Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli jste někdo nevysledovali, jakým způsobem se vyvíjejí ceny letenek v čase, konkrétně u Wizzu. Jestli tam jsou třeba v průběhu 6 měs. před odletem dva, tři "hupy", kdy cena klesá a pak zase stoupá nebo se to vůbec nedá předvídat.  Sleduju konkrétní lety na Island a přijde mi to jak na houpačce. Letím na konci června a teď to zrovna leze zase nahoru, tak nevím, jestli ještě počkat nebo už brát, když jsem na té "magické" hranici 3 měs. před odletem. Díky za reakce.    .

WizzAir - fluktuace ceny letenek v čase (6 měs -> odlet)

Založil ve fóru Letecké společnosti

2 reakce

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli jste někdo nevysledovali, jakým způsobem se vyvíjejí ceny letenek v čase, konkrétně u Wizzu. Jestli tam jsou třeba v průběhu 6 měs. před odletem dva, tři "hupy", kdy cena klesá a pak zase stoupá nebo se to vůbec nedá předvídat.  Sleduju konkrétní lety na Island a přijde mi to jak na houpačce. Letím na konci června a teď to zrovna leze zase nahoru, tak nevím, jestli ještě počkat nebo už brát, když jsem na té "magické" hranici 3 měs. před odletem.
Díky za reakce.  

0

Predikovat se to nedá. Je to funkce času do odletu, počtu už prodaných letenek, cen jaké má aktuálně konkurence a tak.

Pokud na danou destinaci nějaká konkurence udělá akci, i wizz to zohlední.

Dlouhodobě zobecněno ale platí, že cena s blížícím se časem odletu stoupá.

A strategie na nákup je jasná - pokud je už cena, která je teď, pro vás”OK”, tak koupit a nečekat.

1 Citovat

Pavel Krcho Díky

0
2 reakce