Ahoj všem, mám dotaz ohledně pojištění storna letenek. Plánuji v září cestu do Brazílie pro celou rodinu (2 dospělí, 2 děti). Mohl by mi prosím někdo doporučit, zda je lepší nechat si pojistit let přímo u aerolinky ( konkrétně TAP), nebo vzít jejich základní balíček ( Discount - letenka a jídlo) a řešit storno v rámci cestovního pojištění zvlášť? Zatím jsem všude našla proplacení 80% nákladů, ale bojím se hromady vyjímek, které pojišťovny mají. Máte někdo osobní zkušenost s uplatněním? Nebo se změnou termínu letu u TAP? Předem děkuji, Simona .
Založil(a) před 2 letysimona.goncalves ve fóru Obecně o cestování letadlem
5 reakcí
Ahoj všem,
mám dotaz ohledně pojištění storna letenek. Plánuji v září cestu do Brazílie pro celou rodinu (2 dospělí, 2 děti).
Mohl by mi prosím někdo doporučit, zda je lepší nechat si pojistit let přímo u aerolinky ( konkrétně TAP), nebo vzít jejich základní balíček ( Discount - letenka a jídlo) a řešit storno v rámci cestovního pojištění zvlášť?
Zatím jsem všude našla proplacení 80% nákladů, ale bojím se hromady vyjímek, které pojišťovny mají.
Máte někdo osobní zkušenost s uplatněním? Nebo se změnou termínu letu u TAP?
no, uplne nejjistejsi (ale nejdrazsi) scenar je koupit flexibilni letenku, kterou je mozne zmenit (levnejsi varianta) nebo vratit bez omezeni (drazsi varianta).
Pojisteni storna sjednane od cestovky bude resit jen storno samotnych letenek. Jednou z hlavnich vyhod tech separatne sjednanych je, ze tam jsou i pripadne dalsi naklady (auto, jizdenky na vlak, ubytovani, listky na koncerty..). Uz to ma vic bank v ramci ramcove smlouvy. A delala to i koooerativa..