Převoz alkoholu
ahoj, stupidní dotaz. Chceme si vzít sebou do odbaveného zavazadla VLASTNÍ domácí chlast. Je problém v tom, že to není "zapečetěný" chlast v originálním obalu?
Předpokládám, že pravidla odbaveného zavazadla neporuším, ale nevím, jestli by pak třeba nebyl problém při možném celním odbavení (Malajsie).
Dík
Záleží na tom jaké limity na dovoz má Malajsie, co je to za chlast je jedno a může být i načatý.
problém to samo není, oficiálně se občas objevuje cosi, že přeprava jen do 70% (kvůli hořlavosti), ale jak na to přijdou, když to má nad 70, že?
Druhá věc jsou limity na bezcelní dovozy, tam už je to potom individuální, nakolik chce kdo být čestný, atd...
mmksvestky napsal(a):ahoj, stupidní dotaz. Chceme si vzít sebou do odbaveného zavazadla VLASTNÍ domácí chlast. Je problém v tom, že to není "zapečetěný" chlast v originálním obalu?
Dík
Nikdy jsem problem nemel. Bravame litr slivky na osobu (dospelou). Prelito do pet lahve, at se netaha sklo. Jak pise Nadezda, klidne muzete pulku stahnout cestou a mit nejakou lahev nacatou. Jde pouze o maximalni povoleny objem.
Jak je to s Malajsií nevím, ale už několikrát se mě při odletu ze zemí s produkcí méně oficiálního alkoholu (konkrétně třeba Mexiko, let přes USA) ptali, jestli vezu nějaký alkohol a když jsem říkal, že ano, tak se ještě ptali jestli kolkovaný. Z toho usuzuju, že někde na světě to možná někdo řeší :)