Last minute Seychely - přímý let z Frankfurtu - letenky za 11157 Kč
Já bych chtěl jen na pravou míru uvést, že pokud to vadí majitelům webu, tak nepodporuji aby tady takové příspěvky byly. Je to jejich web a pravidla si tu můžou nastavit podle svého.
Kryštof Hájek napsal(a):No, administrátoři s tím problém mají. Tipy na zajímavé letenky ok, ale přeci jen zaplevelit fórum odkazy na de facto přímou konkurenci je trošku chucpe :)
Takže příště bez odkazů, prosím, jinak asi budeme řešit radikálněji.
V pořádku Kryštofe, beru na vědomí!
Tohle je dost ošemetné téma.
V podstatě vzato mi odkaz na nový konkurenční web nevadí, pokud má přidanou hodnotu a nejedná se o jeden z dalších copy paste projektů jejichž zánik je jen otázkou expirace domény při prvním prodloužení.
Filipův způsob je za hranou tím, že odkazů na prvně registrovaného je mnoho a celý post samozřejmě směřuje k jednomu - ukázat svůj web. Všichni jsme nějak začínali a přisát se na fungující projekt je nejjednodušší a nejrychlejší. Ovšem prakticky s nulovým efektem.
Třeba Tonic sem dává notifikace na nové cestopisy a nevím o tom, že by někdo vč. mě s tím měl problém. OK, je to trochu jiný koncept, ale v rámci „cestopisů“ stále může být konkurentem :)
Filipovi jsme již psal SZ a asi bych se v tom dál nebabral.
To, že jde fórum do řiti a je za zenitem může a nemusí být pravda. Velký otazník tu byl s příchodem FB skupin, ale tuhle éru jsme přečkali a fórum tu stojí i nadále.
Bohužel, stále mi píše dost lidí, abych jim smazal účet, protože... jim tu někdo nadává, odpovídá nevhodně atd.
Fórum je o lidech, o komunitě. Nemyslím si, že mohu jakýmkoliv zásahem ovlivnit směřování fóra. To musíte vy, všichni kteří sem píšete.
OK, pár slabších jedincům se muselo promazat a zablokovat jim přístup, neboť komentáře nebyly v sarkastickém, ale spíš vulgárním tónu.
Z toho co tu poslední dny čtu se nakláním k roli moderátorů , power-userů.
Schvalování prvně vytvořeného vlákna by stálo taky za uvážení. Možná rovnou s možností uzamknout vlákno s odkazem na adekvátní diskuzi, kde člověk dohledá to, na co se už ptalo X lidí předtím.
Ještě k zájezdům co tu zazněly v začátku. Jejich začlenění jsme měli udělat dávno.
1) Last minute jsou výhodný a i individuální cestovatelé je využívají.
2) Je to doplněk nabídky akcí, nejedná se o náhradu za akční letenky.
3) Srovnávač zájezdů je unikátní projekt a je to konečně jeden z hmatatelně fungujících produktů, který máme a sami si vyvíjíme.
4) Byznysově nás vystřelily. Poslední dva roky de facto stojíme na zájezdech a logicky se k nim začal ohýbat web, abychom je dostali do popředí a naučili lidi srovnávač využívat.
ALE...
Hraji si dost s myšlenkou a celkovou vizí, že celý projekt se musí vrátit tam, kde začal. Musí stát v základech na cestovatelské komunitě.
Nejsou to akce, ale jsou to zážitky a zkušenosti dalších lidí, kteří inspirují k novým cestám.
Posledních pár let jsme se dost hledali a k tomu všemu pod neustálým vypěstovaným tlakem ze strany akčních letenek. Trh se změnil a na tomhle se už fungovat nedá.
I když je to byznys, stále v tom mám srdíčko, touhu cestovat a sdílet zážitky s vámi. Občas člověk musí dávat priority podle jiných kritérií.
Mít super fórum by bylo pecka, ale věnovat úsilí jen tomu, by byla chyba.
V současné době vystřelujeme pár menších, respektive pracujeme na jednom velkém projektu a brzy jej zakomponujeme i sem. Pak bude víc pochopitelné, proč práce na CL víceméně stály.
@David E: Píšeš, že by web měl stát na zážitcích a zkušenostech lidí, tak se zeptám na cestopisy. Proč už je nepropagujete na fb? A proč jsou 3 nejoblíbenější cestopisy nahoře už 15 měsíců staré a vůbec je neobměňujete? A proč nemají cestopisy nahoře tlačítko jako Letenky, Zájezdy, Průvodci, Fórum?