Parkování OC šestka
Doplňuji Tesco/Ikea Zličín závory nainstalované, zatím se neplatí, probíhá "zkušební provoz" (stav před týdnem), ale počítám, že nejpozději od září to spustí naostro.
A jak to mají s popem? Byl jsem tam nedávno, uvnitř prázdno, ale parkoviště docela hodně zaplněné 😁
V POPu oficiálně nejde, tohle je z jejich stránek:
Můžu v POP Airport parkovat po dobu dovolené, případně dá se u Vás pronajmout místo na parkování?
Parkování po dobu dovolené ze soukromých účelů, nebo krátkodobý pronájem bohužel nezajišťujeme, parkoviště je určeno výhradně pro zákazníky a personál POP. Engine Classic Cars Gallery, sídlící u nás v POP však nabízí možnost pronájmu parkovacích míst v jejich uzamykatelne zóně.
Je u Vás parkování zdarma?
Ano, zákazníci POP Airport u nás zaparkují zdarma, a to v rámci otevírací doby centra.
Já dnes volala do Popu, protože jsem našla na netu to info jako: když budete chtít více než 24 hod..no a paní mi řekla, že to určitě ne, a že tam mají nějaká místa pronajaté goparking. A že když tam bude auto stát delší dobu, tak že to řeší s policíí, teď nevím, co mi řekla, jestli odtah nebo co. Takže já bych POP asi neriskovala..
Hlavne uz nikam nevolejte🤦♀️😂, akorat upozornujete na neco, co se pak bude resit, tohle fakt nechapu, kdo se moc pta, moc se dovi😇.
Když už někdo potřebuje zaparkovat fakt levně, dá se to v těch okolních vesnicích kolem letiště zadarmo a na letiště pak Uberem. Pořád to vyjde o dost levněji, než platit parkování na letišti.
Kromě toho i v Praze je pořád spousty míst, kde se dá zaparkovat úplně zadarmo - např. parkoviště Sconto nábytek Stodůlky, jen pak musíš na letiště autobusem, ale pořád je to jen za jízdenku MHD.
Za mě a jak to většinou dělám tak ulice Vlachova nebo někde tady (50.0473835, 14.3085793), pak buď taxíkem docela levné nebo MHD za 20 minut a je to.
Parkování je tam zdarma a nemusím řešit žádné otevírací doby OC a závory.
Ještě do 25.8. je odkloněná linka 191, která tím pádem nejede přes Evropskou, ale přes Ruzyňskou, kde v bočních ulicích nejsou zóny, takže lze parkovat zadarmo ihned u zastávky (Ruzyňská, Ruzyňská škola, Stochovská). Parkoval jsem takhle úspěšně týden na začátku srpna.
Jak to vypada s instalaci zavor na sestce? Kdy to planuji zprovoznit??…. Realne.Na webu nic nepisou- jen podzim. Nebyl jste tam ted nekdo, byt jen nakupovat??
Byl jsem tam vcera, kompletne prekopavaji dopravu (meni kudy se bude vjizdet a vyjizdet z parkoviste). Mozna predpriprava na zavory..
Pozor, momentalne je predni venkovni najezd na strechu ze spodu oznaceny jako jednosmerny smerem nahoru, ale zeshora zadna znacka neni, takze tam na Vas klidne vyjede auto ze zatacky v protismeru :)
Jj pisou to na strankach, jeste bych si tam chtela od 9.10. Stoupnout😁 na tyden, uvidime. Kazdopadne prosim, pokud bude nekdo prubezne vedet, davejte sem info, jak to vypada…. tenhle stav uz tam je od 2.9.
Od 2.9. bych nerekl, ted jsem byl tyden pryc, ale v predchozim tydnu jsem tam urcite byl, bylo jen info ve vytahu, ze neco chystaji.
Ted uz se neda najet tim zadnim najezdem, je jednosmerny jen dolu a naopak ten predni nahoru - tam to jaksi zapomneli (snad zatim) oznacit seshora, takze proti me jela kolona nekolika aut)..ono je to dvouproudy v tom kopci, ale horsi by bylo se s nimi potkat nahore v zatacce, kam neni videt. Do kryteho parkoviste se musi pres strechu.
Mimochodem je pry oblibene nechavat elektroauta v modre zone kolem ulice Navigatoru (zatim je to zdarma), ale tam zase radi nejaky fantom, ktery predpoklada ze jde o dovolenkare co pokracuji busem na letiste..
Jezdim vzdycky na strechu tim prednim najezdem, no uvidim, tezko rict, jak dlouho muze trvat instalace systemu a zprovozneni???😁
Byl jsem tam asi 3 dny zpet a uz tam byly plechove sloupky a znich couhajici kabely, zatim bez elektroniky - priprava na zavory. Otazka jak budou rychli s dokoncenim
Btw. trik s jednosmerkou na prednim najezu, kdy neni seshora oznaceno jako protismer tam byl stale..ale to vyresi ty zavory nakonec
Vznesla jsem dotaz na OC ohledne zprovozneni - odpovedeli, ze dokonceni zavoroveho systemu ocekavaji koncem rijna.