Dobrý den, rád bych se touto cestou poradil ohledně kompenzace za zrušený let a následné ztráty přípoje. Jednalo se konkrétně o lety operované BA z Berlína (s přestupem v Londýně) do Houstonu. Bohužel na cestě z Berlína byl let kvůli technické závadě (v tomto případě způsobené nárazem pozemního personálu do jednoho z motorů při neopatrné manipulaci se zavazadly) úplně zrušen a zároveň náhradní let opožděn o více než 4 hodiny. Díky tomu došlo v Londýně ke ztrátě přípoje do Houstonu. BA sice poskytly nocleh v hotelu (vč. transferu) a automatické přebookování letenky, přesto bych rád požádal o kompenzaci, na kterou by mi – podle mého názoru – měl vzniknout nárok. Do Houstonu jsem díky těmto okolnostem dorazil až o 24 hodin později. Zajímá mě hlavně, jestli se odškodné vztahuje na počet cestujících (pro každého zvlášť, v mém případě 2 lidé), nebo na rezervaci (1 společná rezervace pro oba cestující najednou). Máte, prosím někdo s podobným případem zkušenost? Budu rád za jakoukoliv reakci. Děkuji! .
rád bych se touto cestou poradil ohledně kompenzace za zrušený let a následné ztráty přípoje. Jednalo se konkrétně o lety operované BA z Berlína (s přestupem v Londýně) do Houstonu. Bohužel na cestě z Berlína byl let kvůli technické závadě (v tomto případě způsobené nárazem pozemního personálu do jednoho z motorů při neopatrné manipulaci se zavazadly) úplně zrušen a zároveň náhradní let opožděn o více než 4 hodiny. Díky tomu došlo v Londýně ke ztrátě přípoje do Houstonu. BA sice poskytly nocleh v hotelu (vč. transferu) a automatické přebookování letenky, přesto bych rád požádal o kompenzaci, na kterou by mi – podle mého názoru – měl vzniknout nárok. Do Houstonu jsem díky těmto okolnostem dorazil až o 24 hodin později. Zajímá mě hlavně, jestli se odškodné vztahuje na počet cestujících (pro každého zvlášť, v mém případě 2 lidé), nebo na rezervaci (1 společná rezervace pro oba cestující najednou). Máte, prosím někdo s podobným případem zkušenost? Budu rád za jakoukoliv reakci. Děkuji!
Podle me kazdy jasny narok na 600EUR. Nicmene to zpusobili zamestnanci letiste, na coz by se mohli vymlouvat. Zkusil bych pozadat standartnim postupem dle instrukci aerolionky a az pote resil nejakou vymahaci firmu.
Řekla bych, že výjimka platí pro stávku letištního personálu, nikoliv na technickou závadu, kterou zaměstnanci způsobí. Mělo by to být dvakrát 600 euro.