One-way do NYC (Dec) a naspäť loďou :)
Ahojte :)
Plánujem Decembrovú predvianočnú cestu: Lietadlom do NYC, tam stráviť 5-6 dní a naspäť transatlantickou plavbou na Queen Mary 2 do Southamptonu a z Londýna potom späť do Bratislavy lietadlom. (keby bol záujem, môžem neskôr rozpísať viac, že ako to plánujem).
Nejak zbežne som hľadal, že ako sa najlepšie dostať do NYC, a keďže zjavne prestal lietať na východ USA Norwegian, tak som zvažoval, ako najlepšie nájsť one-way letenky (nejak zbežne som hľadal, najlepšie čo som našiel na začiatok Decembra (niekedy 30.11.-3.12. by som chcel letieť), bolo za nejakých 370€ s bagážou, čo by bola veľmi fajn cena za obojsmerný let, ale za one-way mi to príde dosť.. (asi som zhýčkaný z minulosti).
Ak by mi niekto teda vedel poradiť:
- Ako najlepšie kúpiť one-way letenku (ešte som nepozeral, či sa nedá kúpiť bežná return letenka lacnejšie, a nevyužiť spiatočný let) - odlet kľudne BTS/VIE/BUD/PRG;
- Ak má niekto tip-top itinerár/cestopis na New York, tak sem s ním :) (průvodcu atď. som si prešiel, nejakú predstavu mám, ale ocením nejaké drobné tipy a "naplánované dni") ;
- Ak má niekto skúsenosť s transatlantickou plavbou, tak si rád o tom pokecám;
Pekný deň všetkým :) (po rokoch som sa tu zastavil, normálne ma chytila nostalgia)
K bodu (1) - no, hledat normálně třeba na google flights. Ona to není nějaká věda. Je rychlý, docela pohodlný.
jednosměrný letenky jsou prostě drahý - s tím nic nenaděláš. a cenovka kolem 6 - 7 tisíc za tu letenku bude vcelku normální - nějaký zázrak, jako že za 3 tisíce apod rozhodně nečekej.
Jednosměrná letenka bude na celém výletě ten nejmenší výdaj, takže nějaké 3 tisíce v ceně nemá smysl vůbec řešit.
Letenka z Evropy do NY by neměl být problém - stačí počkat na akci - jsou každý rok. Můžeš zkusit vyhledat i nějaké multicity a i ten zbytek třeba využiješ.
A napomeň skouknout Titanic...
@Mojmír Paulička - ja plánujem to isté, len naopak - loďou tam, pár dní v NY a späť lietadlo. Keď som naposledy pozeral plavby na QM2, tak tam bola možnosť kúpiť balík plavbu aj s jednosmernou letenkou. Teraz to už takto neponúkajú?
Pokecat si o plavbách je super, když se najde pár lidí:-)
Zrovna se vracím z první přeplavby a nemá to chybu. Pravda není to plavební společnost, se kterou chceš plout ty právě proto to může být ještě lepší než ta moje.
Mega odpočinek a když nemáš internet je to relax na entou! :-)
Úplně nejlevnější je asi Fly-Norse z Berlína, jestli jdeš úplně po ceně, počkej na Black Friday... pak to kup.
Berlín je z Blavy skoro 700 km. Navíc QM2 má myslím docela striktní dress code , takže odbavené zavazadlo je nutnost. A s odbaveným zavazadlem ceny FlyNorse nejsou nijak zajímavé.
Oni bohužel nejsou moc zajímavé ani bez něj. Před nedávnem jsmě dělali nějaké srovnání cenFly Norse s "classic" dopravci (nějaký ten United, Delta) na lety v průběhu letošního léta a podzimu... a on byl i v porovnání s nimi dražší. A to narozdíl od United a Delty nemá v základním tarifu ani přiruční zavazadlo.
Taky napasovat na letenku nějakou pěknou přeplavbu, to nebude jen tak....si myslím....leda přikoupit nějaké ubytování před a po. Akorát, že letenka asi pak vyjde levněji než ubytka.
Kdyz byla nizko norska koruna, tak mi vychazela nejaka zpatecka asi za 7000, ale je to fakt uplne bez niceho, to je pravda. Batuzky se pak prodrazi.
Vďaka za reakcie a špeciálne @firefly za info v správe :)
Díky za radu s multicity - mám čas, tak sa s tým skúsim pohrať.. Ja viem, že to čo som našiel nie je úplne zlé, mňa len vnútorne hrozne hnevá, že obojsmernú letenku by som mal za 410 a jednosmernú s bagážou za 370 :D
Ako píše @Petr76, na QM2 je dresscode = bez aspoň jednej batožiny (sme dvaja) to nepôjde. Čo znižuje pridanú hodnotu (a ubranú cenu) pri fly-Norse a napr. Level z Barcelony (kde pár dni v BCN by som videl ako fajn vec, ale neni to "lepšia" alternatíva)
Zatiaľ mi to vychádza tak, že kúpim (ak nenájdem nejaké multi-city kombo):
- 1x TAP letenku s veľkou batožinou za 370€ cca;
- 1x TAP letenku bez batožiny za 320€;
- Let je z Viedne (z Bratislavy ideálne), a s minimálnym prestupom v LIS;
- Pre mňa v ideálnom dátume (3.12.);
- 5 nocí v NYC
- 8.12. nalodenie v NYC
- Čo sa samotnej plavby, tak plánujem kúpiť inside cabin - keďže je to zimná plavba (vianočné dekorácie atď.), tak v balkóne nevidím pridanú hodnotu a skôr nechám peniaze za iné veci;
- 15.12. vylodenie v Southamptone;
- Let domov z Londýna ešte počká, uvidím keď lowcosty ohlásia letový poriadok na zimu atď. - počítam ale, že batožiny budeme mať dve, ak budeme úspešný s nákupmi v NYC :)
- Pri najhoršom si dáme 1-2 dni v Londýne, počítam že po plavbe nebudeme nejak unavení;
Ak by to ľudí zaujímalo, tak môžem potom spísať aj nejaký report (a prípadne aj plán - na porovnanie čo vyšlo/nevyšlo) :)