Letisko Wien (VIE) - Schwechat - parkovanie
Proč tohle někdo absolvuje? Připadá mi, že Mazur vychází cenově podobně jako Praha. Nebo jsme vždycky měli štěstí? Teď jsem kupovala na poslední chvíli 3 týdny za 120 €. Zdarma odvoz na letiště. Je to velké Parkoviště, žádný problém. Tak proč riskovat pokutu a nebo jezdit taxíkem za 50 €
Me tedy prijde u park tiger zbytecne “slozite” s vecmi jit pak na vlak a jet na letiste vlakem. Kdyz Mazur ma shuttlebusy a jeste je levnejsi🤷🏻♀️
Tiger je super na tie kratke vylety do par dni, potom sa uz vyhoda zmensuje. A aj ked zapocitam vlak, tak neviem kde inde zaparkujem na 3 dni pri Schwechate do 20 eur.
Mne momentálně vyšel nejlevněji Orange parking na 19 dnů za 120,- eur.
Včetně shuttle na letiště a zpět.
Ja potrebuju na 10 noci, ale prijezd na parkoviste nekdy ve 2 rano, takze Tiger nejde pouzit, vlak nejede🤷, a vychazi mi asi nejlip Mazur nebo Orange 88€.
První vlak z Tigeru jede az v půl pátý, to je samozřejmě nevýhoda. Ale jinak nevím, kde bych jinde parkoval za necelých 6 € na den.
Ja potrebuju se dostat z letiste kolem 2.rano na Tiger, taxik nehrozi, to je pak drazsi nez na Orange parking🤷
Když je let v normálních hodinách tak používáme parkoviště v Leopoldau (na cestě z Brna ) odkud jede přímo z parkoviště S7 na letiště. Platí se při odjezdu a chce to nakombinovat podle počtu dnů. Týden stojí 18 eur + jednotlivé dny.
pokus napsal(a):Když je let v normálních hodinách tak používáme parkoviště v Leopoldau (na cestě z Brna ) odkud jede přímo z parkoviště S7 na letiště. Platí se při odjezdu a chce to nakombinovat podle počtu dnů. Týden stojí 18 eur + jednotlivé dny.
To je zajímavý tip. Jak dlouho vám zabere dostat se na letiště z toho Leopoldau?
Jsem to kontrolovala na google maps, večer jezdí S7 jednou za hodinu cesta trva 43 minut, jinak se musi přestupovat a trvá to do 50 minut. Vlak je ve stejne budově v jinem patře. Při vstupu automat vydá listek, kterým si pak otevřete dvere zpet na parkoviště. Do platiciho automatu pak vlozite listek a nakombinujete nejlevnější platbu, automat to neumi optimalizovat sám. Den stoji 4,1 eur celý tyden asi 18 eur. Jizdenka S7 pro 2 stoji 4,6 eur kupovana 14 dni předem
Leopoldau jsme také využili. Jen pozor - nenechávat parkovací lístek v autě, otevírají se s ním dveře u vstupu :)
Leopoldau je zajímavý tip. Podle https://www.bestinparking.com/en...-leopoldau stojí týden 20,90 €. A píšou tam, že týdenní parkování je potřeba koupit předem, ale že to jde v platicím automatu. Jak to je přesně? Díky.
Skupinová jízdenka S7 na letiště stojí podle webu ÖBB 5,80 € pro 2.
Jizdenku na S7 pro dva lidi koupená 14 dní předem 4,6 eur. Záleží na tom čím jedete. Parkování jsme využili před rokem, možná cena za týden stoupla
Jednou jsme absolvovali, ale stačilo. Je to fakt jen pro toho, kdo letí ve všední den v běžných časech a má hoooooodně času.
V Brně na Uhelné zadarmo, pak do Alberta pro Braníka a vlakem/busem na pohodu. Jezdíme ve dvou, tak se to při správném plánování vyplatí více než jezdit k letišti a řešit parkování, dálničku a transfer.
Použít auto, abych ho pak nechával někde na periferii a ještě cestoval hodinu vlakem s celou rodinou mi taky moc nedává smysl. Ale kdo je na každé euro a má moře času proč ne. Taky musí mít manželku, která to toleruje :-) Když píše cali, že se to nedá, tak se to fakt nevyplatí :-). Myslím ten Leopoldau. Jinak já hodím rodinu na letiště a pak to dávám na Mazur nebo Parktiger. Když cestuju sám, jezdím vlakem.
Já myslím, že tady fakt hrozně záleží na tom, na jak dlouho člověk cestuje, jestli má kufry nebo jenom malý baťůžek atd... Jako alternativa to určitě za zmínku stojí ;)
Ve dvou z Brna je nejlepší jet vlakem na Vídeň hbf a pak S7, stejně strávíme 2 hod v salonku na letišti, je to součást dovolené. Jednou jsme se prodirali autem Vídni ve špičce na letiště hodinu a půl. To co je nejlepší závisí na okolnostech.
A někdo teda zkušenost s Maria Ellend? Budeme tam právě i spát jednu noc, tak bych tam nechal rovnou auto. Vlak stojí 2,9e osoba.
mám dojem, že v nějakém jiném vlákně nedávno někdo psal, že už to tam taky nejde... ale jestli tam budete spát, tak by to snad šlo nějak domluvit s ubytováním, ne?