Demokratická republika Kongo
Xmas and NYE! Cheap flights from Madrid to Democratic Republic of Congo from only €243! (fly4free.com)
Lákají mě netradiční destinace, nemáte někdo bližší info k této zemi?
Pro dobrodruhy s již přebranou dovčou 2022 je velmi sympatické, že je možné letět i v prvním pololetí 2023. Info bych měl jen to, že se jedná o poněkud drsnější destinací, avšak ne nemožnou. Další dilema pak spočívá v použití OTA Travelgenio pro tento itinerář křížence TAAG&TAP. Zatím jsme s nimi vždy zdárně doletěli, někdy se zpožděním (TAAG: São Tomé, Moçambique; TAP: Brasil, Cabo Verde, Senegal, Guiné-Bissau, Guinée-Conakry, São Tomé).
Takže by mě zajímaly rady zkušených, do kterých oblasti DRC je možné se relativně bezpečně vydat. Celá země to jistě není ...
Tento článek tě asi z úvah o Kongu vyléčí :-)
https://www.idnes.cz/cestovani/k...-sveta_hig
Občas tam jedou vědci, rybáři nebo třeba Anthony Bourdain s TV týmem (dokument i na YT). Arthur Sniegon jel přes Kongo na kole a pak tam žil a zachraňoval slony. Cestovatelé podél západního pobřeží Afriky obvykle přejedou Kongo co nejkratší cestou, ale ještě jsem nezaznamenal, že by tam někdo vyrazil na běžné cestování.
Do Konga sa chodi napriklad na vystup na sopku Niyaragongo alebo pozorovat gorily, tam je ale lepsie letiet do Rwandy a odtial sa tam pozriet, tiez nad takou cestou uvazujem, ale je otazne kedy na to ostane cas :)
To je asi to jediné, kam se v Kongu jezdí jako běžný turista. Je dobré si ohlídat, jaká tam bude bezpečnost. Jedná se o část NP Virunga u hranic s Rwandou. Přejezd z Rwandy do Gomy včetně popisu situace v oblasti je v úvodu dokumentu A. Bourdaina: https://youtu.be/ivuXF2qPAPk
Mon Dieu! ... nějak nemohu tuto levnou nabídku netradiční destinace dostat z hlavy ... exotické CONGO láká ... asi za to může džungle, prales, selva, floresta, mata. Což o to, zatím projety (a propluty) státy Mato Grosso, Rondônia, Acre, Pará, Tapajós, Carajás, Amapá, Roraima, Amazonas, ovšem africký prales právě v tomto obrovském Kongu a plavba po dlouhé řece je jako sen. Snad někdy ... vypadá to vážně drsnější, zřejmě lépe ve více lidech a alespoň u někoho znalost francouzštiny.
🎼 "Matka Afrika" ... o Angole, Mosambiku, Kongu a Brazílii zpívá slavná mineira Clara Nunes: