Easy Jet
Dobrý den,
Koupil jsem u Easyjetu letenky pro dvě osoby dohromady na jeden účet. Nechce se nám dávat 400 Kč za rezervaci sedadel pro všechny 4 lety, proto bych se rád zeptal, jaké s tím máte zkušenosti, jaká je pravděpodobnost že spolu nebudeme sedět? Když udělám odbavení 30 dní před odletem pro oba, přiřadí se sedadla u sebe nebo ne?
Díky za odpověď
easyjet by měl přidělovat sedadla od středu letadla, já udělal odbavení 30 dní předem hned jak bylo možné a dostal jsem místa tuším 16 A a B, let z prahy do milána airbusem A320
Sedačky vygenerovava automaticky po poradě, takže šance minimální ze nebudete spolu. Jediné me napadá možnost, ze první bude mít sedacku 'F" a druhy "A' v další řadě. Tento rok jsem u nich dělal rezervaci pro čtyři a vyšlo to krásne. Tři vedle sebe a čtvrtý hned vedle přes uličku. Takto dopadli i další lety pro čtyři např. U Ryanairu
Ani F + A nedostanete, systém automaticky generuje místa u sebe a náhodně po letadle. Je to kvůli vyvážení letadla a pohodlí cestujících, kteří letí spolu.
Jasně, cca 10% těch, co se odbaví na poslední chvíli budou přes uličku či rozházení po letadle, ale pokud se odbavíš brzy, žádný problém nebude.
Letel jsem loni easyjetem 4x, pokazde 4 osoby, pokazde jsme sedeli vedle sebe s vyjimkou jednoho letu, kde jsme byli 2+2 za sebou..
My jsme s EasyJetem letěli před necelým měsícem. Ze tří letů se nám podařilo sedět s přítelem vedle sebe jen jednou. Podruhé a potřetí nás systém "rozsadil" o půl letadla od sebe. Možná to bylo tím, že jsme si sedadla rezervovali 10 dní před odletem. Asi to chce zarezervovat co nejdříve, tj. přesně 30 dní před odletem.
Ahoj..dneska jsem dělal check-in pro 5 letů..letíme všechny mezi 12.-17.11. a v pohodě všechny místa máme s přítelkyní vedle sebe, tak bych se toho taky nebál...
Jak je to u Ryanairu? Tedy když udělám standradní check-in 7 dnů dopředu, jaká bude šance přidělení sedadel vedle sebe?
Díky
Trochu obnovím toto téma. Neletěl někdo nedávno U2 minimálně ve dvou osobách a dělal online check-in ? Jde mi o to, že když to budu dělat pro dvě osoby, zda-li nás ten systém dá dohromady nebo budeme sedět zvlášť. Díky :)
Roiman4 napsal(a):Trochu obnovím toto téma. Neletěl někdo nedávno U2 minimálně ve dvou osobách a dělal online check-in ? Jde mi o to, že když to budu dělat pro dvě osoby, zda-li nás ten systém dá dohromady nebo budeme sedět zvlášť. Díky :)
Kdyz ho udelas vcas, nejdriv 30 dni pred odletem, tak dava spolu :)
11.4. jsem delal check-in na let 26.4. Vsichni 4 jsme sedeli v jedne rade (3+jeden pres ulicku). V unoru 2 lety, dva pary za sebou. Takze v pohode :-)
V lednu check-in 30 dní předem , 2 osoby ve dvou řadách za sebou...... ( takto se nám to stalo výjimečně poprvé)
Prave ted jsem delal odbaveni na let 27.5. a jsme zase vsichni 4 v jedne rade.. Tohle vlakno mi pripomnelo, ze uz je cas :D
Doteraz to vždy bolo pre mňa v pohode (miesta vedľa seba), ale akurát sa snažím checknúť na let na 27.5. a priraďuje mi to miesta 30F a 31D...:(
Keď kliknem na mapu s voľnými miestami, je ich tam ešte dosť a navyše tie moje automaticky pridelené miesta podľa mapky neexistujú...Zdá sa, že ide o nejakú chybu.... už sa vám niečo podobné stalo?
Brimo, řešil jsem stejný problém a zde na fóru získal odpověď :
Easyjet má dvě konfigurace A320 a ve druhé namísto toalet jsou i celé řady 30+31. https://www.seatguru.com/airline...320_V2.php
To byl zatím jediný případ, kdy jsme neseděli u EZY vedle sebe. Nevím, proč není EZY schopno mít v rezervačním systému správnou konfiguraci.
Brouk napsal(a):Ďakujem za odpoveď! Minule nám to priradilo 30E a 30F, čo je v pohode, preto mi to celé pripadalo v tomto prípade zvláštne :(Brimo, řešil jsem stejný problém a zde na fóru získal odpověď :
Easyjet má dvě konfigurace A320 a ve druhé namísto toalet jsou i celé řady 30+31. https://www.seatguru.com/airline...320_V2.php
To byl zatím jediný případ, kdy jsme neseděli u EZY vedle sebe. Nevím, proč není EZY schopno mít v rezervačním systému správnou konfiguraci.