Transatlanticke lety, strana letadla?
Koukal jsem na flightradar na trasy letu do Seattlu, letí se nad či pod islandem přes Grónsko a prakticky celou Kanadu, spíš bych vzal sedadla nalevo, zdálo se mi, že by mohl být lepší vyhled, ale zase si říkám jestli nebude po celý let oslňovat levou stranu slunce a není praktičtější vzít sedadlo napravo... let v květnu z Evropy v dopoledních hodinách, přílet kolem poledne.. sorry že řeším blbosti, ale poprvé v životě letím někam daleko, tak z toho mám Vánoce :D
Nikdy dopředu nevíš, kudy pilot poletí. Já osobně vybírám sedadlo u okna podle (ne)slunce. 😉
Hele já letěl do USA zatím pouze jednou a taky jsem se těšil na případné scenérie. No zhruba hodinu po vzletu letušky zavelely zakrýt okna (byly velmi nekompromisní) a bylo hotovo :-D Odlétali jsme zhruba ve 4 odpoledne (v létě)...
Určitě je lepší vzít neosluněnou stranu. Je na to i nějaký web, kde se ukazuje po zadání letu a termínu, jaký je směr slunce. Já už teda raději beru sedadlo do uličky, abych si mohl natáhnout nohy.
Suhlasim, pri dlhsich letoch vzdy volim radsej sedadlo do ulicky... mozem sa kedykolvek vystriet a prejst... ked som pri okne a vedla mna sedia dvaja cudzi ludia ktory zaspia, tak to nie je idealne :D
Nastesti s pozadanim vedlesedicich lidi o pruchod zatim nebyl problem, proto preferuju sedadlo u okna, ktere ve dne skyta vyhledy (kdyz nejsou mraky), je tam trosku vice mista, i hlava lze oprit nejen o sedadlo. Samozrejme v pripade nejakeho dospavajiciho letu, nekdy letusky prikazou zakryt okna, aby nemuseli lidi dotatecne obsluhovat. Prostredni sedadlo asi pro vsechny vesmes neoblibene. U sedadla do ulicky me nejak natahnuti nohou nelaka, nebot tam bud probiha obsluha s vozikem nebo neustale okolo prochazi ostatni lide.