Saudia Airlines
Zkoušeli, chce to ALFURSAN ID, které nemám. Ten získám (hádám) registrací ve stejnojmenné aplikaci, ale ta nefunguje. Jde mi hlavně o kontrolu těch letů, jestli potvrzení změny proběhlo úspěšně. Letenky jsme koupili přes studentagency.
Sykous napsal(a):Zkoušeli jste saudia.com?
Pobavilo😂 Já si někdy říkám, že je div, že lidi vůbec doletí zpátky.
dneska jsem chytil super agenta z Ammanu, zdarma rebook datumu o 3 mesice s 5minutovym schedule changem :D miluju saudii
prošla někomu v rámci vyjednávání nahradního letu i změna odletového letiště? Koupeno odlet z MUC, prošlo někomu změna na odlet z PRG?
goro napsal(a): prošlo někomu změna na odlet z PRG?
z PRG rozhodne ne, celkove sance na zmenu origin/destination je u SV snad nulová. To nemaji radi.
Ahoj, chtěla jsem se zeptat, zda vůbec někdo tady letěl (a doletěl) do své destinace a zpět vyloženě se Saudia Airlines a mohl se podělit o zkušenosti? Protože tady čtu, jak všichni při změně letu pomocí agenta rebookují letenky u jiných společností.
Vzheldem k tomu jak na jejich stránkách vše ne/funguje, tak mám docela strach. :D
Letíme z Vídně s mezipřistáním v Jeddah poprvé.
Předem díky za rady, tipy a názory!
Ahoj, já letěl předevčírem Kuala Lumpur - Riyadh - Londýn. Moje poprvé se Saudia. Letěl jsem teda v businessu, ale letušky a celkově celý zážitek vpohodě. Šel jsem i dozadu se podívat na economy a třeba Boeing 777 může mít řadu až 10 sedadel ale Saudia jich má jen 9. (takže je sedadlo širší) a celkově je v kabině více místa. Určitě to není žádný lowcost a cesta bude OK. Jediný co, tak nevim jaky maji jidlo.
Letěl jsem v únoru VIE-JED-BKK v economy a byl jsem velmi spokojen. Jídla a pití dostatek. Místa bylo také dost. Servis byl super: před jídlem roznášeli horký ubrousek, na spaní polštáře/deky, amenity kit... Nebyl teda alkohol, ale nealko rozdávali po plechovkách, žádné troškaření do kelímků. Zpátky jsem letěl s Lufthansou a jejich servis byl o dost horší než Saudie.
Ahoj elda, pozitívne skúsenosti máš popísané vyššie, negatívne skúsenosti sú popísané na strane 3 tohoto vlákna.
Ak Ti môžem poradiť, Itinerár si pre istotu priprav tak, aby si v cieli aj pri návrate do Európy mala 24 hodín rezervu. A snaž sa cestovať len s príručnou batožinou.
Elda: letěl, do Jakarty a zpět a pak do Bangkoku (zpět už ne). Kromě nutnosti řešení změny všechno v pohodě. Nealko lety mají něco do sebe. 😆
Na letišti v Džiddě se zdá být drahé občerstvení, ale je tam jeden domorodý fastfood, který je cenově v pohodě. Wifi se mi nepodařilo zprovoznit a v salonku, který není žádné terno, bylo spojení taky spíš naprd.
Dnes mi to nějak nevyšlo. Operátor hledal, hledal, ale lety Austrian nenašel. Našel nějaké krkolomnější varianty, dokonce přes Káhiru, Tunis, Paříž, Bombaj, i něco částečně s Lufthansou... je možné, že je to termínem (Vánoce) a nedostupnými nějakými třídami, i když Austrian stále na má data economy nabízí (ale draze)? Budu zkoušet dál.
Ahoj, díky moc za odpovědi!
Ještě mám jeden menší dotaz, je to opravdu tak, že při přestupu do 12 hodin nepotřebuji ta stopover víza?
Na jejich stránkách jsem o tom nic nenašla, jen pár článků a také tu někdo psal, že tam dokonce i volal.
Je tomu opravdu tak? Já se jen nechci pak s někým dohadovat a nebo to zbytečně platit. :(
Předem díky!
@elda
My s nimi letěli letos v únoru a vše bylo naprosto v pohodě, Letěli jsme VIE-JED-BKK a zpět BKK-JED-MUC.
Kupovali jsme cca 5 měsíců předem a žádná změna v letech nebyla, vše letělo na čas, služby v letadle fajn. Nechyběla deka, polštářek, sluchátka a pak taková sada s ponožkami, kartáčkem s pastou a maskou na oči. Nosili také teplé ubrousky. Jídlo mi chutnalo, dostali jsme celkem 3 teplá jídla v tom jednom směru, plus ještě nějakou svačinku (na výběr sušenka, ovoce, brambůrky). Úroveň fakt byla výrazně nad očekávání :)
Kufr se nám taky neztratili. Jediné co, tak po odletu z BKK nám ještě posádka letadla znovu kontrolovala obsah batůžků/kabelek. To bylo trochu divné, ale asi kontrolovali, zda si někdo nekoupil na letišti chlast :D
Na letišti v JED teda nefunguje wifi, alespoň teda pro Čechy, protože tam mají blbě českou předvolbu a proto nedorazí ta smska. Na letišti JED jsme kupovali jen pití a 0,5 litru vyšlo na 4 SAR (cca 1 euro). Taky doporučuji mít sebou při přestupu něco teplejšího na sebe, klimatizace tam jela naplno i přes noc.
Včera další rebook v business class na Qatar Airways do Aucklandu :D ale chtělo to správnýho agenta :) - taky mi teda hodně pomohlo, že lety co nabízeli oni nakonec neměli žádnou availability a nešli jim rezervovat.
Kam prosím voláte o změnu. Zkusil sem Německý číslo +49 180 369 8888 a Mohamed mě odpálkoval, že můžu změnit jenom na Saudii (mám letenku v Cčku)
@filip_2 víceméně je jedno kam voláš, já většinou USA, ale přesměrovává to do Jordánska (amman) tam jsou agenti vstřícní. Ale fakt záleží co konkrétního měníš a zda v ty čas má Saudia taky lety nebo ne. Nejlepší je říct, že to chceš změnit třeba o den dříve (kdy zrovna Saudia nemá žádné lety).
@fridgy. Podle jména Mohamed tipuju, že to taky mohlo být Jordánsko :), ale vstřícnost nulová. No zkusím přebookovat den... blbý je, že už mám koupený přískok do Tunisu :D
Mohamed kecá. Vždy, když jsem tam volal, nabídli mi různé aerolinky, jen naposledy (oproti předchozím letům) zrovna ne tu, která se mi nejvíc hodila.
Tyhle spekulace a investiční letenky....
Kámoš s nimi letěl před měsícem na Filipíny a nemohl si je vynachválit. Vše na čas a jídlo výborné.
Já s nima chci letět, na tento rok sem koupil Filipíny, na příští rok BKK. Ale odlet z BKK dost změnili čas odletu a tím protáhli čekání v Jeddahu o víc jak 5 hodin, tak sem se tomu chtěl vyhnout.
Letenky sem nekoupil jako "investiční" (pokud nebudu počítat Gold status do FB programu :D)