Saudia Airlines
To jsou podivné otazky brume.Saudia je normální aerolinka, řekl bych dokonce s nadstandartdním servisem na palubě na dnešní dobu. Na zemi je to horší pravda a chybí ten alkohol.
Moc bych se v salonku nezdržoval, aby tě pustili na palubu :-)
Já letím v prosinci VIE-BKK a MNL-VIE , tak se pak podělim o zkušenosti. Cesta to bude dlouhá. Hlavně z MNL. Chci se proto zeptat vlada81. Kontrolovali v ve VIE a hlavně v MNL při nástupu do letadla, jestli někdo nemá alkohol? Rad bych si něco namíchal, abych těch 11,5 hod do JED vydržel sedět, i když se pokusím o bid do C. Nemá s tím někdo zkušenost jaká je úspěšnost při nejakém nižším příhozu. Mají MNL-JED min 285 euro, tak špekuluju, kolik přihodit aby to vyšlo. Nevšiml jsi si vlado, jak zaplněné bylo C, respektive celkově letadlo z MNL? Asi vzhledem k jejich cenové politice to hádám bude dost plné.
Díky
Letím příští týden do MNL. Zkusím dát info jak Cčko bylo plný (teda jenom tam, zpátky letím s KLM)
Trosku nechapem stym alkoholom:
Akoze si kupis vo vienna alebo zo salonika nalejes do plastovej flasky?
Tak myslis? Lebo v Jedahu ides zase pod skener. Jedine ak to vypijes na tom lete za 5 hodin tak ok. Neboj letuska ti nebude skusat co mas v plastaciku.
Co sa tyka C bolo plne.
No nevím. Před pár měsíci tu někdo psal, že čichali při cestě z BKK ke každé lahvičce, co měl kdo v příručáku u gatu a i co si někdo koupil v Duty prý vyhazují. Ale asi je to letiště od letiště.
Ano koupil bych si nějakou menší lahvičku a namíchal do petky s kolou. Jsem už starší a sedět spoustu hod mi nedělá úplně dobře, takže nějaký alkohol přijde vhod. I na spánek je to fajn :-) Z Vídně to není tak potřeba. Tam si dám něco v salonku a těch 5 hod je v pohodě. Ptal jsme se jen ze zvědavosti. Co jsem četl, tak někteří to ve VIE tak udělali a prošlo to v pohodě. No mě jde spíš o ten let z MNL. To jsi mě s tím plným C nepotěšil :-(
My lietame so 6 rocnym dievcatkom takze nikto od nas nic nechce,nepyta sa, neskusa. Potom si kludne zamente peniazky priamo na Manila letisko. Mali tam naj kurz 58.8 za € z Filipin.
Jo dík. Už jsem na Filipínách byl. Já zůstávám v Thajsku, kde je taky směna na letišti super. Jsou to ale spíš vyjímky oproti zbytku světa. Do MNL budu mít přelet, jen abych sedl na let se Saudií zpátky :-). Aby to nebylo tak jednoduché, vzal jsem to přes KUL, ať si můžu dát něco dobré k jídlu a zase po čase tam nakouknout. Co všechno nezpůsobí levná letenky se Saudií :-))
Z Manily jsem letěl se Saudií před měsícem a byl tam takový chaos, že jeden by pronesl bečku piva a druhý nepronesl mýdlo. Takže bych to rozhodně zkusil.
No v Manile na letišti je to chaos vždy. Posledně jsem tam čekal 2,5 hod ve frontě na check-in. Je to vyhlášená tragédie :-). O přesunu mezi terminály nemluvě. Tam jsem čekal taky 2 hod, páč se jim pokazila převodovka v buse. Nakonec bus dojel, ale do cíle stejně nedojel. Naštěstí zbývalo už jen 200 m k terminálu :-)). Tam si nechat pár hodin na přestup může jen blázen :-) Letěl jsem tehdy s Evou, která měla otevřeny 3 přepážky a mám takový pocit, že hned vedle byla Saudia, která měla přepážku jen jednu. Takže to musí být chuť.
Já tu bečku teda zkusím
N: to byly spíš náměty k diskusi než otázky, bo třeba u EK z g-gates tam myslim bývaly nějaký další checky u gatu.
Osobně jsem s nima letěl jednou, v DXB salonek (silver status), v RUH na přestupu u security dvoulitrovka s rumem bez problému, na příletu v MLE taky.
Tímhle svým přístupem akorát podporujou binge-drinking a alkoholismus, kdy místo jednoho/dvou cestou, se člověk radši nakalí předem, pro jistotu :-)
"Letěl jsem tehdy s Evou, která měla otevřeny 3 přepážky"
Jestli byla Eva mladá a použitelná, vůbec by mi pár hodin navíc nevadilo, kdyby otevřela svoje přepážky 😉
Já mám od ledna koupený zpáteční MNL-VIE s tím šíleným 5,5 h přestupem a on je listopad a oni ne a ne s tím hnout. Fakt jsem nepředpokládal, že to doopravdy poletím 😕
Tak info, zatím po checkinu. V pátek do MNL letí 777 jenom s 12 sedačkama (ano mají taková éra :() v Cčku -> takže plno....
No já se divím Cčku pro 12 lidí, takhle malý Cčko snad nikdo jiný nemá.... Saudia mi nevadí, snad to budu říkat i v pátek :D. Na příští rok s nima mám nakoupeny 2 výlety do Asie
V A320 do DAR zase maj Business přes půl letadla :-)
Letíš z VIE? Co tekutiny v JED, je tam povinná re-security? :-)
filip_2 napsal(a):Tak info, zatím po checkinu. V pátek do MNL letí 777 jenom s 12 sedačkama (ano mají taková éra :() v Cčku -> takže plno....
Céčko s 12 místy mě taky pobavilo 😁. Ale bylo to celkem na pohodu.
Myslel jsem si, jak jsem dnes dobře pořídil na "německé" lince. Let tam nám zkrátili a let zpět zase prodloužili nad 12 h, tak jsem poprosil o posun letu tam o den a zpět o 6 dní (kdy taky Saudia neletí). Byl mi nabídnut přímý let s Austrian tam a přímý s Thai zpět. Tak jsem se asi hodinu radoval a pak mi někdo 2x volal z čísla z Quebeku a jednou z Belgie. Nezvedal jsem, páč mě unavili scammeři z falešných čísel. No a nakonec vidím v mailu zprávu z Amman Back Office, že moje letenka bude zrušena a že se mi marně pokoušeli dovolat a můžu se ozvat 24/7 na ten mail nebo sdělit funkční tlf., tak jsem napsal, že rušit určitě nechci a mám za to, že mi ty lety spravili na lince, kam jsem kvůli tomu dnes volal. Tak jsem zvědav, co z toho ještě vyleze. Že by operátorka dostala přes prsty, že udèlala botu, a teď se to někdo snaží napravit? Nedávno mi jiná řekla, že alternativní lety nevidí a ať zavolàm později, nikoli, že to nejde.
Doufám, že z toho nakonec nevyjde, že je saúdská benevolence u konce.
Záhada vyřešena, problém zatim ne. Někdo si nevšiml, že mě přehodil na let pár dní po datu platnosti letenky. Let prý musí podle pravidel přistát rok po koupi letenky.