být další let např. do 24 hodin?
Díky za odpověď a vaše zkušenosti.
Leťte raději přímo z Vídně než abyste to takhle komplikovali. Kiwi záruka je lež jako věž.
Je to mozne (nemam to vyskusane, ale na fly4free.pl fore sa to uz spominalo). Landside tranzit je povoleny myslim do 24hod, akurat treba ratat s povinnostou mat aspon neg. AG test (nezavisle od ockovania) v kazdom smere pri lete z/do UK, tym sa vyhodne letenky trochu predraza a mat spravne zaregistrovany PLF lokator.
Ozivim temu landside tranzitu v UK.
Ma niekto aktualne skusenosti (bez objednavania Day2/8 covid testov) s takymto prestupom do 24hod na STN, LTN...
Od 4. oktobra ma pre ockovanych odpadnut povinny predodletovy AG/PCR test na letoch do UK.
Tranzit bez problemu, i kdyz clk opousti letiste. Pred cestou je potreba aspon ag test a vyplnit jejich formular, kde se uvede vyjimka z britskeho testu druhy den po priletu z duvodu tranzit.
Myslite, ze od 4. oktobra pre takto tranzitujucich zaockovanych tento pododletovy test odpadne?
Logicky mi to vychadza, ze ano, no nikde sa zatial o tom konkretne co sa tyka tranzitu nepise.