Trip.com
Pri obycajnej verifikacii to FR trvalo 3 dni, takze pohoda.
Ale pozor na tie Trip.com ceny. Oni tam sice maju zlavu 10€ na letenku, ale je to zlava z ich ceny. Ked som kupoval pred casom jednosmerku KUN- BTS tak FR mal cenu 9,90€ a Trip 5,80= oplatilo sa to. Dnes som kupoval jednosmerku BTS- KUN a cena u FR bola 9,90€ , ale Trip mal cenu 14,90 po zlave= neoplatilo sa to. Kupil som priamo u FR.. Takze ceny pred nakupom radsej vzdy porovnat.
Presne jak pises, je treba porovnavat.
Dobre na francouzskem Trip.com vyslo napriklad takove polske domestic multi-city WRO-SZY-KRK celkove za 7,06€.
Sice se o tom už zde psalo ohledně FR, ale přesto:
Když koupím přes Trip.com letenku s W6, vyrazím pak z Tripu podklady pro on-line odbavení?
W6 jsem sice přes Trip nekupoval, každopádně pokaždé mi od nich PNR přišlo a u W6 rezervační email snad nepotřebuješ, stačí s PNR jméno cestujícího, nebo se pletu?
Pro přidání rezervace u W6 je třeba jen příjmení a PNR.
Zatímco pro přidání rezervace u FR je třeba email a PNR.
Ten s vakovitým zobákem zasílá přímo PNR s nějakým jeho emailem, zatímco frankofonní Modrásek zasílá jen PNR. Tudíž se od něj musí jeho email složitěji dolovat (stačí chatovat nefrancouzsky, ale anglicky; není třeba volat).
Frankofonni "Vylet" s 10-eurovou slevou.
(Mozna to funguje nebo fungovavalo i v polske mutaci s PLN)
JL: jo, díky, máte pravdu. U W6 je to opravdu jednoduché, dokonce i (ale až po nákupu a vystavení letenek) pošlou v samostatném mejlu návod jak projít OLCI u Wiseru s printscreeny jednotlivých kroků, takže tím projde opravdu každý.
Co jsem tak pochopil, tak ty 10 eurové slevy jsou tři za rok. Navíc mě to furt bombarduje slevovými kódy na DB Ferhverkehr (dálkovou dopravu Deutsche Bahn) v nějakých 20 - 50 % (pravděpodobně vázané na konkrétní apku). Zkoušet to však nebudu, Neměcko je v posledních letech celkem nepříjemná země.
Kromě té -10€ slevy také u Trip.com existují tzv. trip-coins, jimiž se dále poníží cena. Jsou to drobáčky za předchozí nákupy.