Saudia Airlines
Já teda kupovala letenky přes zaletsi.cz, ihned po platbě mi přišel e-mail s kódem rezervace, který po mně pak při změně chtěli (žádný kód, co by měl dojít do SMS). Navíc mě koupě letenek stála jen 500 Kč navíc = poplatek OTA. Za změnu jsem nic neplatila.
Já bych za změnu přes SA taky neplatil, ale řekli mi, že mají jen velmi omezené možnosti. Řeším to tedy s aerolinkou a přeprodejce je mi tedy nakonec k ničemu.
Tak jsem nakonec u Saudie víceméně uspěl. Volal jsem na jejich německé číslo (plechová huba říkala něco o 9 centech za minutu, ale nevím, jak to myslela). Odmítli mi změnit let tam, že prý je tam jen pětiminutová změna (což jsem nepochopil; ve skutečnosti změnili let tak, že přiletíme do cíle asi o 80 minut dřív), ale aspoň mi nejdřív z půlky zrušený a posléze o 5 dní odsunutý let zpět změnili na Austrian přes Vídeň, což je pro nás ideální spoj (teď jsem jenom zvědavý, jestli si stihneme za 25 minut přestoupit; abych pravdu řekl, jsem přesvědčený, že nestihneme 😂). Týpek si teda musel ověřovat, jestli vůbec smí tuhle změnu udělat, ale hlavně, že to dobře dopadlo. Ani nechtěl poslat žádost o změnu mailem, narozdíl od jeho "amerického" kolegy. Když jsem předtím volal na americkou linku, Rakušáky mi vůbec nenabídli, zato jsem si mohl vybrat mezi různými aerolinkami ze Zálivu a navrch přihodili i Vietnamce. Když se tedy někomu nabídka na jedné lince nelíbí, vyplatí se zkusit jinou.
Koukám, že opravdu mají MCT 25 minut. Dříve to bývalo 30. Takže bych to neřešil. Stihnou a let při nejhorším o trochu zpozdí. No stress.
Jasně, budu strašně moc smutný, když to nestihneme. 😆
Ještě jsem zapomněl dodat, že se mě týpek vyptával, jestli jsem to řešil s prodejcem, tak jsem mu vysvětlil, že prodejce se přiznal k neschopnosti změnit zrušený let na let s jinou aerolinkou, než je Saudia (svázaní pravidly, blablabla), a asi mu to tak stačilo.
Snad tedy přestup stihnete. Tuhle jsem měl na přestup z FR na FR v Krakově 45 minut, ale nakonec došlo ke zpoždění prvního letu o 50 minut. Přestup jsem nakonec těsně zvládl, naštěstí se v Krakově občas vystupuje a nastupuje po ploše. Ve Vídni je to už přece jen sofistikovanější (bus nebo nástupní most neboli chobot).
No tak už někdo má čerstvé zkušenosti se saudii? Nás čeká cesta příští týden, tak jsem fakt zvědavá..
Dobrý deň, niesom úplne skúsený cestovateľ. Rada by som sa spýtala, ma niekto skúsenosť s check in na letisku so saudiou?
dakujem
@001erika - leteli sme z Viedne do BKK a späť do Mníchova.
Check-in úplná klasika, stačí podať pasy, povedať kam letíte a pajcnúť batožinu na pás :-)
My sme si miesta na sedenie na všetky lety vyklikali vopred z domu v správe rezervácie priamo na webe Saudie. Takže v našom prípade bol check-in úplná formalita.
Letime zajtra tak vam dam potom vediet. Ako to dopadlo...
Snad pojde vsetko nacas. To mi staci.
Ešte by som sa rada spýtala aj keď je to mimo Saudiu😃 niekde vo videu som videla že už v lietadle nedostaneš papier ktorý sa musel vyplniť a odovzdať na imigracnom na letisku. Je to pravda ? Treba sa na imigracnom prihlásiť aj tak? alebo ako to je keď vystúpim z lietadla. Ospravedlnujem sa že vás zaťažujem takými otázkami ale letela som 3 krát v živote aj to Ryanair a rada som na vsetko pripravená 😃
dakujem moc😇
@001erika - ťažko poradiť, keď neviem kam letíte. Konkrétne do Thajska sa už žiadne formuláre nevypisujú, na palube ani nikde inde.
Tohle není schengen, kde se lítá bez kontrol na hranicích. Normálně procházíte pasovou kontrolou (imigračním).
A to, jestli tam musíte, nebo ne, nemusíte řešit. Prostě tak, jako na jakýmkoli jiným letišti budete po výstupu z letadla sledovat cedule "Exit" a ty vás navedou přesně tam, kam je zrovna pro vás potřeba.
Takze let bol super. 1/4 lietadla bolo slovaci a cesi. Vacsina isla Bangkok alebo Filipiny.
Strava nic moc ale prezit sa to da.
Vsetko islo nacas. Internet na letisku mi rozbehala pani s ich cislom na nas neprisla sms. Ziadna rada na pasovom v Bangkoku za 30 min sme boli pred letiskom.
O Vánocích jsme ještě dostali na obou letech amenity kit, teď už nic. Jídlo dobré. Internet asi nějak upgradovali... spíš teda změnili přihlašovací stránku. U ČR mají +42 místo +420, SMS mi nepřišla. Wifi ve Wellcome lounge je taky skoro k ničemu. V Bangkoku jsme byli v předstihu a pasovka superrychlá.
Tak my už jsme taky zpět a Saudia má za me 10/10, byli jsme naprosto spokojeni. Vše nacas, milý personal, pohodlné sedačky, skvělý salonek hlavně v Jeddah a po rebookingu na Qatar jsme měli na noční segment zpět Qsuity takže za 900 usd hodně hodně super deal 🤩🤩 Klidně bych koupila znovu pokud budou akci opakovat 👍
Asi by bylo dobré uvést, že jste letěli v C. Ne každý čte celé vlákno a ví, co je to Qsuite, aby to z toho pochopil. Taky salonky jsou většinou jiné pro plebs a pro C pasažery, takže i informace, že salonky jsou super by mohla být poněkud zavádějící. Jinak za tu cenu fajn.
Tak přidávám čerstvou zkušenost :). Odlet z Vídně se Saudií na čas, servis úplně v pohodě, hodně jídla, milý personál. Letadla pohodlná. Jen při odletu z Jeddah skoro hodinové zpoždění (prý potřebovali resetovat elektroniku v letadle nebo co). Odlet zpět z Bangkoku byl s Emirates a teda nic moc. Jídlo nechutnalo, personál na trase BKK-Dubaj v pohodě, ten na letu Dubaj-Mnichov nic moc. Jsem ráda za zkušenost, ale kdybych měla dát 35k za letenku s Emirates a dostala takový servis, tak bych asi moc nadšená nebyla :D. A to já nejsem náročný cestovatel :).
Jinak letištní salónek v Jeddah byl v pohodě. Měli jsme taky Wellcome Lounge, jídla moc nebylo, pití taky ne, ale vybrat se dalo. Pro nás bylo důležité, že jsou čisté WC, prostory, klid a Wi-Fi připojení.