Zruseny let wizz air kompenzacia
JanaV _1 napsal(a):Vlado a Ty jsi tedy vážně do toho Ammamu ani neodletěl? A byla to zpáteční letenka, takže máš no show na letu tam? To se divím, že Ti tu cestu zpět úplně nezrušili, takže jsem zvědavá, jestli vůbec vrátí peníze za letenku, kompenzace je úplně mimo.
Ano neletel. Dcera ochorela.
Je tam jednoduse varianta
You may cancel your reservation and request refund in credit on your “customer account” for the cancelled flight and for the return sector, if applicable.
Z tohohle hlediska by se mohlo divat na potrebu chceckinu jako na irelevantni zalezitost. A terminy wizz nikde neuvadi. To narizeni jsem necetl, ale predpokladam, ze ani tam nebudou uvedene terminy, do kdy musi klient reagovat?
Mi se to tedy nikdy nestalo, ale když je zpáteční letenka a člověk nenastoupí na let tam, tak Wizz nezruší ten zpáteční let? Jim to nevadí?
Stando, tak si to narizeni precti, nebo si precti tuto diskusi, uz jsme tady o tom psali, ze pro kompenzaci 250/400/600 eur pri zpozdenem letu je podminkou checkin (a mozna i skutecne fyzicky absolvovany zpozdeny let, i kdyz to zrovna mne osobne pripada trochu paradoxni a proto jsem se na to nekolikrat v diskusi ptala).
JanaV, wizzair pry nerusi "zpatecni" letenku kdyz se nedostavis na let "tam".
@JanaV, Ala - u nízkonákladovek typu Wizzair, Ryanair, easy Jet si nekupuješ zpáteční letenku v pravém slova smyslu, jsou to dva samostatné segmenty, nenastoupení na jeden z nich nemá vliv na platnost dalšího...
Jo, ale primo v podminkach to napsane nemaji a jediny zdroj teto informace je prave ten jejich twitter. Zajimavy je, ze i kdyz to tedy neni "zpatecni letenka v pravem smyslu", tak pokud ti zrusi/podstatne zmeni let tam, tak mas moznost nechat si vratit penize i za zpatecni let, i kdyz na nem zadnou zmenu neudelali.
JanaV _1 napsal(a):Mi se to tedy nikdy nestalo, ale když je zpáteční letenka a člověk nenastoupí na let tam, tak Wizz nezruší ten zpáteční let? Jim to nevadí?
U lowcostu obecne neplati, ze zpatecni letenka je jako "jeden let", ale jedna se o dva samostatne lety, takze nenastoupeni letu tam neznemanena propadnuti letu zpet , jako u "normalnich" dopravcu.
Standa 009 napsal(a):Je tam jednoduse varianta
You may cancel your reservation and request refund in credit on your “customer account” for the cancelled flight and for the return sector, if applicable.
Z tohohle hlediska by se mohlo divat na potrebu chceckinu jako na irelevantni zalezitost. A terminy wizz nikde neuvadi. To narizeni jsem necetl, ale predpokladam, ze ani tam nebudou uvedene terminy, do kdy musi klient reagovat?
Tohle je citace z prepravnich podminek wizzairu. a zasazeno do kontextu to znamena jedine (a nekde jsem to uz psal par prispevku vice).
Pokud by tazatel situaci s wizairem resil v okamziku, kdy k tomu zpozdeni doslo (cili prisla informace apod.) pres telefon ci jinou cestou (pokud maj) , tak by mu nabidli moznost neletet a vratit neproletene penize apod.
Bohuzel dotycny nechal let uletet, aniz by cokoli udelal, cili je v tuto chvili no-show .
Aha, všem děkuji za info ohledně no-show na letu tam, to jsem nevěděla, přistupovala jsem k nim jako k "normální" aerolince. Já jsem s nimi totiž nikdy neletěla, všechny lety mi vždy zrušili, tak už to ani nezkouším.
Ahoj, 26. prosince byl muj let Wroclaw - Larnaca kvuli technickym problemum opozden o 6 hodin, misto brzy rano jsme odletli po poledni. Wizzair sam tvrdil, ze se jedna o technicke problemy, cekalo se pak dlouho na prijezd specializovaneho mechanika z Katowic...
Zazadal jsem ihned po priletu na jejich webu prostrednictvim formulare o kompenzaci, podle mne jasny narok na 400 euro. Maji uvedeno, ze do 30 dni urcite dostanu odpoved. Ovsem je to v tuto chvili uz skoro 45 dni a nedeje se vubec nic, ticho po pesine. Zrejme to chteji nechat vysumet do ztracena. Navic maji uvedeno, ze stav zadosti o kompenzaci nelze resit po telefonu s agentem.
Takze se ptam na vas nazor - mam jeste cekat, ze mi daji nejake vyrozumeni se zpozdenim (ale nechci cekat rok...) a dostanu tech 400 euro a nebo to mam podstoupit vymahaci agenture, ktera uz mi jednou od Wizzairu penize velmi rychle vymohla (odkloneny let), ale z tech zhruba 400 euro si vezme asi 130 euro jako provizi... Takze co myslite, cekat dal na mlcici Wizzair nebo to podstoupit agenture, ktera ale tretinu castky strhne pro sebe? Rad bych se optal nekde primo u Wizzairu, jak to s moji zadosti vypada, ale neni kde...
Diky
Já bych jim znovu napsala a pokud nezareagují, tak to řešte přes Evropské spotřebitelské centrum, Ti si nic neberou.
