Edelweiss - rezervace sedadel - máte někdo současnou zkušenost ?
Ahoj, mám letenky od Lufthansy kde jsem platil Economy Classic s tim že cena sedadel je v tarifu. Bohužel bouda... Jeden segment mají švýcarský Edelweiss a řiká mě operátor Lufthansy, že si musím udělat rezervaci sedadel na stránkách Edelweiss.
1/problem č. 1 - rezervace je zpoplatnena a 4 dny pred odletem uz neni mozna vubec. coz je uz dnes a neprovedu ji ani kdybych za ni chtel zaplatit.
2/ problem c.2 - nevite jak to probiha 23 hodin pred odletem behem online checkinu ? jak sedadla rezervovat - zda jsou zdarma nebo za jeste vyšší polatek ? letíme 4 (deti 13,11)
Tohle je bohužel problém jak s LH tak s LX. Je potřeba vždy zkontrolovat, zda nejsou některé segmenty s plesnivcem, protože to je prostě low cost.
Já mám poslední zkušenost s EW z května. Rezervace byla přes Brussels Airlines, EW operovali segment TFS - ZUR, dělal jsem normálně online check-in 23 hodin před odletem, výběr sedadel zdarma a na tom 3:45 letu bylo normálně teplé jídlo, neomezené nápoje včetně alkoholu. Tak nechápu tu stížnost moc :D ...
... předpokládám, že u check-inu via LH to bude podobně, jen se to bude řídit podmínkami tarifu, který jsi zakoupil ...
To co píšeš, nemusí být tak docela pravda. Ve většině případů se to řídí podle podmínek toho, kdo operuje nejdelší segment, což v případě OP bude pravděpodobně plesnivec.
Já bych s ohledem na věk dětí předpokládal, že vás posadí nějak k sobě. Já s nimi letěl naposledy tak 3 roky zpátky a měli jsme celou 4 vedle sebe.
Výběr sedačky při online checkinu 23 hodin před odletem je zdarma. U dálkovky na Mauricius se mi dokonce povedlo zdarma vybrat sedačku v Economy Max, kde mimo většího rozestupu sedaček, byl i alkohol zdarma. Letenku jsem měl do obyč economy.
Ahoj. Jsem zpět a mám tedy čerstvé odpovědi na dotazy které jsem sám položil.
A/ rezervace opravdu zdarma 23 hodin pred odletem a obsazenost spoje Curych - FUE cca 60%
B/ prestoze jsem koupil u lufthansy tak rezervace sedadel primo pres Edelweis a uvedenim jmena casu letu. Ne pres booking reservation reference code.
C/ Edelweiss naprosto nejlepsi low cost kterym jsem kdy letel. Hodne mista pro nohy, tepla snidane (syr, palacinka, chleba, jogurt, jam) v cene. Nealko v cene. Deti dostali jeste cokolady, lehke tasky ve ktrerych jsou omalovanky a hlavolamy zdarma. V pulce cesty snack+ piti a na zaver zase piti. Videl jsem ze i pivo davali gratis. Za toto vsechno jsme neplatili zadny priplatek a meli jsme tarif Economy Classic.
Souhlas, EW jsou fajn. My s nimi letěly Curych-Ho Chi Minh. Od jídla přes servis fantazie. Hlavně žádný plastový příbory 💩