Ahoj všem Zkoušel jste někdo v poslední době Saudia Airlines? Ty jejich tarify do Thajska mi celkem dráždí plánovací závity.  Na YT jsou celkem fajn video recenze z poslední doby. Pochopil jsem, že se aerolinka snaží pomalu, ale jistě konkurovat Emirates a četl jsem, že do roku 2030 chce ze Saudské Arábie udělat transit hub jako právě V SAE. Bez alkoholu na palubě se obejdu a relativně nový Dreamlinery mě určitě nevadí 😂 Mají amenity kity, deky, údajně slušnej palubní servis… Na druhou stranu všude na netu (Trustpilot, SkyTrax, apod.) jsou dokola negativní recenze o customer service, nespolehlivosti apod.   Tak mě zajímá, jestli má někdo aktuální info a zkušenost (z doby “po COVIDu”). Děkuji!  .

Saudia Airlines

Založil ve fóru Letecké společnosti

ty free transit visa jdou POUZE pri nakupu letenek... zpetne uz o to zazadat nejde. 

1 Citovat

ty free transit visa jdou POUZE pri nakupu letenek... zpetne uz o to zazadat nejde. 

0 Citovat

on zřejmě žádá při nákupu, ale dost možná nakupuje na nesprávném místě

0 Citovat

Abych to upřesnil. Letenku jsem koupil u OTA, mám PNR a dostanu se do správy rezervace normálně u Saudie. V Seats & Extras si mohu dokoupit sedačku, zavazadlo a 90 dní před odletem se tam objevila i možnost  Stopover Visa (aktuálně zbývá do odletu cca 60 dní). Mělo by to jít koupit normálně i takhle dodatečně, dříve to snad ani nejde, protože platnost tranzitního víza je jen 90 dní. Problém je v tom, že mi to vždy po vyplnění všech údajů hodí upozornění "technical issue has occured" a nepustí mě to dále. Saudia support odkazuje na MOFA a Visit Saudi. MOFA zase Saudii :)). Tak mě jen zajímalo jestli někdo neřešil něco podobného.

0 Citovat

tohle nepůjde, jde to koupit jen na webu SV současně s nákupem letenky. Jediná varianta stornovat (pokud to jde), a zkusit znovu koupit tam.

0