Wizzair-obecně
Nejedná se o zpoždění letu, ale o odepření nástupu na palubu. Měl jsem podobou zkušenost a dostal jsem 600 EUR od Wizz Air, i když přes vymahačskou společnost - výsledek byl pro mě pozitivní.
Zajímavý názor. Příslušná směrnice nerozlišuje mezi zrušením/zpožděním letu a odepřením nástupu, pokud jde o výši kompenzace. Ta se řídí vzdáleností.
Díky za info, nebudu to tedy řešit. Kompenzace jsou sice hezký, ale 250e nezaplatí ani hotel, centrum Londýnu není levný :D A i kdyby to bylo 600e stejně bych byl raději kdyby mi výlet vyšel. Nemluvě o tom to z nich vyrazit .....
Jak jsem již psal výše, měl jsem podobnou zkušenost. Bylo to v roce 2020, s Wizz Air, kde mi bylo odepřeno nastoupit na palubu. Problém byl na jejich straně, konkrétně v systému IATA. Po půl roce řešení jsem dostal kompenzaci, jak se má, a k tomu veškeré náklady, které byly způsobeny tímto odepřením při nástupu. Jo a Jox má pravdu, je to jen otázka vzdálenosti, a spletl jsem se – nakonec jsem dostal přes 600 eur, nejen kompenzaci, která byla 250 eur, protože let byl do 1000 km. Zbytek těch 600 eur byly vlastně náklady a peníze, které mi propadly. Takže Wizz mi uhradil nejen vstupenky, ubytování a další náklady, ale i kompenzaci 250 eur.
Jak dlouho dopředu obvykle dává wizz do prodeje letenky? Konkrétně mi jde o let AMM-VIE v únoru 2026, jak wizz, tak ryanair mají v sýstému jen do října.
Většinu destinací tam mají, ale zrovna ten Aman ne. Ani Ryanair, tak nevím proč, že by to oba rušili se mi nezdá...
No premyslim, co na jarni prazdniny v breznu 1.pol., je to brzo, kdo je pripraven….😁. Krome Kanaru, koupali jste se nekde zacatkem brezna?? Cca do 5 -6h letu….jsme byli loni teda jeste v Dubaji, napada me jeste Oman, Egypt (tam nechci)…
@Keith: Je možný, že ten Amman zrušili, mohlo dojít k úbytku cestujících kvůli bezpečnostní situaci v Izraeli. Připadá mi, že Wizz už má všechno na zimu zveřejněné.
@Mandre: Byli jsme loni v únoru v Ománu, sice jsme se nekoupali, ale asi by se dalo, my jsme jeli do hor a pak na koupačku na Maledivy, tak jsme nakonec v Muscatu do vody nelezli a radši chodili po pamětihodnostech. V březnu už bude tepleji, tak myslím, že by to na koupání mělo být.
norbic napsal(a):To Mandre, já bych počkal na klasickou akci od Pegase, tam je ME okolo 3k
jo, no. Videla jsem. Nevis kdy to maji, jak dlouho v predstihu cca?
Ala napsal(a):@Keith: Je možný, že ten Amman zrušili, mohlo dojít k úbytku cestujících kvůli bezpečnostní situaci v Izraeli. Připadá mi, že Wizz už má všechno na zimu zveřejněné.
@Mandre: Byli jsme loni v únoru v Ománu, sice jsme se nekoupali, ale asi by se dalo, my jsme jeli do hor a pak na koupačku na Maledivy, tak jsme nakonec v Muscatu do vody nelezli a radši chodili po pamětihodnostech. V březnu už bude tepleji, tak myslím, že by to na koupání mělo být.
No mladej by rad pres AUH, salonek tam byl zajimavej😉😁.. ale zase z te Vidne hrozne se mne nechce, navic se to prodrazuje o drahe parkovani a benzin, nehlede na silenou nocni cestu🤦♀️na/z VIE.
No je to vopruz, pro mě je nejhorší D1.
A teď ještě vidím, že wizz úplně zrušil Muscat, což jsme loni letěli z AUH za pár stovek.
Mandre napsal(a):[citace="norbic "]
To Mandre, já bych počkal na klasickou akci od Pegase, tam je ME okolo 3k
jo, no. Videla jsem. Nevis kdy to maji, jak dlouho v predstihu cca?
[/citace]
vetsinou rijen-listopad pro lety na leden- brezen
loni v listopadu
@Mandre: byli jsme v Ománu s dětmi letos v půlce března - od Muscatu po Ras al Hadd. Poznávání, památky, hory, poušť i koupání - počasí bylo luxusní, cca 30°, moře teplé. Jen upozorním na Ramadán - nás to nijak neomezovalo (obchody normálně otevřené, takže jídlo/ pití se bez problémů dalo koupit), naopak to bylo příjemné, že v památkách a ve wadi bylo minimum lidí..
Jak to je pak s jidlem pres den, jedli jste venku? Normalne fungujeme vetsinou tak, ze rano snidane, pak bereme s sebou jidlo na svacinu a pak neco vecer kuchtime v ubytovani, nebo kupujeme venku/jdeme do restaurace/fast foodu. O Ramadanu tohle nevim, jestli bude mozne???….
A koupani, jake byly plaze, more? …
A jak jste leteli, odkud, cim? Diky
Ala napsal(a):No je to vopruz, pro mě je nejhorší D1.
A teď ještě vidím, že wizz úplně zrušil Muscat, což jsme loni letěli z AUH za pár stovek.
jeste je tam SLL, ale to je trochu z ruky🤦♀️.