Cena extra dokoupeného zavazadla
Ahoj, nemáte někdo představu jak zjistit cenu zavazadla, která se dokupuje extra a nejde přikoupit online?
Rezervaci máme primárně u Swiss air, ale letíme s Canadian airlines, Eurowings a Lufthansou. Právě proto je asi problém si batoh přidat v jejich systému (i check in jsme dělali na letišti). Stejně tak mě posílají k šípku i na zákaznickém servise a že mi to prý řeknou na letišti. Moc se mi ale nechce smířit se s představou, že mi u přepážky řeknou 250 euro za let (takže krát tři), nebo něco podobnýho.
Letenku jsme kupovali již s bagáží, kdy máme každý (dříve klasicky, dnes výjimečně) 23 kg. Na cestu zpět bychom ale potřebovali jedno zavazadlo navíc.... Letíme z Vancouveru, přes Calgary a Frankfurt do Drážďan. Letenka kupovaná zde přes vyhledávač, teda přes Student Agency.
Moc díky
Na webu air Canada je druhé odbavené zavazadlo za 100 USD na Lufthanse za 90 euro, takže počítej s podobnou částkou. Ostatní mě možná opraví, ale nejspíš záleží jaká aerolinka vystavila letenky. Potom platí podmínky té dané letecké společnosti. Nebo se pletu?
Díky za odpovědi. Bylo to přesně tak.
Pro příapdné další dotazující je to tak, že je potřeba zjistit, kdo je opravdu ,,vlastníkem" vystavovatelem letenky a od něj se pak odvíjí cena za bagáž atd.. V mém případě to byl trochu chaos, protože jsem při první cestě dostával informace od Swiss air a při zpáteční až Air Canada.
Tím vystavovatelem letenky bych si nebyl tak jistý. Někdy to může být provozovatel prvního nebo nejdelšího letu.
Tohle se řídí tím, kdo je tzv . most significant carrier - čili od marketingového dopravce (čili ten, jehož kód je na letence v daném letu, čili ne nutně ten, kdo to letí), který je v každém směru tím, který má nejdelší segment. Směr tady znamená úsek cesty mezi výchozím bodem a stopoverem, stopoverem a cílovým místem, nebo mezi stopoverem a stopoverem. To znamená, že na zpateční letence máte minimálně 2 most significant carriery , ale můžou tam být i třeba 4
Tohle ale neplatí např u USA a Kanady, tam je to dáno dopravcem, který v daném směr letí jako první.
Plus existuje ješte pár dalších vyjímek.
Online by to mělo jít koupit vždy, u každé aerolinky né? Jinak přímo na letišti při check-in je to vždy nejdražší.. A také se může stát, že vám mohou zavazadlo odmítnout v případě, že mají opravdu plné letadlo..
kufr (minimálně ten první) vám neodmítnou nikdy. vždy ho vemou, pokud se ale nakonec nevejde, poletí jiným letadlem.
Zakoupili jste si letenku s příručním a odbaveným zavazadlem, ale musíte přidat další zavazadlo na zpáteční cestu.
https://basketballrandom.com
Pro záznam. Koupě odbaveného zavazadla v Praze u BA vyšlo asi na 1600 Kč, zpátky v USA u FinAir skoro 2000 Kč.