Videň-edinburgh, první let
Zdravím všechny, příští čtvrtek 28.4 letím s Ryanair z Vídně do Edinburghu..vztahuje prosím na mě výjimka v Covid opatření 3G na tranzit, pokud mě jen manžel odveze na letiště a pak následně za pár dní vyzvedne a vracím se do okamžitě ČR?? Jsem neočko, covid prodělan ale bez ofiko potvrzení, žádnou tečku nevedu a nechce se mi ani testovat. Ale zase se mi nechce dohadovat před letem, protože je to můj první let a už tak mam "nervy z neznáma "..snažím se o co nejhladsi průběh. Díky moc ta rady
Tranzit na letiště Vídeň není problém, vztahuje se na vás výjimka. Viz třeba https://www.mzv.cz/vienna/cz/kor...covid.html. Při zpáteční cestě po mě nikdo nikdy na letišti ve Vídni nic nechtěl, stačilo kouzelné slovo tranzit a český pas/občanka. Ale jak jsem někde četl, naprosto výjimečně po někom chtěli vidět parkovací lístek, jízdenku, ... Něco, co potvrdí, že odjedete z Rakouska. Ale vůbec bych se toho nebál, pravděpodobnost toho je prakticky nulová a určitě byste je přesvědčila. Ve Vídni si vás nenechají :-).
A na Ryanair jsem žádné podmínky vstupu na palubu ohledně Covid nenašla...vztahuje se to vzdy dle destinace? Hodně lidí mi říkalo, že jako neočko a neotestovanou mě nepustí do letadla...Omlouvám se poketim poprvé..mam spoustu otázek
Zvlastni je ze covid nebyl podchycen zene prisel automaticky na uzis ocko certifikat o prodelanem covidu dokonce po 11 dnech od prvniho testu covid pozitivni i kdyz karantena v te dobe byla 14 dnu
Divan ma pravdu jen je treba pocitat s tim ze v restauraci nebo i v obcerstveni na gate si nedate nic po me chteli videt test i v otevrenem prostoru vedle gate kde jsem si chtel dat kafe a zavin ale uz je to nejaky ten mesic tak treba i Rakusaci nabyli aspon trosku rozum zpet taky nic a to jsme jeli vlakem Ja jsem tehdy test mel protoze do Irska musel byt dokonce PCR a zpet jsem musel mit antigen a pak do tydne PCR v CR Nastesti uz takove ptakoviny nejsou treba a i u Anglie ktera neni v EU uz muze byt do CR prilet bez niceho a ani pak uz neni treba nic Nemce bych si asi netroufl ale o Vidni jsou zatim same pozitvni informace a melo by stacit rict tranzit ukazat cesky pas a hotovo Jinak mam pocit ze do Anglie se uz na obcanku nelita
Edinburgh je fajn byli jsme tam dvakrat Skotsko snad melo covid jina opatreni ale to se netyka letu porad je to Velka Britanie cele ,,,, pro uplny klid nakonec jde udelat antigen za 200 Kc s vysledkem do hodiny ,ale asi je to zbytecne akorat by slo si dat jidlo a piti pred odletem
PS: Ryanair uz nic neresi snad jsem slysel ze u Talianu je to jeste problem nekde Pres Viden jsem letos uz letel a akorat jak jsem psal problem s tim obcerstvenim
Neduchalova.h napsal(a):A na Ryanair jsem žádné podmínky vstupu na palubu ohledně Covid nenašla...
Ryanair aplikuje požadavky cílové destinace. Vlastní požadavky nemá s výjimkou respiratoru během letu. Pokud cílová destinace nic nepožaduje, neměl by to požadovat ani Ryanair.
@divan opravim te respirator nikdy Ryanair nevyzadoval kdyz uz tak obycejnou rousku kterou jsem stejne za cele 2 roky nikdy poradne nasazenou nemel max pri vstupo do letadla a pak uz sla dolu nejen pod nos ( od zacatku covidu s Ryanairem 37 letu )
Ok, tak v to případě se nejdu ani testovat.. říkala jsem si ze vyuziju 1 test zdarna pokud by to bylo Rakousko požadovalo...ale budu vám tedy věřit :-) jinak se zeptám..je Rakousko složité na orientaci k letadlu? Je nějaký tip na co si dát pozor, aby nejde nezabloudila?
@mikir: při jakémsi letu před asi půl rokem Ryanair respirátor vyžadoval, kontroloval, napomínal lidi. Lepší vzít si s sebou roušku i respirátor (nic to neváží a místo nezabírá) a použít podle okolností, než se zbytečně dohadovat nebo shánět respirátor na poslední chvíli...
Ök mozna to bylo u Italie tam jsou dodnes magori Premyslim ted spis nad tim ze terminal 1 uz jen slouzi k odevzdani zavazadel a pak se prejde do centralni kontroly security pro vsechnny gejty ktere jsou uvedene pismeny abecedy na tabuli v te 1 jestli se teda nemylim Z Vidne jsem letel letos jen jednou zatim a trosku me to zmatlo v prvnim okamziku ale je to oznacene
Neduchalova.h napsal(a):Ok, tak v to případě se nejdu ani testovat.. říkala jsem si ze vyuziju 1 test zdarna pokud by to bylo Rakousko požadovalo...ale budu vám tedy věřit :-) jinak se zeptám..je Rakousko složité na orientaci k letadlu? Je nějaký tip na co si dát pozor, aby nejde nezabloudila?
Letiště je dobře značené, zabloudit se tam snad nedá, v případě potřeby se můžete zeptat nějakého zaměstnance, policajta apod. na cestu k security, ke gate, kamkoliv. Určitě vám poradí. Podrobnější info o Ryanairu na https://www.viennaairport.com/ja...ch=ryanair. Nebo můžete pro zajímavost mrknout na aktuální odlety na https://www.viennaairport.com/cz...let/odlety a vyfiltrovat si tam Ryanair.
mikir napsal(a):loni v rijnu NICE-VIDEN bez respiratoru lidi nepoustely do letadla hodne lidi kupovalo na letišti Vídeň povinný respirator@divan opravim te respirator nikdy Ryanair nevyzadoval kdyz uz tak obycejnou rousku kterou jsem stejne za cele 2 roky nikdy poradne nasazenou nemel max pri vstupo do letadla a pak uz sla dolu nejen pod nos ( od zacatku covidu s Ryanairem 37 letu )