Agregátor ukáže na trase s přestupem jen jednotlivé letenky
Dobrý den,
při hledání letenky na webu Skyscanner najdu let z Prahy do Paříže (CDG) se společností easyJet (např. tam 30. 3. 2014 a zpět 9. 4. 2014 za 2.691 Kč).
Dále, když zadám další část letu z Paříže (CDG), například na Réunion a zpět, Air Austral, 30. 3. - 8. 4. (přílet do Paříže je 9. 4. ráno), najdu letenku Air Austral za 20.948.
Celá letenka by tak měla stát 23.639 Kč, s jediným přestupem v Paříži.
ALE když zadám najednou celou trasu Praha-Réunion, zobrazí se mi jako nejlevnější možnost let přes Paříž a Mauricius (tedy dva přestupy), s cenou 26.292 Kč - a let easyJet vůbec není uveden.
Nepodporuje společnost easyJet návazné lety?
Nebo je problém na straně Skyscanneru? (Můžete mi prosím poradit nějaký systém, kde si mohu s nastavením přestupů a leteckých společností více "vyhrát"?)
Nebo proč mi to nenabídne jednu rezervaci na celý let za 23.639 Kč?
Díky za postřehy.
Návaznost letů je něco jako služba "navíc", kterou lowcostoví přepravci většinou neposkytují. Důvodem je organizační náročnost propojení systémů mezi společnostmi (tj. náklady navíc) a nutnost starat se o cestující, kterým návazný let pro zpoždění předcházejícího uletí. Z toho plynou i nevýhody pro tebe, pokud si zvlášť koupíš navazující lety na různých eticketech - dá větší práci lety nakombinovat, a pokud se první let zpozdí, propadne ti návazná letenka.
Dobrý den,
potřeboval bych poradit ještě v jedné věci. Existuje nějaký agregátor, který umožňuje zadat let z bodu A do bodu B, pak z bodu B do bodu C a pak z bodu C zpět do bodu A, a navíc vložit zpáteční let z bodu 0 do bodu A? Tedy: 0-A-B-C-A-0.
Našel jsem například "stop-over" vyhledávání na stránkách letecké společnosti, tedy ABCA bych měl pokryto, ale už nevím, jak to spojit s požadovaným přípojem 0A0 - když použiji standardní zadání 0-B, samozřejmě mi to vyhledá nejkratší trasu (resp. nejlevnější) - nemám jak agregátor (tedy ty běžné) přinutit, aby na cestě použil okliku.
Nejblíže tomu (z toho, co znám) je opodo, kde mohu zadat 4 dílčí trasy. Předpokládám, že kdyby systém "viděl" spojení 0-A a A-0 jako zpáteční, byla by cena nižší než v případě samostatného dokoupení úseku A-0.
Děkuji!