Nový trend v cestování, CK levněji než samostatné cestování.
Jojo přesně, před lety jsem tady dával stejnou otázku, myslím v jiném vláknu. Musím uznat, že některé argumenty proč k moři do bazénu byly fakt rozumné, jen mě to prostě nenapadlo, když chci jet k moři do moře. Padlo tu spoustu důvodů i argumentů vesměs logických, proč někdo jede k moři a vyžaduje i bazén 👍
Tenhle článek asi mluví za vše:
Je to velký finanční risk, každé sedadlo v letadle vás stojí 1300 eur. A musíte ho naplnit. Na českém trhu v tomhle segmentu zuří tvrdá válka. Podívejme se na ceny. Společnosti Čedok nebo Fischer prodávaly exotické all-inclusive zájezdy koncem loňska za 25 tisíc korun. Vítězem je zákazník.
https://www.e15.cz/rozhovory/pri...lu-1422771
Souhlas s tím, že ceny ubytka jsou teď z kosmosu.
Nesouhlas s tím, že chudáci cestovky vlastně dělají charitu, kupují za 1.3k eur, a prodávají za 1k. Když jednotliví cestující můžou mít intercontinental letenky za 10k czk, pohádku o tom, že cestovku to stojí bulk a půl roku předem 32k, jim nežeru.
nucene premisteny brumak napsal(a):marně přemýšlím, proč někdo chce ubytování v létě u moře s bazénem...buď teda jedu k moři, nebo k bazénu, a ten pak nemusí být u moře, ne? :-)
Ještě zde hodně pozdě odpovím na reakci. Ubytování najdu obvykle dál od moře, řekněme 200m, je pak rychle po ruce, do něj skočit kdykoliv. Bazén ve velikosti na pohodové plavání, plácání, příležitostně může mít bonus: whirlpool/protiproud/vodopád, z recenzí čistý a přiměřeně chlorovaný. Děti si kombinaci moře/bazén oblíbily tak, že se k moři na den ani nešlo, u bazénu byl klid a já měl chvilku klidu - u Benátek není super moře, často proud přinese k břehu nečistoty organického původu, jsou tam velké řeky s obrovskou zemědělskou činností a to se projevuje ve specifické barvě vody. Letos už raději letíme, a zase apartmán s bazénem u domu, už koupený pobyt na vlastní pěst (CK nabídky mě nepřesvědčily). :-)
Audit napsal(a):Tenhle článek asi mluví za vše:
Je to velký finanční risk, každé sedadlo v letadle vás stojí 1300 eur. A musíte ho naplnit. Na českém trhu v tomhle segmentu zuří tvrdá válka. Podívejme se na ceny. Společnosti Čedok nebo Fischer prodávaly exotické all-inclusive zájezdy koncem loňska za 25 tisíc korun. Vítězem je zákazník.
To je snad naprosto logické, že raději prodělají 10 000 korun na zákazníkovi, než aby prodělali 35 000 korun bez zákazníka. Navíc ten zákazník může generovat nějaký získ přímo v destinaci tím, že si třeba koupí nějaký výlet.
A samozřejmě mají vyděláno na ostatních cestujících. Letenky v Business třídě u charterových letů z Česka do exotiky jsou velmi populární a oblíbené a to se pohybujeme v řáděch desítek tisíc korun jen za upgrade. Ostatně do blízkého Tuniska se dá dostat na upgrade jen za 1250 Kč/směr...
A celkově je exotika (krom Madagaskaru a západního Mexika) velice oblíbená.
Myslím, že už se to řešilo několikrát. Jsou destinace, kde srovnání sólo cesta x cestovka vychází ve prospěch cestovky jednoznačně lépe. Mám na mysli last minute nabídku atd.., ale vždyť to všichni znáte. Někdy je obtížné vysvětlit známým, že letět do konkrétního hotelu, v termínu od-do v sezóně, odlety samozřejmě přes den a z PRG levněji prostě nejde... "jak to, že nejde, ty tak lítáš, tak kecáš ne? " :)
edit: tak teď jsem tak cvičně mrkla, kolik stojí "normální" zájezd v červnu do Řecka ... cestovky fakt charitu nedělaj
Audit napsal(a):Tenhle článek asi mluví za vše:
Vybrali si hezký příklad. A potom se podívejte na cenu zájezdů do exotiky v letošním lednu a únoru. Proti loňsku velký nárůst cen a vyprodalo se to. Last minute zájezdy s odjezdem za 2-5 dnů prakticky nebyly vůbec, všechno vyprodané.
Tak když jsem seděl v prosinci v letadle na Kubu, všichni okolo vyprávěli, jak to kupovali za 20tis na last minute a v byznysu seděli jen 2 lidé, říkal jsem si, jestli to Exim s tou A330 nepřepálil a jak dlouho mu to vydrží.
Láďa _1 napsal(a):[citace="Audit "]
Tenhle článek asi mluví za vše:
Vybrali si hezký příklad. A potom se podívejte na cenu zájezdů do exotiky v letošním lednu a únoru. Proti loňsku velký nárůst cen a vyprodalo se to. Last minute zájezdy s odjezdem za 2-5 dnů prakticky nebyly vůbec, všechno vyprodané.
[/citace]
Je toho celkem dost prakticky každý den něco přijde i tady se objevují
tak právě dnes za 17 990,- Kč Thajsko
Já osobně v prosinci Phu Quoc za 17 500,- se snídani.
Nabídka a ceny zájezdů za teplem se velmi liší před jarními prázdninami a po nich. V průběhu jarňáků je to úplně někde jinde.