Nějak mi vadí, že na letištích před bezpečnostní kontrolou se musí vyhodit láhve s vodou a následně za kontrolou se kupují nové láhve PET s vodou (za 10ti násobek běžné ceny). Moje dcera, která myslí na ekologii a pod. mi řekla, že ona to dělá tak, že láhev před kontrolou vyleje, prázdnou pronese kontrolou a následně doplní vodou ze stojanu na pitnou vodu. A tady je právě ten problém, na žádném z letišť, kde jsem byl, nebylo vůbec snadné stojan s pitnou vodou najit. Skoro to vypadá, jako schválně. Proto jsem se rozhodl založit toto téma s tím, že zde budou uvedena mista, kde lze nabrat vodu ze stojanu. .
Taky beru svoji lahev z domu, ve Vídni je pítek dost a překvapilo mě, že i na letišti v Abu Dhabi a na Malé byla pítka taky (a na ty 6ti hodinové lety s Wizzem se ta voda fakt hodila). Už jsem vodu na letišti dlouho kupovat nemusela...
Ze salónku mi obvykle zbyde jablíčko nebo nějaké ovoce. Nandám si ho a pak nezvládnu sníst. Nechat ho tam, tak ho asi vyhodí (nebo hůř - bez omytí strčí zpátky).
Na Aliexpresu prodávají zařízení, co ti dokáže vyrobit pitnou vodu i z odpadní. Nepotřebuješ tak hledat na letištích žádná pítka a vystačíš si sám, stačí když potřebuješ na malou.