Wizzair - Kompenzace zpožděného letu
Ahoj kolegové,
koupil jsem ze svého Wizz účtu letenku kamarádce, která cestovala z Prahy do Milána. Let byl zpožděn o nejméně 3 hodiny.
1. První problém je, že letěla beze mě. Tato možnost v podmínkách je, ale nepříliš jasná. Musí mi napsat plnou moc pro zastupování? Musí být ověřená?
2. Narazil jsem na nějaký šílený administrativní poplatek 50€ za vyřízení reklamace. Víte o něm něco?
3. Má cenu se do vyřízení kompenzace pouštět samostatně? Když to zkusím a dostanu prd, můžu se ještě obrátit na vymahače?
Hlavně je potřeba zjistit důvod zpoždění, jestli je na straně dopravce a není to třeba počasí. 50€ chce Wizzair ? Na vymahače je možné obrátit se vždycky, posoudí, jestli je šance něco dostat. Základ je zjistit důvod zpoždění.
Předpokládám, že důvod zpoždění nemám šanci zjistit. Nebo máte nějaký nápad?
Wizz mi sdělí nějaký náhodně vygenerovaný blábol. Blesk, pták, řídící věž nebo něco podobného.
Ten poplatek chce Wizz. Tomu tedy říkám drzost.
Administrativní poplatekZpracování podaných žádostí nám může generovat další náklady. V souladu s maďarským občanským zákoníkem 6:200. §* takové náklady hradíte vy a třetí strana, které jste reklamaci předali.
V okamžiku splatnosti přiznané náhrady odečteme z vyplácené částky, z důvodu uhrazení výše uvedených nákladů, administrativní poplatek.
Výše administrativního poplatku je 50 EUR. Rovněž je uvedený v části Všechny služby a poplatky.
Ted mam cerstvou zkusenost ,kdyz Wizz nechtel o reklamaci slyset I agentura dala ruce pryc doporucil jsem Claimcloud a podarilo se
Soukromé zprávy nefungují, tak to zkusím tady. Budeš chtít odměnu za doporučení? Něco takového tam mají. Ještě mi ale kamarádka neodpověděla, jestli s tím claimcloudem souhlasí.
zkus ještě tady to - je tam formulář a neberou si za pomoc ani korunu... za vyzkoušení to stojí, kamarád přes ně byl úspěšný... https://evropskyspotrebitel.cz/l...a-doprava/