Jim prave nejde normalne napsat. Bud maji chatovaciho robota, ktery nechape a neni schopny v tomto nic podniknout. Hovor s agentem take nema smysl, maji vyslovne uvedeno, ze agenti nejsou opravneni resit kompenzace za lety. A muj vyplneny formular, ktery tam maji primo ohledne kompenzaci (nadefinovane kolonky jako datum, cislo letu atd.) zustava pres 40 dni bez odezvy, ackoliv pisou, ze do 30 dnu prijde odpoved.
Nejde se s nimi nijak spojit a resit to...
Let na Kypr byl vyprodan, letadlo v te delsi variante pro skoro 240 lidi, kdyby kazdemu meli vyplatit jeho opravneny narok 400 euro, bylo by to skoro 100 000 euro jen na kompenzacich na tomto letu, takze je jasne, ze se jim to moc ochotne proplacet nechce, to jsou pak v souctu obrovske castky...
Tak vážně napište na to Evropské spotřebitelské centrum, ještě jsem s nimi nic nemusela řešit, ale ostatní tady psali, že to funguje.
Nic za to nedáte, kdyžtak můžete ještě potom, pokud nepomohou, oslovit agenturu.
z prosince 2022 - ESC v Praze mi napsalo, že wizzair s nimi nekomunikuje (posledního půl roku)... ale i tak bych jim napsal - ty žádosti se evidují a v případě, že Wizz začne komunikovat (prý snad jo) tak to budou řešit. Ale hlavně bych je poprosil o kontakt (popřípadě si to vyhledej) na polský úřad pro letectví (nebo něco podobného, kdo to v dané zemi řeší) a napiš i tam (to bývá většinou nejlepší)... já s wizzem zápasím už několik měsíců - a to hlavně o náklady, které vznikly při zrušeném zpátečním letu, takže je na ně jasný nárok! zaplatili zatím ani ne půlku, a to bez jakkéhokoliv zdůvodnění proč jen tak málo...
Řeším přes ESC nevrácenou platbu za storno v autopůjčovně na Azorech. České ESC ke stížnosti přistoupilo dobře a v krátkých termínech, ale předalo to Portugalcům a to je zatím konečná - přes 4 měsíce se nic neděje. Soudruzi v Portugalsku (nevím, jestli ECS nebo půjčovna) mlčí a nekomunikují. Takže pokud Wizz nekomunikuje, bude to složité a pravděpodobnost vymožení kompenzace bude nepatrná. Ale za zkoušku nic nedáte...
@Libor_S: lokální půjčovna, platil šlo jen převodem. Táhne se to už 3 roky, poučení pro mě je jasné: pokud rezervace čehokoliv nejde zaplatit kartou, nerezervovat ať je to (někdy zdánlivě...) výhodné jak chce.
floodland napsal(a):Facepalm. Tohle fakt nedávám.
Ja se vsadim, ze ještě si vše nechal proplatit pojišťovnou, když mu ochorela dcera. 😂😂😂😂😂
prosím o vyplnění dotazníku ohledně Ryanairu a Wizzairu, děkuji.
suomi.finland napsal(a):Jim prave nejde normalne napsat. Bud maji chatovaciho robota, ktery nechape a neni schopny v tomto nic podniknout. Hovor s agentem take nema smysl, maji vyslovne uvedeno, ze agenti nejsou opravneni resit kompenzace za lety. A muj vyplneny formular, ktery tam maji primo ohledne kompenzaci (nadefinovane kolonky jako datum, cislo letu atd.) zustava pres 40 dni bez odezvy, ackoliv pisou, ze do 30 dnu prijde odpoved.
Nejde se s nimi nijak spojit a resit to...
Let na Kypr byl vyprodan, letadlo v te delsi variante pro skoro 240 lidi, kdyby kazdemu meli vyplatit jeho opravneny narok 400 euro, bylo by to skoro 100 000 euro jen na kompenzacich na tomto letu, takze je jasne, ze se jim to moc ochotne proplacet nechce, to jsou pak v souctu obrovske castky...
Já bych ještě počkal ... V nedávné době jsem řešil 2 claimy, Aer Lingus odpověděl po 68 dnech, TAP po 59 dnech. Pomoct může urgovat/připomenout se pomocí live agenta na chatu nebo psaním dotazů do komentářů na sociálních sítích (Facebook, Twitter - nevím, kde wizz funguje), ale pomáhá to, reagují tam. Případně bych se potom obrátil na polskou variantu Úřadu pro civilní letectví a poslal stížnost přes ně.
Takze dosla odpoved:
Thank you for contacting Wizz Air Customer Service Department.
Please accept our sincere apology for the inconvenience caused by the delay in your flight. Upon checking your reservation HB53UI in our system, we confirm that there was a delay in the arrival of your flight W6 2976 AMM-VIE on 28.01.2023 due to an extraordinary circumstance that could not be avoided by our company. We would like to assure you that our priority is our passenger’s safety, and that is why in this type of situation, we are forced to make decisions that are not always easy, but necessary.
As this incident could not be predicted by our company, regardless of our efforts to avoid it, point (14) and Article 7 of European Regulations 261/2004 exempt the carrier from the obligation to provide compensation in case delay of the flight was caused by an extraordinary circumstance. Therefore, we regret to inform you that no compensation is due.
If you have any further questions or proposals, do not hesitate to contact us.
Wizz Air wishes you a lovely day.