Cestování s dětmi do USA - chtějí vakcinaci u dětí ?
Máte někdo zkušenost s cestou do USA v roce 2023 ? Nemáme očkované děti (12,14). České ministerstvo říká že do 18 nic není potřeba, strýc v USA mi zase ověřoval u CDC a tvrdí mu, že budou chtít vakcinaci i u dětí. Věděl by někdo reálný stav kdo letěl s dětmi ?
Přímo na stránkách CDC jsou děti pod 18 uvedeny ve vyjímkách z očkováni. Ale mohou pak po detech chtit, aby se par dnu po priletu do USA dosly otestovat
Nedejte na Strejdu, dejte na CDC :)
A hlavne nedejte na to, co vam kdo rekne na internetu. Clovek zazije leccoss, obcas nekdo neco zapomene, a vy pak budete prekvapen - lidi, co na internetu v cestovatelskych skupinach v dobe covidu tvrdili “nic po me v XXX nechteli, klidne jedte bez testu” … a lidi co se tim ridili a pak plakali … jsem zazil vic nez dost.
Více info zde: https://www.cdc.gov/coronavirus/...ation.html
Na strejdu bych nedal, ale volal do San Francisca na CDC právě. Jám mám info jako vy, že CDC nechce vakcinaci u dětí oni mu tam tvrdí že ano. Ten test také nevím zda se případně předkládá pak někde později nebo je nutná registrace výsledku na nějakém jejich webu.
Koukám do timaticu (to je systém, zjednodusene, ze kterého lidi na checkinu tahají informace o tom, kdo kam potrebuje které vízum, očkování apod) a tam je informace o tom, že děti do 18 mají vyjímku také uvedená. Tudíž bych i aerolinka se bude chovat podle tohoto, a ... upřimně, kdo ví komu ten strejda (to nemyslím nějak zle) v tom CDC volal, na co se jich zeptal a jak byla otázka položena.
To, kde a komu se pak ten případný test předkládá bych neřešil, to by vám řekli sami, pokud by ho vyžadovali.
My jsme byli v USA s dětmi v roce 2022, od té doby se podmínky nezhoršily, a nikdo po nich nic nechtěl, protože platí to, co napsal Pavel.