Ryanair test
Ahoj, lidi
chci se zeptat, jestli je nutné se při nástupu do letadla od Ryanairu prokázat nějakým dokladem o bezinfekčnosti? Bez ohledu na to, jestli ho cílová země vyžaduje nebo ne
Dnes jsem letěl z Prahy do Stockholmu s Ryanairem. Přesto, že na stránkách je napsáno, že postačuje potvrzení 14 dní po ukončeném očkování, tak toto potvrzení ze strany Ryanairu nebylo dostačující a byl vyžadován test. Hodně lidí to zjistilo až u gatu a nebyli vpuštěny na palubu.
Ten agent na bráně jel podle pokynů na www.ryanair.com a nestudoval dál , co je na local.gov. info.
Děsímě mě, že to stejné má v tabulce uvedeno Rakousko.
vondrdo1 napsal(a):Dnes jsem letěl z Prahy do Stockholmu s Ryanairem. Přesto, že na stránkách je napsáno, že postačuje potvrzení 14 dní po ukončeném očkování, tak toto potvrzení ze strany Ryanairu nebylo dostačující a byl vyžadován test. Hodně lidí to zjistilo až u gatu a nebyli vpuštěny na palubu.
A můžu se zeptat jak starý test? Já bych si udělal antigenní
DIDAS napsal(a):Ten agent na bráně jel podle pokynů na http://www.ryanair.com a nestudoval dál , co je na local.gov. info.
Děsímě mě, že to stejné má v tabulce uvedeno Rakousko.
Ale v těch podmínkách to nikde není. Píšou tam, že záleží na cílové zemi a do Švédska stačí 14 dni po první dávce
speedy7cz napsal(a):https://www.ryanair.com/content/..._11JUL.pdf
A mimochodem, bavíme se s ohledem na tento článek:
https://zdopravy.cz/chaos-pri-od...ska-86431/
Jo dobrý, děkuju moc, já letím 19.7. do Švédska, tak snad to Ryan do té doby pochopí....podle stránek Švédské policie stačí 14 dní po první dávce, PCR nebo Antigen starý max 72 hodin nebo půl roku po prodělání nemoci.
speedy7cz napsal(a):Ano, má mylné informace, o tom se ví.
No jasné tak vám zatím děkuji. Snad se to nějak vysvětlí.
Uz vidim jak Praha bude tvrdit ze na gate jsou zamestnanci Ryanairu a Ryanair bude tvrdit ze jsou to zamestnanci letiste Okamzite privolat supervisora pripadne policii a delat poradek s takovyma metodama ,vymahani kompenzace za nevpusteni do letadla ...
Bojím se, že policie by dala za pravdu zaměstnancům a vyvedla by tě... Prostě když si člověk, který dostane určitou (pravo)moc, něco smyslí, cokoliv, tak neuděláš nic...
Nejde o vyvedeni ,ale o svedky a pisemny zapis ,aby se to pak dalo adekvatne resit ,dany stat a jeho podminky musi mit prednost pred pozadavkem letecke spolecnosti ,ze si to letecka spolecnost neaktulizuje je jeji problem ,bohuzel to ale zacaly letiste, ze hodily ty pravidla na leteckou spolecnost to je stejne jako kdyz Vojtech chce aby cisnik kontroloval test ... Nedivim se ,ze letecke spolecnosti si to zjednodusuji ,proste pro kazdeho test a hotovo ,samorejme zalezi na cloveku co stoji u gate ,je to jak s rozmerem a vahou zavazadel ...
tak jak to tedy je? za týden letím do Itálie, za měsíc do Španělkska...samozřejmě s těmahle buzerantama z Ryanairu...Ted do Itálie budu čerstvě po druhé dávce (3dny)... pak za měsíc do Španělska už komplet očkování, bude mi to stačit?
Tohle smrdí tím, že si boarding budeme muset nahrávat (aspoň audio). Zejména když ani nechtějí vydávat protokol o odepření nástupu.
Jenže aby jsi si boarding mohl nahrávat, tam budeš potřebovat nejprve souhlas druhé strany. A pokud druhá strana nebude souhlasit, tak máš smůlu.
No když to tak čtu, tak se raději ještě zeptám, jestli nevíte o nějakých testovacích místech ve Stockholmu? Kdybych se musel testovat i před cestou zpět?
mikir napsal(a):Nejde o vyvedeni ,ale o svedky a pisemny zapis ,aby se to pak dalo adekvatne resit ,dany stat a jeho podminky musi mit prednost pred pozadavkem letecke spolecnosti ,ze si to letecka spolecnost neaktulizuje je jeji problem ,bohuzel to ale zacaly letiste, ze hodily ty pravidla na leteckou spolecnost
Policie ti rekne, ze je to mezi tebou a leteckou spolecnosti a zadny protokol s tebou nebudou sepisovat. Pokud nekdo nedostane pres usta.
Přímo na Skavstě v hotelu Connect bylo testovací místo, ale cenu nevím, pár týdnů zpátky byly ceny ve Švédsku šílený, antigeny kolem 3tis., PCR kolem 5tis., takže asi raději letět do Vídně...
https://www.onlinetestovani.cz/
Co toto, máte s tím někdo zkušenost, dá se to použít pro návrat?
https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_wass
Jenom pro pobaveni..
Kazdopadne po moji zene pred 14 dnama chtel Ryanair dolozit test/ockovani/prodelani i presto, ze se v te dobe cestovalo na obcanku a bylo vsude jasne napsano, ze neni zadne povoleni o Covid potreba.
EDIT: Bylo to Praha / Chorvatsko..
Kdyby aspon ta neschopna Evropska Unie vydala nejakou legislativu, ze podminky pro cestovani v dobe Covidu se ridi na urovni opatreni mezi danymi zememi (aspon v EU) a ne nejakym bimbasem na prepazce Ryanairu (ktery do toho vnasi xtou uroven chaosu) - chapu ale, ze je pro ne dulezitejsi buzerovat Madarsko, nez udelat neco, co realne prospeje lidem..
mikir napsal(a):Nejde o vyvedeni ,ale o svedky a pisemny zapis ,aby se to pak dalo adekvatne resit ,dany stat a jeho podminky musi mit prednost pred pozadavkem letecke spolecnosti ,ze si to letecka spolecnost neaktulizuje je jeji problem ,bohuzel to ale zacaly letiste, ze hodily ty pravidla na leteckou spolecnost to je stejne jako kdyz Vojtech chce aby cisnik kontroloval test ... Nedivim se ,ze letecke spolecnosti si to zjednodusuji ,proste pro kazdeho test a hotovo ,samorejme zalezi na cloveku co stoji u gate ,je to jak s rozmerem a vahou zavazadel ...
Jako vždy plácáš nesmysly. Letecká společnost si může stanovit podmínky jaké chce. Podmínkou je aby jsi měl možnost se s nimi seznámit ještě před odletem. V tomto případě ale šlo o to, že na stránkách zůstaly viset neaktuální podmínky pro vstup, na kterých ale personál trval. Takže žalobu si můžeš podávat kde chceš, ale je odsouzena k neúspěchu.
2Kickass: Tohle je systémová chyba nejlepší aerolinky na světě. Stejný problém měli ve stejné době i cestující v Portugalsku, kterým byl vstup také odepřen. Bimbas na přepážce pouze konal svoji povinnost, protože jiný Bimbas v Irsku to zapomněl na stránkách aktualizovat.
Tohle jsou ale spíše úsměvné věci. Co je mnohem závažnější je Lufthansa a její změny v oslovování cestujících. Tímhle to teprve začne a já jsem zvědavý, kdo přijde jako první s duhovým livery.