Nákup letenek - přímo u letecké společnosti nebo tady
Tento rok plánujeme strávit prosinec cestováním ve Vietnamu, našla jsem letenky přes QatarAir, cesta tam by byla z Prahy do Hanoje se stopover v Dauha, zpět ze Saigonu do Prahy. Před nakupem jsem se tady dočetla o špatných zkušenostech s nákupem přes Kiwi, Fly2go a dalších agenturách. Snažím se tedy prokousat objednávkou přímo u letecké společnosti, ale je to dost nepřehledné, za hodně peněz a nechci udělat chybu. Chci poprosit o radu - co letenky koupit přes vyhledavač Cestujlevne? diky za rady
Zdejší vyhledávač používá prodejce StudentAgency. Jeho recenze si už najdeš. Za mě osobně stejně vede letecká společnost. Rezervovat sedadlo (pokud to jde zdarma) nebo check-in budeš stejně dělat u ní na webu nebo si vystojíš extra dlouhou a pomalou frontu u přepážky.
Tu frontu si vystojí tak jako tak, protože bude odevzdávat zavazadlo na 99%. Vůbec bych se nebál zde koupit letenky. Pro nékoho,kdo s tím nemá zkušenosti, je to dobrá volba.
Zkušenější cestovatelé si raději koupí letenku přímo u aerolinky, protože pak mají vše pod svou kontrolou a na nikom nezávisí. Pokud ale preferujete jednání v češtině, tak klidně kupte přes CL. Podpoříte provoz serveru.
Díky za odpovědi, jen jsem se chtěla ujistit, že nehrozí např. při zrušení letu komplikace jako u Kiwi. Dnes se ještě objevily levnější letenky přes Turkish airline, zkusím to projet u obou prodejců, když to nepujde, tak u CL. S check-in na letišti počítám, budeme mít zavazadla